وعده تسهیلات به مراکز اجرا کننده نسخه الکترونیکی
معاون برنامهریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پیش از زمان قانونی اجرای نسخهنویسی الکترونیک به منظور تشویق ارائه دهندگان خدمت، مطالبات تمام مراکز درمانی که اقدام به نسخهنویسی الکترونیک کرده بودند از ابتدای سال تابه حال در همان ماه پرداخت شد و از این پس نیز این روند ادامه خواهد یافت و مشکلی در پرداختها نخواهیم داشت.
حسین رنجبران در گفتوگو با ایسنا، در خصوص برخی مشکلات در اجرای نسخهنویسی الکترونیک در کشور، بیان کرد: مسلما هر تغییری با مقاومتهایی روبرو میشود ولی باید توجه داشت که ما در راستای استقرار دولت الکترونیک و اجرای قانون قدم برمیداریم تا مردم بتوانند خدمات آسان و مناسبتری را از ارائه دهندگان خدمت دریافت کنند.
وی ادامه داد: افراد ممکن است با تفکرات مختلف به این موضوع نگاه کنند و بگویند این اقدام زمانبر است. باید توجه داشت که بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر نیز مسیر نسخهنویسی الکترونیک را برای ارائه خدمات بهتر پیش گرفتهاند؛ چرا که نسخه نویسی الکترونیک یکی از مقدمات دولت الکترونیک و پرونده الکترونیک سلامت است.
معاون برنامهریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان بیمه سلامت ایران که خود به عنوان پزشک نیز فعالیت میکند در خصوص تجربه خود از نسخه نویسی الکترونیک اظهار کرد: روزهای اول که میخواستم نسخه نویسی را به صورت الکترونیک انجام دهم برایم سخت بود؛ ولی بعد از چند بار نسخه نویسی الکترونیک، از آن چیزی که تصور میکردم آسانتر شد؛ به طوری که بیمار تنها با کد رهگیری و کدملی دارو و سایر خدمات لازم را دریافت میکند و دیگر نیاز نیست برای تمدید دفترچه کاغذی و موضوعات مرتبط، وقت بگذارد.
رنجبران ادامه داد: در صورتی که چند قلم دارو در داروخانه موجود نباشد، بیمار میتواند با همان کد رهگیری به داروخانه دیگری مراجعه کرده و داروی مورد نیاز خود را تهیه کند. در کل نسخهنویسی الکترونیک علاوه بر صرفه جویی در زمان باعث کاهش هزینهها وترددهای غیرضروری میشود و بیماران در اقصی نقاط کشور میتوانند به صورت الکترونیکی ویزیت و دارو دریافت کنند.
وی گفت: پیشرفت میانگین کشوری۹۳ درصدی نسخهنویسی الکترونیک در بیمه سلامت نشان میدهد که اقدامات به خوبی انجام شده است در غیر این صورت این موفقیت حاصل نمیشد. البته از آن جایی که این برنامه هنوز در کلان شهرها با سرعت کمتری در حال انجام است با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در تلاش هستیم که موانع موجود را رفع کرده و پیشرفت قابل توجهی در این استانها نیز داشته باشیم.
رنجبران در پایان، تاکید کرد: پیش از زمان اجرای قانونی این برنامه به منظور تشویق ارائه دهندگان خدمت، مطالبات تمام مراکز درمانی که اقدام به نسخهنویسی الکترونیک کرده بودند از ابتدای سال جاری تابه حال در همان ماه پرداخت شد و از این پس نیز این روند ادامه خواهد یافت و مشکلی در پرداختها نخواهیم داشت.
محاسبه بیمهای ویزیت پزشکان اجرا کننده طرح نسخهنویسی الکترونیکی
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: ویزیت پزشکانی که وارد اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی شدند، بیمهای محاسبه میشود.
به گزارش ایسنا، مهدی رضایی در خصوص لیست پزشکان و مراکز طرف قرار داد با اجرای نسخه نویسی الکترونیکی، گفت: لیست پزشکان را میتوان از پنل شهروندی بیمه سلامت ایران و سایت تمامی اداره کلها دریافت کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که با اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی، محاسبه آزاد ویزیت پزشکان و هزینه دارو چه اقدامی را باید انجام داد، افزود: ویزیت پزشکانی که وارد اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی شدند، بیمهای محاسبه شده و داروها و خدماتی که تجویز الکترونیک دارند؛ نیز با بیمه حساب میشود.
وی در خصوص تغییر پزشک خانواده، ادامه داد: هماهنگیها در این خصوص باید با اداره کل استان انجام شده و در صورتی که فردی، بیمه شده سازمان بیمه سلامت نبوده و پیامک اشتباهی دریافت کند، میتواند با سامانه 1666 و اداره بیمهگری تماس برقرار کرده تا مشکل پیگیری شود.
رضایی درباره علت حذف دفترچههای بیمه سلامت و تعویق در پرداخت خسارت متفرقه به بیمه شدگان، تاکید کرد: این دو موضوع مرتبط به هم نیست، زیرا برای خدمات سرپایی نظیر ویزیت، عکس و آزمایش خسارت متفرقه نداشتیم و موارد پرداخت خسارت محدود به خدمات بستری است.