موازیکاری در راهاندازی شبکه علمی کشور
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، گفت: ایجاد یک شبکه موازی برای راهاندازی شبکه علمی کشور در کنار شبکه فعلی شرکت مخابرات ایران از نظر به روزسانی و نگهداری باعث استفاده ناکارآمد از تجهیزات و منابع میشود.
به گزارش فارس، رسول سرائیان در مراسم بهرهبرداری از نسل سوم شبکه علمی کشور با رویکرد شبکه خدمتگرا و اپراتور تمام الکترونیکی ایران، اظهار داشت: تفاوت نسل سوم این شبکه با دو نسل قبلی در مدل تجاری تسهیم درآمد بین بازیگران است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افزود: در این مدل بازیگران بسته به مشارکت در پروژه از درآمد آن منفعت مالی خواهند داشت که این تجربه اشتراک منافع در دنیا باب شده و از این طریق بازیگران با تقسیم درآمد به بزرگ شدن کمک میکنند.
وی با ارائه پیشنهادی درباره زیرساخت فنی شبکه علمی کشور گفت: در راهاندازی این شبکه مقرر شده که تجهیزات اکتیو مستقل نصب و بهرهبرداری شود این در حالی است که شبکه شرکت مخابرات ایران در بخش تجهیزات اکتیو بسیار به روز و پر ظرفیت است و ایجاد یک شبکه موازی از نظر به روزرسانی و نگهداری مسائل مخصوص به خود را دارند.
سرائیان پیشنهاد کرد: با هر سطح موافقتنامه سرویس که مدنظر شبکه علمی کشور است و هر ظرفیت درخواستی شرکت مخابرات تعهد میکند که سرویس لازم را از طریق یک شبکه مشترک به جای ایجاد شبکههای موازی ارائه کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر راهاندازی شبکه علمی کشور توجیه اقتصادی نداشته باشد، موفق نخواهد بود.
اتصال تمام دانشگاهها به شبکه علمی قبل از سال
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برنامه ما این است که قبل از سال ۹۸ تمام مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهها به شبکه علمی متصل شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی صبح امروز در مراسم بهرهبرداری از نسل سوم شبکه علمی کشور گفت: شورای راهبردی شبکه علمی کشور تشکیل شده است، این شبکه کلیه مراکز پژوهشی و علمی را به یکدیگر متصل میکند و به عنوان مخزن اطلاعاتی در گستره علمی کشور عمل خواهد کرد، دانشگاهها، حوزهها، مراکز علمیه، مراکز علمی، پژوهشگاههای دولتی و غیردولتی، مشترکین شبکه علمی هستند.
وی ادامه داد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در فاز اول مراکز علمی و دانشگاههای استان تهران و در فاز دوم مراکز علمی و دانشگاههای شهرهای بزرگ در سال جاری به شبکه علمی متصل میشوند و در فاز سوم، سایر مراکز و دانشگاههای علمی و تحقیقاتی استانها به این شبکه متصل خواهند شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: تا قبل از سال ۹۸، کل مراکز تحقیقاتی و علمی و دانشگاهها به این شبکه متصل خواهند شد و سعی ما این خواهد بود تا قبل از این سال، آنها را به این شبکه متصل کنیم.
فرهادی افزود: یکی از ویژگیهای این شبکه این است که در حوزه علوم انسانی، خدمات گستردهای را ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه از سال ۹۴ کار شبکه علمی نسل سوم شروع شد، تصریح کرد: رشد کمیت تولید علم ایران در سال ۲۰۱۶ به حدود ۱۹ درصد رسید که در بین ۲۵ کشور برتر، رشد نخست را داشته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: سهم ما از جمعیت دنیا یک درصد و از تولید علم دنیا ۱.۸ درصد است.
فرهادی اظهار داشت: کشور ما در بین شاخص تحصیلات عالیه در سوم جهان قرار گرفته است و نسبت به سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶، ۲۳ رتبه ارتقا داشته است.
وی گفت: کشور ما در شاخص بکارگیری دانش، رتبه ۲۴ جهان را دارد و نسبت به ۲۰۱۳، ۴۰ درجه ارتقا داشته است. همچنین در شاخص کل اثربخشی نوآوری، رتبه ۱۶ جهانی را دارد و نسبت به سال ۲۰۱۳، ۹۱ پله ارتقا داشته است.