میزان کشفیات گشت اینترنتی ناجا اعلام شد
معاون مبارزه با جرایم خاص و رایانه پلیس آگاهی، از کشف حدود 67 مورد مشکوک جرم توسط گشتهای اینترنتی در سال گذشته خبر داد و سهم سایتهای دولتی در پروندههای نفوذ غیرمجاز اینترنتی سال 87 را 31 درصد و سایتهای غیردولتی را 69 درصد اعلام کرد.
سرهنگ مهرداد امیدی در گفتوگو با (ایسنا)، گفت: در سال گذشته 32 پرونده درباره نفوذ غیرمجاز به اینترنت تشکیل شد که از این تعداد 31 درصد مربوط به سایتهای دولتی بوه است.
وی ادامه داد: با توجه به آمار نفوذهای غیرمجاز در اینترنت، میزان امنیت سایتهای دولتی خوب است، اما این خوب بودن به معنای صددرصدی بودن امنیت سایتها نیست.
سرهنگ امیدی با تاکید بر این که باید همگام با توسعه اینترنت در حوزه امنیت به استانداریهای لازم نزدیک شد، افزود: اطلاعرسانیهای لازم درباره بحث امنیت در اینترنت به سایتها از سوی پلیس آگاهی داده شده است.
وی سهم سایتهای غیردولتی در میزان پروندههای نفوذ غیرمجاز اینترنت در سال گذشته را 69 درصد عنوان و اظهار کرد: وجود بسیاری از سرورهای سایتها در خارج از کشور یکی از دلایل کاهش میزان امنیت سایتهاست، به طوری که در خارج از کشور بحث امنیتی سرورها رعایت نمیشود، در نتیجه با هک شدن یک سرور، تعداد زیادی از سایتها هم هک خواهند شد.
به گفته سرهنگ امیدی، سایتهایی که سرور آنها داخل کشور است، از امنیت بالاتری نسبت به سرورهای خارج از کشور برخوردارند، همچنین دولت به دنبال انتقال این سرورها به داخل کشور است.
وی تصویب قانون جرایم رایانهای را در روند رسیدگی به جرایم تاثیرگذار دانست و در پاسخ به این سوال که آیا قانونی درباره برخورد با نفوذ غیرمجاز به اینترنت وجود دارد؟ اظهار کرد: قانونی تحت این عنوان وجود ندارد، اما زمانی که نفوذ غیرمجاز صورت میگیرد معمولا به وقوع یک جرم هم همچون سرقت دادهها و یا اختلاس و کلاهبرداری منجر میشود که با اعلام شکایت، میتوان موضوع را مورد پیگیری قرار داد.
معاون مبارزه با جرایم خاص و رایانه پلیس آگاهی، درباره گشتهای اینترنتی نیز با اشاره به این که این گشتها بیش از دو سال است که فعالیت خود را آغاز کردهاند، گفت: گشتهای اینترنتی در حوزه آشکار اینترنت، محتوای موجود دنیای مجازی را مورد بررسی قرار میدهند.
وی ادامه داد: گشت اینترنتی در حوزه کشف پیشدستانه در سال گذشته، حدود 67 مورد مشکوک را جهت رسیدگی به مراجع ذیربط معرفی کرده است.
- ۸۸/۰۲/۱۲