ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مذاکرات مجدد وزارت صنایع برای تولید گوشی

| دوشنبه, ۲۸ مرداد ۱۳۸۷، ۰۳:۰۹ ب.ظ | ۰ نظر

تولیدکنندگان داخلی گوشی تلفن همراه در حال مذاکره با چند برند معتبر جهانی برای تولید گوشی تلفن همراه در ایران به صورت مشارکتی و تحت لیسانس هستند.

محمود لیایی ـ مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و فن‌آوری وزارت صنایع و معادن ـ در گفت‌وگو با (ایسنا)، با اعلام این خبر گفت: هم‌اکنون مذاکرات در مرحله مقدماتی قرار داشته و در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات، قرار است که تولیدکنندگان داخلی تحت لیسانس برندهای یادشده اقدام به تولید و توزیع چند مدل گوشی تلفن همراه در کشور کنند.

وی البته اشاره‌ای به برندهایی که تولیدکنندگان داخلی در حال مذاکره با آن‌ها هستند، نکرد.

او یادآور شد: وزارت صنایع و معادن پیش از این نیز با چند برند معتبر جهان در زمینه تولید گوشی تلفن همراه برای تولید در ایران وارد مذاکره شده بود، اما به دلیل عدم ثبات در تعرفه‌های گوشی تلفن همراه در کشور، این شرکت‌ها حاضر به تولید در ایران نشده و مذاکرات ادامه نیافت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر وزارت صنایع و معادن مصرانه روی ثبات تعرفه‌های فعلی واردات گوشی تلفن همراه به کشور تاکید داشته و در صورت ثبات تعرفه‌ها امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات یادشده، ارزش افزوده بیشتری از صنعت گوشی تلفن همراه نصیب کشور شده و برندهای معتبر جهان به جای تولید در چین و واردات آن به ایران، مستقیما با مشارکت تولیدکنندگان داخلی، اقدام به تولید گوشی تلفن همراه در ایران کنند.

گفتنی است، در حال حاضر تعرفه‌ واردات گوشی تلفن همراه به صورت سی‌کی‌دی، اس‌کی‌دی و سی‌بی‌یو به ترتیب 4، 10 و 25 درصد است.

مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و فن‌آوری وزارت صنایع و معادن در ادامه ابراز امیدواری کرد که با به نتیجه رسیدن مذاکرات فعلی، سایر برندهای معتبر جهان نیز برای تولید گوشی تلفن همراه در ایران ابراز علاقه کنند.

لیایی همچنین با بیان این‌که هم‌اکنون تولید‌کنندگان داخلی شرایط رقابتی نابرابری با برندهای معتبر جهان در زمینه تولید گوشی تلفن همراه دارند، توضیح داد: تولیدکنندگان داخلی علاوه بر این‌که مجبورند در فرآیند تولید بسیار شفاف عمل کنند، برای شناساندن برند خود و انجام تبلیغات نیز به سرمایه‌گذاری سنگینی نیاز دارند؛ ضمن این‌که باید با معضلاتی مانند کم‌اظهاری و قاچاق نیز دست و پنجه نرم کنند و این در حالیست که هزینه‌های تولید برند‌های معتبر جهان در زمینه تولید گوشی تلفن همراه به نسبت پایین بوده و این برندها به اندازه کافی شناخته شده بوده و نیاز چندانی به هزینه‌های تبلیغاتی ندارند.

به گفته این مقام مسوول، برای تولید سالانه تنها 200 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در کشور، تولیدکنندگان نیاز به 10 میلیارد تومان سرمایه در گردش دارند؛ بنابراین برای تولید گوشی تلفن همراه در کشور در ابعاد میلیونی به هزینه‌های زیادی برای تبلیغات و سرمایه‌ در گردش نیاز است.

وی نیاز کشور به گوشی تلفن همراه در سال جاری را حدود 15 میلیون دستگاه برآورد کرد.

مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و فن‌آوری وزارت صنایع و معادن در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما سیاستی که وزارت صنایع و معادن چند سال پیش برای افزایش ناگهانی تعرفه گوشی تلفن همراه در پیش گرفت، درست بود؟ گفت: شرایط آن زمان ایجاب می‌کرد که تعرفه گوشی تلفن همراه به آن شکل تغییر پیدا کند. هرچند به دلیل بروز عوامل متعدد مانند اقدامات برخی از واردکنندگان و هماهنگ نبودن دستگاه‌های مختلف، سیاست‌های اعمال شده باعث شد که تولید گوشی تلفن همراه در کشور حالت واقعی پیدا نکند.

  • ۸۷/۰۵/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">