نبود قانون مهمترین مشکل حوزه رمز ارز است
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت ضمن اشاره به اینکه شاید مهمترین مشکلی که در حوزه رمز ارز وجود دارد مشکل زیر ساختی و قانونی است، گفت: به دلیل نداشتن سواد کافی و ورود هیجانی به حوزه رمز ارزها ممکن است سرمایه بسیاری از افراد به یغما رود.
خبرگزاری میزان - حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس دستگاه قضا در تاریخ ۲۷ مرداد سال ۱۴۰۳ در دیدار جمعی از قضات و کارکنان دادگستری تهران درمورد موضوع رمزارزها و پروندههای کثیرالشاکی مرتبط با این قضیه گفت که پروندههای کثیرالشاکی مرتبط با رمزارزها میتواند واجد تبعات جدی اقتصادی و اجتماعی باشد؛ ممکن است تعداد این پروندهها رو بهفزونی رود؛ لذا ضروری است آگاهیبخشی و اطلاعرسانی به عموم مردم درمورد تبعات و آسیبهای فعالیت و سرمایهگذاری در این حوزههای پرریسک و بدون پشتوانه و فاقد تضمین، بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.
اقدامهای زیرساختی و فرهنگی بسیار خوبی دررابطه با رمز ارزها توسط پلیس فتا و قوه قضاییه انجام شده است
در همین رابطه سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در گفتوگو با میزان با بیان اینکه در سال جاری و در رابطه با بحث رمز ازرها اقدامهای زیر ساختی و فرهنگی بسیار خوبی توسط پلیس فتا و قوه قضاییه انجام شد و اطلاع رسانی بسیار خوبی صورت گرفت، گفت: ورودی پروندههای ما حاکی از این است که در بین عامه مردم آگاهسازی خوبی صورت گرفته است، اما لازم است این نکته را که همیشه بر روی آن تاکید میکنیم، قبول کنیم که ریسک سرمایه در این حوزه بالا است و فردی که میخواهد در حوزه رمز ارز ورود پیدا کند باید این مسئله را قبول کند که ممکن است در لحظهای تمام سرمایهاش از دست برود.
ردههای رگولاتور دستورالعمل مشخصی درباره تبادلات حوزه رمزارز صادر نکردهاند
وی ضمن اشاره به این نکته که ممکن است هر اتفاقی برای رمز کیف پول دیجیتال از جمله سرقت یا فراموشی رخ بدهد ادامه داد: شاید به جرات بتوان گفت که مهمترین مشکلی که در حوزه رمز ارز وجود دارد مشکل زیر ساختی و قانونی است. متاسفانه در کشور ما تا این لحظه ردههای رگولاتور دستورالعمل مشخصی درباره تبادلات حوزه رمزارز صادر نکردهاند و همین امر موجب شده است تا تکلیف بخش اعظمی از سرمایه گذاران و افرادی که بازیگران این صحنه هستند مثل صرافیها نامشخص باشد.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با بیان اینکه ممکن است به دلیل نقص قانونی که وجود دارد سرمایه بسیاری از افراد به باد رود، افزود: به دلیل نداشتن سواد کافی و ورود هیجانی به حوزه رمز ارزها ممکن است سرمایه بسیاری از افراد به یغما رود. در بسیاری از پروندههای این حوزه هنگامی که از شاکیان تحقیق میکنیم متوجه میشویم که حتی کیف پول دیجیتال را خودشان ایجاد نکردند و اولین مظنون ما فردی است که کیف پول را ایجاد کرده چرا که به اطلاعات و محتویات آن کیف پول دسترسی دارد و به محض اینکه دارایی شما به اندازهای میرسد آن را سرقت میکند.
کمین کلاهبرداران در گروههای «سیگنالدهی»
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه رمز ارز در حوزههای مختلف از جمله کلاهبرداریهای شبکهای و پانزی ورود پیدا کرده است، بیان کرد: بسیاری از پروندههای کثیرالشاکی که در پلیس فتا، پلیس آگاهی و قوه قضاییه در حال رسیدگی است به دلیل ناآگاهی و ورود هیجانی به این حوزه است. کلید واژههایی نظیر درآمد دلاری، درآمد روزانه دلاری و درآمد ساعتی دلاری کلید واژههای بسیار خطرناکی هستند که با ترغیب و تطمیع عامه مردم افراد را به دام مجرمان سایبری گرفتار میکند.
سردار معظمی گودرزی توضیح داد: یک صحبت منطقی درباره افرادی که این نوع تبلیغات را انجام میدهند این است که اگر سود سرمایه تا این حد بالا است چه احتیاج است که افراد دیگر مبالغی را آنجا سرمایه گذاری کنند؟ در حالی که خودشان میتوانند سرمایه گذاری کنند و سود ببرند؟
وی گفت: هنگامی که به این حوزه ورود هیجانی و بدون داشتن علم و اطلاعات دارید قطعا باید برای دانستن قیمتها و نوسات در گروههای مختلفی عضو شوید و در همین گروههایی که به آنها سیگنالدهی گفته میشود بسیاری از کلاهبرداران و دلالان این حوزه کمین کردند و منتظر افرادی هستند که سواد لازم را ندارند. این افراد به شما اطلاعات دروغ میدهند و به صورت خصوصی به شما پیام میدهند و میگویند برای اینکه قیمت را بدانید و ارزتان چند برابر شود و امنیت کیف پولتان بالاتر رود در این باکس اطلاعاتتان را وارد کنید و این در حالیست که آن فضا یک بدافزار و یا ترفندی جهت به دست آوردن رمز ورود به کیف پول دیجیتالتان است و هنگامی که اطلاعاتتان را وارد میکنید تمام داراییتان در لحظه به یغما میرود.