نباید در IT دچار شاخص زدگی شویم
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات در همایش بررسی وضعیت شاخصهای فناوری اطلاعات در کشور گفت: در تدوین برنامه پنجم باید به دور از شاخص زدگی، شاخصهای جهانی را معیاری برای سنجش وضعیت فعلی فناوری اطلاعات در کشور قرار داده و در عین حال شاخصهای بومی و ملی به عنوان هدف تعیین شود.
به گزارش فارس، سعید مهدیون در اولین همایش بررسی وضعیت شاخصهای فناوری اطلاعات در کشور با اشاره به شعار دولت دهم «نخستین دولت الکترونیک» اظهار داشت: این دولت سعی دارد تا با نظام یکپارچه برای بومی سازی کاربردهای فناوری اطلاعات در کشور گام بردارد.
وی با اشاره به جایگاه ایران در رتبه بندی اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) اظهار داشت: ایران بر اساس این رتبه بندی در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال 2007 در رتبه یازدهم منطقه و در زمینه سبد هزینه ICT در همین سال در رتبه هشتم قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین در رتبه بندی جهانی بر اساس شاخص های دیجیتالی در ITU در سال 2005 و 2006 رتبه صد و پنجم از 181 کشور و بر اساس شاخص آمادگی الکترونیکی در economist سال 2009 رتبه شصت و هشتم از 70 کشور جهان را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: در بیان شاخصها باید به این نکته مهم توجه داشت که دچار شاخصزدگی نشویم و به شاخصهای بینالمللی به عنوان ابزاری برای تعیین وضعیت فعلی نگاه کنیم.
مهدیون ادامه داد: توجه به این امر برای مسئولانی که در برنامه پنجم برنامه ریزی میکنند، حائز اهمیت و مهم این است که برنامه خودمان را دنبال کنیم و شاخصهای ملی را هدف قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به آسیب شناسی برنامه چهارم توسعه گفت: نبود متولی ملی فناوری اطلاعات در طول برنامه، ضعف نهادهای فناوری اطلاعات، نداشتن استراتژی مصوب در فناوری اطلاعات و ضعف در مدیریت متمرکز منابع مالی از جمله نقاط ضعف برنامه چهارم بوده است.
وی ادامه داد: ضعف در مدیریت پروژههای بزرگ فناوری اطلاعات کشور، ضعف در هماهنگ سازی بین بخشی باتوجه به ماهیت فرابخشی کاربری فناوری اطلاعات و ضعف در بخش صنعت از دیگر موارد آسیب شناسی شده برنامه چهارم است.
رئیس هیئت مدیره شرکت فناوری اطلاعات سیاستها و اصول توسعه فناوری اطلاعات در کشور را برپایه 3 محور استقلال، تمرکز و حمایت برشمرد و گفت: در محور تمرکز، بودجه و مدیریت پروژههای راهبردی ( 6 حوزه راهبردی در سطح ملی) باید مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین رعایت ارزش ایرانی اسلامی در فضای مجازی و عدم وابستگی امور حیاتی به بیگانگان در حوزه فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) از موضوعات مورد توجه در محور استقلال است.
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات با بیان اینکه توسعه خدمات الکترونیک مطمئن و ساختارهای مدیریت فاوا در کشور از جمله راهبردهای رسیدن به هدف فوق است، اظهار کرد: هر آنچه به لحاظ فنی برای متخصصین ساده است برای مصرفکننده پیچیده به نظر میرسد، باید سادگی و راحتی برای مردم در نظر گرفته شود و آنها را نباید در پیچیدگیهای خدمات، نرمافزارها و سخت افزارها گم کرد.
وی ادامه داد: دراین بین ایجاد اطمینان نیز اهمیت دارد تا کاربران فقط برای تفریح و جمعآوری اطلاعات رایگان از خدمات استفاده نکنند در صورتی که میتوان از امکانات ایجاد شده برای راحتی در زندگی بهره برد.
مهدیون تاکید کرد: اگر بتوانیم ساختار منسجم مدیریت IT در کشور را پیاده کنیم به ماندگاری توسعه IT کمک کردهایم که ثروت خلق میکند و ما را به اهداف ایران 1404 سوق میدهد و این مهم با توسعه صنعت فاوا با رویکرد کسب سهم مناسب در بازارهای منطقه و جهان و نیز گسترش فرهنگ و آموزش حرفهای IT امکانپذیر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ایران خاطر نشان کرد: سیاستها و اصول مبتنی بر استقلال در عملکرد تمرکز در پروژهها، حمایتهایی که به صورت اصل و سیاست تاکید شده است و تاکیداتی چون سند افتا که هنوز اتفاقی در آن نیافتاده، پژوهشهای دانشگاهی، تعاملپذیری سامانهها در استانداردها باعث رسیدن به اهداف این حوزه میشود.
وی ادامه داد: حمایت از صنعت نرم افزارهای داخلی و ساخت سخت افزارهای خاص و نیز حمایت از صادرات آن و استفاده از توان حداکثری بخش خصوصی از دیگر اهداف مهم حوزه IT است.
- ۸۹/۰۴/۲۲