نارضایتی زایران از تعرفه بالای رومینگ همراه اول
زائرین ایرانی که به منظور زیارت اماکن متبرکه و حرم های مطهر حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) به کشور سوریه سفر می کنند ، از هزینه بالای تلفن در این کشور گله مند هستند.
این زائران تاکید دارند که هزینه مخابراتی در سوریه در مقایسه با سایر کشورها زیاد بوده اما امکانات آن کم است.
آنان رومینگ شدن تلفن های همراه بدون درخواست مشترک را از دیگر مشکلاتی بر می شمارند که نتیجه آن هزینه ناخواسته برای مشترک است.
گروهی دیگر هزینه رومینگ برای مشترک را بالا می دانند و بر این نکته تاکید دارند که لازم است با توجه به تعداد زیاد زائران ایرانی در سوریه ، شرکت های مخابرات دو کشور توافقنامه ای را امضا کنند که هزینه رومینگ برای ایرانیان کاهش یابد.
رومینگ ، خدمتی است که شرکت ارتباطات سیار به مشترکین ارائه می دهد تا با استفاده از آن بتوانند در خارج از کشور ارتباط تلفنی خود را حفظ کنند.
معمولا این سرویس در کشورهایی فعال است که مخابرات ایران با محابرات کشور مربوطه قرارداد دارد که سوریه از جمله آنهاست.
این سرویس در گذشته در ایران با پرداخت مبلغی از طرف مشترکین به شرکت های مخابراتی انجام می شد که اکنون این کار بطور خودکار صورت می گیرد.
"مرتضی حسینی" زائر ایرانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در دمشق اظهار داشت : زمانی که به سوریه سفر کردم ، تلفن همراه خود را خاموش نکرده بودم و بدون اینکه با کسی تماس بگیرم به تلفن های دیگران ، با این تصور که هزینه ای برایم ندارد ، پاسخ می دادم.
وی افزود : زمانی که قبض پرداخت را دریافت کردم ، با رقم سرسام آوری مواجه شدم. موضوع را از طریق شرکت ارتباطات سیار پیگیری کردم که اعلام کردند در گذشته رومینگ پس از درخواست مشترک و پرداخت هزینه آن برقرار می شد ، اما بعدا این سیستم تغییر کرد و بدون درخواست این کار صورت می گیرد.
حسینی تصریح کرد : اگر چه شرکت ارتباطات سیار این کار را برای خدمات رسانی انجام می دهد ، اما باید اطلاع رسانی لازم به مسافران صورت گیرد تا کسانی که قصد استفاده از تلفن همراه در خارج از کشور را ندارند با هزینه های اضافی مواجه نشوند.
"محمد محمدی" دیگر زائر ایرانی می گوید: باید کاروان های زیارتی و مسوولین آنها از داخل کشور و قبل از شروع سفر به مسافرین این آگاهی را بدهند تا آنان که اغلب از قشر کم درآمد و مردم عادی جامعه هستند ، هزینه کمتری در سفر خود متحمل شوند.
وی افزود : برای زائرین سخت است که در سفر یک هفته ای یا بیشتر خود ، هزینه ای معادل بیش از نیمی از هزینه سفر را فقط برای پرداخت قبض موبایل بپردازند و این در حالی است که مسوولین می توانند با راهنمایی به موقع ، آنان را از این امر آگاه سازند.
"علی محمد عسگری" مدیر نمایندگی سازمان حج زیارت ایران در سوریه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت : معمولا زائرین ایرانی برای صرفه جویی اقتصادی، بجای استفاده از تلفن همراه خود با سیم کارت ایرانی ، از سیم کارت های اعتباری سوریه استفاده کنند.
وی افزود : بالا بودن هزینه تلفن در سوریه تنها برای زائرین ایرانی در این کشور نیست ، بلکه برای تمامی مسافران خارجی و حتی خارجی های مقیم این کشور نیز هست.
وی خاطرنشان کرد : سیستم ارتباطی سوریه از نظر هزینه نسبت به کشورهای دیگر از جمله عراق و عربستان که همیشه تعداد بالایی از زائرین به این دو کشور مسافرت می کنند، بیشتر است.
عسگری یادآور شد : در صورتی که زائرین بخواهند از موبایل ایران در این کشور استفاده کنند باید آن را رومینگ کنند که از نظر هزینه نسبت به کارت های اعتباری سوریه گرانتر است.
سالانه 600 هزار ایرانی برای زیارت مرقدهای مطهر حضرت زینب (س ) و حضرت رقیه (س ) راهی سوریه می شوند.
در این کشور اماکن زیارتی دیگری مانند راس الحسین (ع)، حرم بی بی سکینه از دختران امام علی (ع) و قبرستان باب الصغیر وجود دارد.
در این قبرستان ، مزار بزرگان زیادی از جمله ام کلثوم دختر امام علی (ع )، سکینه دختر امام حسین (ع )، عبدالله بن جعفر صادق (ع )، عبدالله بن سجاد (ع )، بلال حبشی و عبدالله بن جعفر بن ابی طالب همسر حضرت زینب (س ) قرار دارد .
- ۸۸/۰۵/۰۳