نحوه مشارکت عمومی در بانک الکترونیکی آرین
در آستانه پذیره نویسی280 میلیون سهم بانک الکترونیکی و در شرف تاسیس آرین مدیران اجرایی این بانک به همراه مدیرعامل تامین سرمایه امین مزایای حضور این بانک و نحوه مشارکت عمومی را تشریح کردند.
به گزارش فارس، بازار فرابورس و شعب بانک کارآفرین درحالی از فردا به مدت 5 روز میزبان پذیره نویسی 280 میلیون از 700 میلیون سهم بانک الکترونیکی آرین (سهامی عام در شرف تأسیس) خواهند بود که مدیران اجرایی این بانک به همراه مدیرعامل تامین سرمایه امین (ارزشگذار این بانک)، با برگزاری جلسه معارفه ایی برای خبرنگاران حوزه بازار سرمایه، مزایای ظهور این بانک و نحوه مشارکت عمومی را تشریح کردند.
*مزیت ها و آینده بانک آرین
براساس این گزارش ،در ابتدای این جلسه، غلامحسن اصغرزاده زعفرانی به عنوان مدیراجرایی تاسیس بانک الکترونیکی آرین به معرفی مدیریت اجرایی و تاریخچه شکل گیری این بانک پرداخت و با اشاره به راه اندازی این نوع بانک در سال1995 برای نخستین بار در آمریکا و سپس سنگاپور اظهار داشت: بانک الکترونیکی آرین در حالی به عنوان نخستین بانک الکترونیکی کشور مجوز تاسیس و پذیره نویسی بخشی از سهام از بانک مرکزی دریافت کرده که دو مولفه مهم آن ارایه تمام خدمات بانکی از طریق اینترنت و سایر ابزارهای الکترونیکی و کانالهای ارتباطی و همچنین فعالیت 24 ساعته و بدون نیاز به شعبه هستند.
به گفته وی تمام خدمات بانکی از طریق اینترنت، خطوط تلفن ثابت ،کیوسک های ATM , POS و دیگر ابزارهای نوین ارایه می شود.
این نوع خدمات دارای مزایایی چون راحتی و آسانی انجام امور بانکی بدون نیاز به مراجعه حضوری، همزمانی ارایه خدمات در همه جا، سرعت بالای تراکنش ها، کارآیی و اثربخشی بالا، کاهش 5 تا 7 درصدی هزینه تمام شده و در نتیجه ارایه تسهیلات با نرخ سود کمتر از سایر بانکها ، دقت و ضریب خطای کمتر ، صرفه جویی در زمان و کاهش تردد دورن شهری ، کمک به مصرف سوخت و آلودگی هوا است.
زعفرانی توسعه و ترویج امتیازات بانکداری مجازی، ظهور کلان شهرها، ترکیب جمعیتی کشور، توسعه فرهنگی و تحصیلات، توسعه زیرساخت های مخابراتی ، افزایش تعداد کاربران و بازنگری در قوانین و مقررات بانکداری را از جمله موراد مربوط به آینده بانکداری الکترونیکی اعلام کرد و گفت: ارایه خدمات بانکی به شیوه های نوین، هزنیه های کمتر برای مشتریان، سرعت و چابکی در ارایه خدمات در هر زمان و مکان و ارایه خدمات فراگیر بانکی به صورت 24 ساعته و در هفت روز هفته از جمله تفاوت های این نوع بانکداری با بانکداری سنتی است.
این مقام مسئول با اشاره به پذیره نویسی حداقل 500 هزار تومان و حداکثر 3.5 میلیارد تومان در پاسخ به سئوال فارس در رابطه با زمان افزایش سرمایه از70 به 200 میلیارد تومان و شروع بکار بانک آرین توضیح داد: افزایش سرمایه این بانک در حالی سال آینده اعمال می شود که انتظار می رود طی سه ماه اول سال آینده و یا در نیمه اول 90 این بانک قادر به ارایه خدمات بانکی باشد.
