ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مشکلات توسعه ADSL در دانشگاه ها تشریح شد

| يكشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۸۶، ۰۲:۲۹ ب.ظ | ۰ نظر

معاون فناوری اطلاعات وزارت علوم اعلام کرد براساس موافقت‌نامه‌ای که به امضای این وزارتخانه و وزارت ارتباطات رسیده است این دو وزارتخانه هرکدام ‪ ۵۰‬درصد هزینه خرید تجهیزات اینترنت پرسرعت (‪ (ADSL‬را برای دانشگاههای کم بودجه، تامین می‌کنند.

دکتر "علیرضا جهانگیریان" که به همراه هیات وزارت علوم در سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان ایلام، به این استان رفته بود در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا افزود: این موافقت‌نامه حدود دو هفته پیش به امضای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات رسید، ولی هنوز به وزارت علوم برگشت نشده است که منتظر انجام این امر هستیم.

دکتر "محمد سلیمانی" وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، چند بار از این گلایه کرده که به رغم اینکه این وزارتخانه با هزینه فراوان فیبر نوری اینترنت پرسرعت را در بسیاری از دانشگاههای کشور کشیده، آنها از این خطوط استفاده نمی‌کنند تا به مرحله سوددهی برسد.

دکتر جهانگیریان درباره علت این امر گفت: این خطوط در ‪ ۹۰‬درصد از دانشگاهها کشیده شده زیرا مخابرات اعتبارات زیادی را برای توسعه این شبکه، از طریق عوارض جانبی نظیر فروش سیم کارت به دست آورده است.

وی افزود: با این حال خیلی از دانشگاههای ما بسیار بزرگند و تا ‪۵۰‬ هکتار هم وسعت دارند و دانشکده‌های برخی از آنها هم در جاهای مختلف واقع شده است و انتقال فیبر نوری به داخل دانشگاهها و یا دانشکده‌هایی که در خارج از مرکزیت دانشگاه هستند، بودجه زیادی می‌طلبد.

به گفته معاون آی تی وزارت علوم ، برخی از دانشگاهها که در مکانهای محدودی مستقرند، در این زمینه مشکل چندانی ندارند ولی دانشگاههای شهرستانها مشکل دارند که باید با زمان‌بندی بودجه نسبت به ادامه شبکه فیبر نوری اقدام کنند.

وی افزود: دلیل دیگر هم این است که استفاده از اینترنت پرسرعت، علاوه بر فیبر نوری، به سرمایه‌گذاری برای خرید تجهیزات و خرید پهنای باند نیز نیاز دارد.

هیات دولت تمامی وزارتخانه‌ها و چند سازمان دیگر دولتی را مکلف کرده است تا پایان امسال ، دستکم پنج خدمت خود را به صورت الکترونیکی و از طریق اینترنت ارائه دهند.

دکتر جهانگیریان در مورد اجرای طرح دولت الکترونیک در وزارت علوم گفت: این وزارتخانه تا سال ‪ ۸۳‬در این زمینه جزو پنج وزارتخانه آخر بود ولی در یکی دو سال اخیر وضع بهتر شده و الان بسیاری از خدمات خود را از طریق (سایت اینترنتی) پرتال وزارتخانه ارائه می‌دهد.

از جمله این خدمات پر کردن و ارسال فرمهای کنکور سازمان سنجش است که امسال برای اولین بار ثبت نام در آن بطور کامل الکترونیکی انجام شد که یک تحول جدی است.

جهانگیریان، معاون فناوری اطلاعات وزرات علوم، در پاسخ به اینکه بحث ایجاد معاونت فناوری در دانشگاهها به کجا انجامید، گفت: تاکنون ‪ ۱۶‬مجوز در این زمینه صادر شده است که هیچ یک شکل نگرفته است و دو یا سه سال به طول می‌انجامد.

وی افزود: ابتدا باید جایگاهی در این زمینه در ستاد وزارتخانه ایجاد شود و بعد در دانشگاهها رشد پیدا کند.

بسیاری از دانشگاهها معاونت پژوهشی مستقل دارند و برخی نیز به دنبال معاونت فناوری هستند ولی هنوز فرهنگ این امر در همه دانشگاهها ایجاد نشده و تنها پژوهشگاه پلیمر وزارتخانه و شماری از دانشگاهها موفق به این کار شده‌اند.

این مقام مسوول گفت: ضوابط توسعه‌ای دانشگاهها ایجاب می‌کند حتما پارک علوم و معاونت فناوری داشته باشند و ما نمی‌توانیم آنها را ملزم کنیم بلکه تنها زمینه‌ها را فراهم می‌کنیم.

جهانگیریان همچنین گفت: هم اکنون هشت دانشگاه تهران ، علم و صنعت، تبریز، اصفهان، شیراز، سمنان، مشهد و یزد دارای پارک علوم هستند."

  • ۸۶/۰۹/۱۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">