وضعیت جرایم رایانهای از زبان دادستان انقلاب
دادستان عمومی و انقلاب تهران به تخصصی شدن محاکم قضایی در باب رسیدگی به جرائم اینترنتی اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود قضات آموزشهای لازم برای ورود به فضای مجازی را ببینند تا زمانی که پروندهای به آنها ارجاع میشود به طور علمی بر روی آن بحث و تبادل نظر کنند.
عباس جعفری دولت آبادی صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه سرپرست سابق و جدید دادسرای ناحیه ۳۱ تهران با اشاره به این مطلب که اینترنت از سال ۱۹۷۰ توسط آمریکاییها اختراع شد و وارد فضای نظامی این کشور شد، گفت: این فضای جدید فرصتها و تهدیدهایی را به همراه داشت که ابتدا در صحنه نظامی و بعد هم در صحنه فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: در کشور خودمان نیز ما نمیتوانیم خودمان را از این اتفاق و اختراع به دور نگه داریم اما متأسفانه آنچه برای جهان سوم خطر به حساب میآید هجوم سهمگین معضلات فرهنگی ناشی از اینترنت است.
دادستان تهران گفت: کشورهایی مثل چین و هند در برابر این سیل ویرانگر مقاومت کردند و راهکارهای بومیسازی را به اجرا گذاشتند و طبیعی است که راهکار بومی سازی مهمترین راهکار مقابله با اینترنت در کشورهای بیدار قلمداد میشود.
وی به تشکیل شورای عالی فضای مجازی به دستور مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: این نشاندهنده اهمیت توجه به مقوله اینترنت بوده و ما نیز باید در دادستانی به سهم خودمان عمل کرده و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.
جعفری دولتآبادی با اشاره به این مطلب که در حوزه قضایی چندین جرم بسیار مهم در فضای مجازی رخ میدهد، گفت: یکی از بزرگترین جرایم ورود به فضای حریم شخصی افراد است به گونهای که امروز شاهد آن هستیم در بعضی از موارد آبروی افراد ریخته شده و مسائل خلاف عفت در فضای مجازی منتشر شده است.
وی جرم بعدی را کلاهبرداریهای اینترنتی بیان کرد و گفت: بر اساس گزارش پلیس در ۱۵ روز ابتدایی سال ۹۱ ، حدود ۶۰ مورد کلاهبرداری اینترنتی رخ داده است که میطلبد توجه بیشتری به این حوزه شود.
دادستان عمومی و انقلاب تهران تصریح کرد: پیش از این انتشار مطالب خلاف عفت عمومی در قالب کتاب و نشریات بود و دسترسی به انتشار آنها بسیار سخت بود اما امروز متأسفانه با استفاده از اینترنت انتشار این گونه مطالب آسان شده و دسترسی به آنها نیز آسانتر.
جعفری دولتآبادی همچنین به گسترده شدن تهدیدات به واسطه گسترش اینترنت اشاره کرد و گفت: پیش از این نگرانی درباره حفاظت از مرزهای زمینی کشور بود اما امروز اینترنت همه بخشهای یک کشور را مورد هجمه قرار میدهد و دیگر مرزی برای آن نمیتوان متصور شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با بیان این مطلب که باید از هر تهدیدی استفاده کرد و آن را به یک فرصت تبدیل کرد، گفت: اگر در راه بومی سازی اینترنت قدم برداریم میتوانیم اینترنت را سالمسازی کرده به خصوص در شرایطی که استفاده از اینترنت به دلیل جذابیتهای آن اجتنابناپذیر است.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع فیلترینگ سایتها اشاره کرد و گفت: آنها از ما ایراد گرفتند که چرا برخی از سایتها را فیلتر میکنید و چرا دامنه تحمل شما پایین است اما فارغ از این نکته هستند که قطعاً قوانین از سوی گردانندگان سایتها رعایت نشده که دادستانی مجبور به فیلتر کردن یک سایت شده است.
