هشدار سلیمانی به قاچاق مخابراتی در شبکه ایرانسل
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مخاطرات قاچاق مخابراتی (ترمینیشن) در شبکه ایرانسل هشدار داد و خواستار ثبت هرچه سریعتر مشخصات مشترکان این اپراتور شد.
محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس کمیسیون تنظیم مقررات گفت: ایرانسل اگر به ابلاغیه رگولاتوری در خصوص ثبت مشخصات کاربرانش تمکین نکند و هر چه سریعتر این کار عملیاتی نشود مورد پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی درباره ترمینیشن از طریق شمارههای ایرانسل گفت: این موضوع را سازمان تنظیم مقررات در ابلاغیهای که فرصتی هم در آن مشخص شده بود به ایرانسل ابلاغ کرد و اپراتور دوم موظف است مشخصات تمام مشترکان خود را در شبکه ثبت کند.
وی افزود: اگر ایرانسل به ابلاغیه رگولاتوری تمکین نکند و هر چه سریعتر مشخصات کاربرانش را ثبت نکند مورد پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.
سلیمانی گفت: دستگاههای مرتبط دیگر از جمله دستگاه قضایی نیز جدا از رگولاتوری به ایرانسل در این باره اخطار دادهاند و اپراتور دوم هم موظف است در کوتاهترین زمان ممکن طبق مقررات و آیین نامهای که ابلاغ شده است، اقدام به ثبت مشخصات کاربران خود کند.
رتبه اول ترمینیشن برای ایرانسل
مدیرعامل شرکت زیرساخت نیز چندی پیش در گفتوگویی با فناوران اظهار داشت: با توجه به اینکه این موضوع جدا از مسایل اقتصادی منجر به خدشه دار شدن امنیت ملی کشور میشود، در حال حاضر زیرساخت با شناسایی متخلفان از طریق شبکه خود ماهانه نزدیک به 350 شماره را برای قطع سرویس به ایرانسل اعلام میکند.
محمد باقر ظهوری فر درباره علت قاچاق تلفن از طریق تلفنهای همراه اپراتور دوم گفت: ارزان بودن سیمکارت، در دسترس بودن آن و از همه مهمتر ثبت نشدن مشخصات دقیق مشترکان ایرانسل از جمله موارد اشتیاق متخلفان در استفاده از سیم کارتهای اپراتور دوم است.
وی گفت: از آنجا که دستگاههای امنیتی در این رابطه شرکت زیرساخت را تحت فشار قرار دادهاند سعی در رفع این مشکل داریم و ثبت مشخصات کاربران ایرانسل نیز در همین راستا در حال انجام است.
امنیت کشور در گرو حذف ترمینیشن
ظهوری فر عنوان کرد: با توجه به حساسیت موضوع از دید ما حتی یک عدد خط تلفن همراه هم که از آن ترمینیشن انجام شود زیاد است، چرا که موضوع به امنیت کشور برمیگردد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به این سوال که گفته میشود نزدیک به 30 درصد از مکالمات خارج به داخل ایران از کانال شبکه ایرانسل قاچاق میشود، گفت: ترمینیشن از طریق سیم کارتهای ایرانسل را قبول میکنم اما این حجم قابل قبول ما نیست و ما تاکنون به این نتیجه نرسیدهایم که یک گروه خاص در ترمینیشن از طریق شبکه ایرانسل دخیل باشند البته خوشحال میشویم اگر کسی اطلاعاتی دارد به ما ارایه کند.
وی گفت: متخلفان قاچاق تلفنی را از طریق دستگاههای قضایی مورد پیگرد قرار خواهیم داد.
قطع سیم کارتهای بینام و نشان تا پایان اردیبهشت
معاون اعمال مقررات سازمان رگولاتوری هم با تایید ترمینیشن از طریق سیم کارتهای ایرانسل گفت: یکی از دلایل لزوم ثبت مشخصات مشترکان ایرانسل جلوگیری از این موضوع و مزاحمتهای تلفنی بوده است.
حسن رضوانی افزود: در ابلاغیهای که به زودی به ایرانسل ارسال خواهیم کرد، خواستار ثبت مشخصات تمامی مشترکان این اپراتور تا پایان اردیبهشت ماه خواهیم شد و اپراتور دوم باید تمامی سیمکارتهای کاربرانی را که تا پایان ماه جاری ثبت نام آنها تکمیل نشده باشد قطع کند.
رضوانی با اشاره به اینکه ایرانسل باید برای ثبت نام کاربران خود به صورت حضوری اقدام کند افزود: طبق بررسیهای انجام شده اپراتورهای مرکز ایرانسل در تماس با مشترکانی که مشخصاتشان ثبت نشده خواستار ارسال کپی صفحه اول شناسنامه فرد به شماره فکس ایرانسل هستند که این روش موضوع احراز هویت فرد را دچار مشکل میکند.
معاون اعمال مقررات رگولاتوری گفت: تاکنون هم مواردی از این دست در دستگاههای قضایی که فرد مدعی است تاکنون هیچ خط ایرانسلی تهیه نکرده و مشخصات فرد در شبکه ایرانسل به عنوان مشترک ثبت شده به سازمان ارجاع شده است.
وی خاطرنشان کرد: از دید سازمان تنظیم مقررات باید ثبت مشخصات کاربران ایرانسل به صورت حضوری انجام شود و به هیچ وجه درخواست ثبت مشخصات به صورت غیرحضوری قابل قبول سازمان نیست.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ایرانسل آمار دقیقی از مشترکان ثبت نشده خود به رگولاتوری ارایه نداده است گفت: اپراتور دوم باید هر چه سریعتر این آمار را به سازمان تنظیم مقررات ارایه کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اپراتور دوم میتواند سیمکارتهای خود را به صورت یک طرفه بدون ثبت مشخصات کاربر در بازار به فروش برساند گفت: متاسفانه این سیمکارتها هماکنون در بازار وجود دارد که قابل قبول نیست چرا که همین سیم کارتی که امکان برقراری تماس تلفنی به صورت یک طرفه دارد میتواند به طرق مختلف از آن سواستفاده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه تاکنون موضوع ترمینشن مکالمات تلفنی دارای قانون نبود و دستگاه قضایی در برخورد با متخلفان این جرایم دچار مشکل میشد، کمیسیون تنظیم مقررات آیین نامه را اخیرا با درخواست کمیته مبارزه با قاچاق تلفن به تصویب رسانده که البته نیازمند قوانین بالادستی دیگری هم هست.
ماهانه 350 خط قطع میشود
مدیر روابط عمومی شرکت ایرانسل نیز با تایید ترمینیشن از طریق خطوط اپراتور دوم گفت: شرکت زیرساخت ماهانه به صورت متوسط نزدیک به 350 شماره را برای قطع به علت اقدام به ترمینیشن به ایرانسل اعلام میکند.
آرش کریم بیگی افزود: اپراتور دوم برای جلوگیری از ترمینیشن از طریق خطوط خود نهایت همکاری را با دستگاههای ذیربط انجام میدهد.
- ۸۸/۰۲/۲۲