واکنش نظام صنفی به ادغام وزارت ICT
سازمان نظام صنفی رایانه ای ادغام وزارت ارتباطات را موجب دغدغه صنف خوانده و 4 اشکال درمورد ادغام مطرح کرده است
در پی اعلام تصویب ادغام سه وزارتخانه ارتباطات، راه و ترابری و مسکن و تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات در جلسه علنی روز چهارشنبه (یازدهم خرداد ماه) سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نظر خود را در این خصوص با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد.
فناوران- سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در اطلاعیه ای که روز گذشته صادر کرد، به خبر ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات واکنش نشان داد.
سازمان نظام صنفی رایانه ای در این اطلاعیه با بیان اینکه اتفاقاتی همچون تصویب برنامه پنجم توسعه و تشکیل کارگروه فاوا در دولت، موجب امیدواری و نشاط شده بود، تصویب لایحه ادغام وزارت ارتباطات با وزارتخانه های مسکن و شهر سازی و راه و ترابری را غیر منتظره خوانده و آن را دغدغه جدید صنف فناوری اطلاعات نامیده است.
سازمان نظام صنفی رایانه ای در ادامه اطلاعیه خود، ادغام وزارت ارتباطات را واجد 4 اثر منفی بر توسعه فناوری اطلاعات دانسته که شامل کمرنگ شدن صنعت فاوا در تصمیم گیری ها، سنخیت نداشتن بخش مغز افزاری و نرم افزاری صنعت فاوا با امور زیربنایی، تشدید شایبه کسب قدرت دولتی ها در فرآیند خصوصی سازی و نادیده انگاشته شدن برنامه ها و اهداف می شود.
در پایان این اطلاعیه نیز سازمان نظام صنفی رایانه ای برای ارایه طرح ها و الگوهای مناسب وبه کارگیری نظرات صاحبنظران برای تصمیم گیری در خصوص ادغام و آینده آن اعلام آمادگی کرده است.
متن اطلاعیه سازمان نظام صنفی رایانه ای به این شرح است:
“ تصویب مواد مرتبط با توسعه فناوری اطلاعات در برنامه پنجم، تحرک دولت دهم در تشکیل کارگروه فناوری اطلاعات و اولویت بخشی به توسعه دولت الکترونیک به عنوان موتور محرکه این صنعت در سال جاری ، پس از دوران رکود وسکون در حوزه فناوری اطلاعات موجی از امید و نشاط در جامعه فعالین فناوری اطلاعات کشور ایجاد کرده بود. انتظار میرفت متناسب با این هدفگذاریهای ارزنده؛ تجدید و تغییر ساختار در جهت تسهیل و تقویت نیل به اهداف مذکور باشد. خبر غیرمنتظره تصویب « ادغام وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات » با دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن دغدغه جدیدی برای بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات ایجاد نموده وسوالات و ابهاماتی را مطرح ساخته است که می تواند اثرات منفی بر توسعه این صنعت تحمیل نماید.
در ادامه این اطلاعیه در خصوص اثرات منفی ادغام وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات آمده :
- بررسی تجربیات کشورهایی که شرایط ما را داشته وآن را کمابیش دارند، بیانگر توجه به ایجاد مکانیزم تسریع در اخذ تصمیمات کلان و مراقبت مستمر در اجرای برنامه های توسعه فاواست. به همین منظور ساختارهایی متمرکز و در ارتباط مستقیم با عالیترین مقام اجرایی برای تحقق اهداف در دستور کار قرارگرفته است. ادغام فوق الاشاره، ناخواسته موجب کمرنگ شدن این صنعت در شرایطی خواهد گردید که نهال جوان آن در کشور بیش از پیش نیازمند توجه است.
- هرچند در برخی از حوزههای زیرساخت و عملیات فیزیکی تا حدی نزدیکی فعالیت با دو وزارتخانه یادشده وجود دارد ولیکن جنس فعالیتهای مغز افزاری و نرمافزاری حوزه فناوری اطلاعات سنخیتی با آن حوزهها ندارد.
- طبع ادغام و کوچکسازی دولت در شرایطی که امور به صورت واقعی به بخش خصوصی واگذار گردیده اجتناب ناپذیر است ، لیکن واگذاری برخی از امور در حوزه ارتباطات به بخش خصوصی ، در شرایط حضور مقتدرانه شرکت های دولتی این صنعت و شبهات مربوط به فرآیند واگذاری ها به بخش خصوصی ، این ادغام موجه به نظر نمی رسد.
- ضمن تصدیق و احترام به برنامههای کوچکسازی مورد نظر دولت و مجلس محترم ، به نظر می رسد در اتخاذ این تصمیم، اولویت ها و اهدافی که خود ترسیم نمودهاند نادیده انگاشته شده است و شتابزده و بدون مداقه و اخذ مشارکت و مشورت با ذینفعان، این تصمیم اخذ شده است. توصیه میشود پس از بازنگری در اهداف و استراتژی های مربوط به فرآیند ادغام و طرح ریزی انجام اقدامات اجرایی جهت کوچک سازی وزارتخانه های مورد نظر با طرح تفضیلی ادغام در دستور کار قرارگیرد. هرگاه به هر دلیل با تعجیلی که دراین فرآیند اتفاق افتاده، بازگشت از این تصمیم امکان پذیر نباشد آنگاه پیشنهاد می نماید سازمان مستقل فناوری اطلاعات به گونه ای که کلیه فعالیت های راهبردی، سیاستگذاری وهدایت کلان این صنعت و نیز بخش های غیر زیر ساختی حوزه ارتباطات را جمعأ در برگرفته و زیر نظر ریاست قوه مجریه ایفای نقش نماید .
تاکید می نماید سازمان نظام صنفی رایانهای کشور آمادگی دارد، در ارایه طرح ها و الگوهای مناسب وبه کارگیری نظرات صاحبنظران ، حداکثر مشارکت لازم را بنماید.”
- ۹۰/۰۳/۱۸