زعفرانی ادامه داد: از یکسال پیش نرم افزارهای لازم خریداری و تجهیز شده و 80 درصد کارها هم انجام شده است، بنابراین بعد از اتمام پذیره نویسی ، تشکیل هیات مدیره و ثبت در اداره ثبت شرکت ها و اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی، این بانک آغاز به کار می کند.
وی در واکنش به دیگر پرسش فارس مبنی بر اینکه با توجه به رقابت بانک آرین با سایر بانک ها،نحوه تعامل با دیگر بانک ها به چه صورتی خواهد بود و آیا بانک آرین برنامه ای هم برای حضور در فرابورس برای انجام معاملات سهام را دارد یا خیر پاسخ داد: به رغم رقابت با سایر بانک ها، 100 درصد با همه بانک های فعال کشور تعامل خواهیم داشت، را که در بسیاری از کشورها بانک های الکترونیکی دارای شرکایی از سایر بانک ها هستند، هر چند که بانک آرین شریکی نخواهد داشت.
به گفته وی با توجه به انجام پذیره نویسی 40 درصد از سهام بانک آرین از طریق شبکه فرابورس، این بانک در آینده وارد بازار معاملات سهام فرابورس خواهد شد.
*حاشیه سود مناسب بانک های الکترونیکی
در ادامه این نشست و بعد ازارایه توضیحات فنی از سوی ژان صیاد یکی دیگر از مدیران اجرایی این بانک، محمد آرام مدیر عامل شرکت تامین سرمایه امین هم پذیره نویسی 28 میلیارد تومانی 280 میلیون سهم بانک الکترونیکی آرین (به بهای هر سهم 100 تومان) از طریق شعب بانک کارآفرین و ایستگاه های معاملاتی 70 شرکت کارگزاری فعال در فرابورس را مدنظر قرار داد و گفت: درشرایطی 60 درصد از سرمایه اسمی و 70 ملیلیارد تومانی این بانک از سوی موسسین تعهد شده که پیش بینی می شود همه 280 میلیون سهم قابل پذیره نویسی در همان روز اول به فروش برسد. درصورتی که سهامی هم باقی مانده باشد شرکت تامین سرمایه امین اقدام به خرید خواهد کرد.
وی به ارایه کلیه خدمات بانکی و اقدام به دریافت مجوز بانکداری بین المللی بانک الکترونیکی آرین اشاره کرد و اظهار داشت:این بانک به دلیل استفاده از بسترهای الکترونیکی با سرعت بالا و در همه زمینه ها، برخورداری از نیروی انسانی متخصص و کم و بدون نیاز به شبکه فیزیکی ، برخورداری از سرمایه کمتر نسبت به سایر بانک ها و ارایه تسهیلات با نرخ سود کمتر ، بازدهی و حاشیه سود مناسبی خواهد داشت و به علت داشتن سرمایه 70 میلیارد تومانی دوران شکل گیری کمی برای کفایت سرمایه دارد.
آرام با بیان اینکه برای پرداخت سود سهام و انجام معاملات سهام و کالا، معاملات آتی و اوراق مشارکت و معاملات سلف ازطریق بانک آرین مذاکراتی با شرکت سپرده گذاری مرکزی به عمل آمده،ادامه داد: این درحالی است کشور در حال حرکت به سمت شبکه های فناوری اطلاعات بوده و با در نظر گرفتن توسعه زیرساخت های الکترونیکی، مزیت های متعددی در ارایه خدمات اللکترونیکی بانک ها وجود دارد.
به گفته وی بانک الکترونیکی آرین آخرین بانک الکترونیکی کشور است که با سرمایه اسمی 70 میلیارد تومانی شروع بکار خواهد کرد و بعد از این حداقل سرمایه اسمی بانک ها باید 200 میلیارد تومان باشد، بنابراین در اولین فرصت سرمایه اسمی بانک آرین به 200 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
- ۸۹/۱۰/۰۶