ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نرم‌‏افزار مشاهده دامنه فارسی ارائه شد

| شنبه, ۲ شهریور ۱۳۸۷، ۰۹:۰۵ ب.ظ | ۰ نظر

نرم‌‏افزار مشاهده دامنه اینترنتی فارسی در صورت موافقت با این طرح در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شرکت مخابرات نصب می‌‏شود.

دکتر شهرام ثبوتی‌‏پور، مجری طرح نرم‌‏افزار ثبت دامنه‌‏های فارسی در گفت‌‏وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به تولید نرم‌‏افزار مشاهده دامنه فارسی در کشور گفت: محققان پارک علم و فناوری کرمان تکنیک و فناوری RESOLVE (بررسی و نمایش) نام‌‏های دامنه اینترنتی فارسی را ابداع کرده و به ثبت رساندند که بر اساس آن کاربر به راحتی از کامپیوتر شخصی خود دامنه‌‏های فارسی را مشاهده می‌‏کند.

وی تصریح کرد: با گسترش اینترنت در اقصی نقاط جهان، ترکیب کاربران اینترنت به سمت محلی و غیرتخصصی پیش می‌‏رود و در نتیجه هر روز شاهد رشد روز افزون کاربران غیر انگلیسی زبان در اینترنت هستیم.

مجری طرح این نرم‌‏افزار اضافه کرد: این امر باعث شده تا تمایل به استفاده از محتوای غیرانگلیسی در اینترنت از چند سال پیش افزایش بیابد و اخیراً نیز استفاده از نام‌‏های دامنه به زبان‌‏های غیرانگلیسی مورد توجه مجامع بین المللی مدیریت اینترنت قرار گرفته است. از این رو بسیاری از شرکت‌‏های REGISTRY درصدد ارائه خدمات ثبت‌‏نام‌‏های دامنه به زبان غیرانگلیسی برآمدند.

ثبوتی‌‏پور این سیستم را شامل دو نرم‌‏افزار سطح سرور و سطح کاربر دانست و افزود: با توجه به این واقعیت، ما برای استفاده مخاطبان فارسی زبان از دامنه‌‏های اینترنتی فارسی اقدام به ایجاد نرم‌‏افزار RESOLVE نام‌‏های دامنه اینترنتی فارسی کردیم.

وی به نحوه عملکرد دامنه نمایش فارسی اشاره کرد و اظهار داشت: نرم‌‏افرار سطح سرور، در سرور DNS شرکت‌‏های ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP ها و ICP ها) و در حالت بهینه در سرورهای DNS شرکت مخابرات که متولی اصلی توزیع اینترنت در کشور است، نصب می‌‏شود و زمانی که کاربران یک آدرس دامنه فارسی را وارد می‌‏کنند، این نرم‌‏افزار پسوند دامنه (TLD) درخواستی را در فهرست خود وارد می‌‏کند و کاربر به سرویس‌‏دهنده اصلی دامنه راهنمایی می‌‏شود.

ثبوتی‌‏پور با بیان اینکه نرم‌‏افزار سطح کاربر قابلیت نصب در کامپیوترهای شخصی را دارد، خاطرنشان کرد: در این حالت کاربر با نصب این نرم‌‏افزار می‌‏تواند به راحتی از کامپیوتر شخصی خود دامنه‌‏های فارسی را مشاهده کند.

وی به توضیح مزایای این سیستم با اشاره به تحریم‌‏ها پرداخت و ادامه داد: در سال‌‏های اخیر تحریم شرکت‌‏های ایرانی در دستور کار شرکت‌‏های ارائه‌‏دهنده سرویس‌‏های میزبانی وب آمریکایی قرار گرفته است که بعضاً اخبار مربوط به حذف اطلاعات وب سایت‌‏های ایرانی( DOWN) منتشر شده است. به دنبال این تحریم‌‏ها دولت سعی کرده است با پشتیبانی از شرکت‌‏های IDC داخلی، ارائه سرویس میزبانی وب داخل کشور را رواج داده تا وابستگی به شرکت‌‏های خارجی را کاهش دهد.

وی گفت: میزبانی وب تنها یک حلقه از زنجیره برقراری یک وب سایت محسوب می‌‏شود و در اولین حلقه این زنجیره، وابستگی به ساختار اصلی مدیریت نام‌‏های دامنه در سرورهای ریشه اینترنت که تحت نظارت شرکت آمریکایی آیکان (ICANN) است، همچنان باقی است و در صورت اعمال تحریم بر روی دامنه‌‏های اصلی کشور (مانند IR. ایران و سایر پسوندهای فارسی که در آینده اضافه خواهد شد)، استفاده از این نرم‌‏افزار وابستگی کشور در حلقه اول را نیز از بین خواهد برد.

مجری طرح نرم‌‏افزار ثبت دامنه‌‏های فارسی اظهار داشت: کار این نرم‌‏افزار با نصب آن در سرور DNS تمام نمی‌‏شود بلکه نیاز به به‌‏روزرسانی منظم به منظور ارائه خدمات برای تمامی نام‌‏های فارسی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: این طرح به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شده است که در صورت موافقت، این نرم‌‏افزار در سرورهای DNS در شرکت مخابرات نصب می‌‏شود و این امکان را به کاربران فارسی زبان می‌‏دهد که وب سایت‌‏های ایجاد شده تحت نام‌‏های دامنه فارسی را به راحتی مشاهده کنند.

  • ۸۷/۰۶/۰۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">