وی در هشداری به صاحبان سایتها گفت: دوستانمان باید به یاد داشته باشند که فعالیت در فضای مجازی بدون ضابطه نخواهد بود و باید اصول فعالیت در این فضا را رعایت کنند و دست به انتشار محتویات مجرمانه نزنند.
جعفری دولتآبادی گفت: در دور اول انتخابات سال ۹۰ چند سایت را فیلتر کردیم و از همه دوستان نیز توقع داریم بهترین شیوه یعنی همان حرکت بر مدار قانون را مد نظر قرار دهند و نگذارند که ما سایتشان را فیلتر کنیم.
وی گفت: در دور دوم برگزاری انتخابات نیز بهتر است سایتها به این نکته توجه داشته باشند که از تخریب و شکستن حرمتها جلوگیری کنند زیرا دادستانی اقدامات قانونی خود را در این برهه زمانی نیز ادامه خواهد داد.
دادستان عمومی و انقلاب شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود به تخصصی شدن محاکم قضایی در باب رسیدگی به جرائم اینترنتی اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود قضات آموزشهای لازم برای ورود به فضای مجازی را ببینند تا زمانی که پروندهای به آنها ارجاع میشود به طور علمی بر روی آن بحث و تبادل نظر کنند.
جعفری دولت آبادی همچنین به ارائه پیشنهاد تشکیل ستاد جرائم خاص رایانهای اشاره کرد و گفت: این ستاد میتواند تهدیدات را مشخص کرده و با انجام اقدامات اجرایی مناسب از وقوع جرائم در حوزه فضای مجازی جلوگیری کند.همچنین میتواند جرائم و مجرمان را رصد کرده و آنها را به درستی تحت تعقیب قرار دهد.
به گزارش فارس، وی به افزایش نظارت سرپرستان نواحی مختلف دادسراهای شهر تهران در وضعیت زندانها و زندانیان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۱ از سرپرستان میخواهیم این وظیفه خود را مهمتر قلمداد کنند و با زندانیان چهره به چهره ملاقات کرده و مشکلات آنها را بررسی کنند.
جعفری دولتآبادی به پیروزیهای پی در پی جمهوری اسلامی در سه ماهه پایانی سال ۹۰ اشاره کرد و گفت: در سه ماهه آخر سال گذشته دشمنان انقلاب تیغهای خود را تیز کرده بودند و برای انقلاب ما نقشه کشیده بودند و فضای تحریم انتخابات را دامن میزدند که در این میان برخی از دوستان ما هم فکر کرده بودند که پیروزی با آنها است.
دولت آبادی گفت: اما به لطف خداوند روسیاهی برای افرادی ماند که خط تحریمها را دنبال میکردند و مردم پیروز واقعی بودند به گونهای که یکی از سران آنها در آخرین لحظات مجبور شد در انتخابات شرکت کرده و با مردم همراه شود.
وی گفت: ای کاش پیش از این کسانی بودند که به این افراد مشورت میدادند تا مجبور نباشند در آخرین لحظات به مردم بپیوندند البته این در حالی است که در ۲۲ بهمن نیز مردم با حضور باشکوه خود مشت محکمی بر دهان دشمنان انقلاب زدند و همچنین توطئه ۲۵ بهمن را نیز خنثی کردند.
جعفری دولت آبادی تصریح کرد: آمریکاییها فهمیدند که به همین سادگی نیست که برای این نظام از خارج از مرزها تصمیم گرفته شود و ما امروز توصیه میکنیم فریب خوردگان به دامان انقلاب برگردند زیرا تمام کسانی که با این انقلاب مباهله کردند سر از نیستی درآوردند.
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: سران معاند و فتنهگر حسابشان از بقیه جداست اما عوامل آنها اگر به دامن جمهوری اسلامی برگردند جمهوری اسلامی آن قدر قدرت دارد که اشتباه آنها را ببخشد و آنها را به دامان انقلاب بازگرداند اما باز هم میگویم حساب عوامل اصلی جریان فتنه و آنها که از آن طرف مرزها هدایت میکردند جداست.
- ۹۱/۰۱/۲۶