ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: علی‌رغم اعلام آمادگی از سوی مخابرات، بسترهای لازم برای هوشمندسازی مدارس در برخی از نقاط مورد نظر آموزش و پرورش فراهم نشده است.

ابراهیم سحرخیز در گفت‌و‌گو با «توانا» با اشاره به طرح هوشمندسازی مدارس از طریق اتصال به شبکه اینترانت ملی (ICT) اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری حداقل یک هزار و 400 مدرسه در سطح استان‌ها به صور‌ت هوشمند در می‌آیند که در حال حاضر امکانات لازم به آنها ارائه شده و در حال راه‌اندازی این سیستم‌ها هستند.

وی افزود: پیش از این نیز حدود 500 مدرسه در سطح کشور تحت پوشش طرح‌هایی با عنوان هوشمندسازی قرار گرفته بودند اما باید توجه داشت که اگر صرفاً تجهیز مدارس به سایت رایانه را ملاک هوشمندسازی آنها قرار دهیم، آمار مدارس هوشمند افزایش خواهد یافت.

سحرخیز درباره تعریف دقیق مدرسه هوشمند، تصریح کرد: مدرسه هوشمند مدرسه‌ای است که در آن تلاش می‌شود تا علاوه بر استفاده از رایانه برای جریان یادگیری و یاددهی، یک نگاه تلفیقی به برنامه درسی وجود داشته باشد و دانش‌آموزان نیز این انعطاف و توان را داشته باشند که با مشارکت همدیگر و با استفاده از IT به تولید محتوای آموزشی پرداخته و در تدریس مشارکت کنند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به‌ دلیل تکثر و تنوع رشته‌ای، اولویت طرح هوشمندسازی با مدارس متوسطه است، ادامه داد: فناوری اطلاعات (IT) این امکان را فراهم می‌کند تا معلمان نقش هدایت‌گر داشته باشند زیرا دانش‌آموزان به قدر کافی اطلاعات دارند و باید با کمک و راهنمایی معلم آن اطلاعات را تجزیه و تحلیل و ارزیابی کنند.
* محدویت پهنای باند در نقاط محروم مانع هوشمندسازی مدارس می‌شود

سحرخیز درباره دامنه اجرای این طرح در مدارس و مشکلات آن گفت: در حال حاضر بیش از این امکانات نداریم چراکه هوشمندسازی مدارس هزینه‌بر بوده و مجهز کردن تمام مدارس به IT و Data نیازمند نصب نرم‌افزارهای لازم در آنهاست.

وی افزود: مشکل دیگر طرح هوشمندسازی مدارس نیز این است که علی‌رغم اعلام آمادگی از سوی مخابرات، بسترهای لازم برای هوشمندسازی مدارس در برخی از نقاط مورد نظر آموزش و پرورش فراهم نشده است.

سحرخیز تصریح کرد: ما از این جهت از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گلایه‌مند هستیم زیرا نقاطی را مانند مناطق شمالی تهران برای اجرای طرح هوشمندسازی مدارس پیشنهاد می‌کنند که در آنجا به شبکه متصل هستیم و مشکلی از این بابت نداریم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: این در حالی است که عدالت آموزشی ایجاب می‌کند که به حاشیه و جنوب شهر یا استان‌های محروم کشور توجه کنیم اما مشکلاتی از قبیل محدودیت پهنای باند یا فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم در شبکه "فیبر نوری "، عملاً اجازه گسترش این طرح را نمی‌دهد.
* برگزاری آزمون در کلاس و تصحیح اوراق به‌صورت هوشمند

سحرخیز در عین حال اظهار داشت: البته وزارت ارتباطات نیز محدودیت‌ها و مشکلاتی برای خود دارد که باید به تدریج برطرف شود.

وی درباره "کلاسی " یا "مدرسه‌ای " بودن شیوه اجرای طرح هوشمندسازی مدارس گفت: تلاش می‌کنیم که تمام کلاس‌های یک مدرسه از یک سیستم هوشمند بهره‌مند شوند؛ به‌گونه‌ای که در هنگام تدریس درسی مانند جغرافیا، دانش‌آموزان بتوانند از طریق سیستم power point اطلاعاتی فراتر از کتاب درسی خود به‌دست آورند.

سحرخیز در پایان افزود: علاوه بر این با اجرای طرح هوشمندسازی مدارس این امکان ایجاد خواهد شد که معلم آزمون را در همان کلاس برگزار کند، بدون اینکه به آوردن یا بردن اوراق امتحانی نیاز باشد که این سیستم در حال حاضر نیز در برخی مدارس از قبیل مدرسه ابتدایی "پیشتازان " تهران به بهترین شکل در حال اجراست.

  • ۸۹/۰۷/۳۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">