وضعیت IT شرکتهای بیمه اعلام شد
بیمه مرکزی در طی گزارشی ارزیابی وضعیت فنآوری اطلاعات را در 20 شرکت بیمهای منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، فرامرز فتح نژاد مشاور رئیس کل و سرپرست مدیریت فنآوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی طی گزارشی پس از ارزیابی20 شرکت بیمه فعال در سال 1388، اعلام کرد، در این سال، شرکت بیمه ایران با کسب 67/52 امتیاز از صدامتیاز، در فن آوری اطلاعات و ارتباطات اول و شرکتهای بیمه البرز و ملت به ترتیب با کسب 08/48 و 97/47 امتیاز دوم و سوم شدند.
براساس این گزارش شرکتهای بیمه پارسیان، نوین و دانا هم با کسب امتیازاتی به ترتیب نزدیک به 47 و 43 و بیش از 40 امتیاز چهارم تا ششم شدند.
وی ضمن تأکید براینکه توسعه در هزاره سوم بر بستر فناوریهای اطلاعات قرار دارد، اظهار داشت: پروژه ارزیابی وضعیت کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت بیمههای بازرگانی، به طور سالانه توسط بیمه مرکزی انجام میگیرد.
فتح نژاد با اشاره به این که ارزیابی وضعیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح جهانی دارای چارچوبها و روشهای مختلفی است، گفت: در این پروژه بررسی بیمههای بازرگانی در ایران براساس یکی از چارچوبها و مدلهای ارزیابی و متدلوژیهای مناسب صنعت بیمه انجام شد.
براین اساس که این پروژه مبتنی بر «چارچوب ارزیابی آمادگی الکترونیکی» و بکار گیری «فراروش راهبرد، فناوری، شرکت و نیروی انسانی انجام شد و ، شاخصهای ارزیابی استخراج و برمبنای آن پرسشنامهای در اختیار 20 شرکت بیمه بازرگانی کشور قرارگرفت.
به گفته وی ارزیابی بر مبنای 4 شاخص اصلی و 15 شاخص فرعی و پرسشنامهای مشتمل بر 172سئوال انجام پذیرفت.
براساس نتایج این ارزیابی امتیاز کسب شده صنعت بیمه برای آمادگی الکترونیکی در سال 1388 از صد امتیاز، 71/32 بوده است که در مقایسه با ارزیابی دوره قبلی رشد داشته اما تا جایگاه مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد.
فتح نژاد در خصوص شاخصهای اصلی و روش محاسبه میزان آمادگی الکترونیکی شرکتهای بیمه، خاطرنشان کرد: براساس چارچوب آمادگی الکترونیکی و متدلوژی STOP ، شاخصهای اصلی اندازهگیری آمادگی الکترونیکی شرکتهای بیمه، شامل چهار شاخص است که عبارتند از: راهبری و مدیریت فاوا(s)، کاربردفناوری اطلاعات وارتباطات (T)، پیروی از قوانین و سرمایه گذاری فاوا (o)و منابع انسانی فاوا (p).
وی افزود: هریک از شاخصهای ذکر شده شامل شاخصهای جزییتری هستند، بنابراین برای محاسبه هریک از شاخصهای اصلی ابتدا میزان شاخصهای جزیی محاسبه و براساس آن، میزان شاخص اصلی تعیین شده است.
- ۸۹/۰۹/۳۰