ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

پاسخ توییتر به اعتراضات پیرامون فیلترینگ

| سه شنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۰، ۰۴:۰۹ ب.ظ | ۰ نظر

ترجمه: محمدرضا احمدی‌نیا - منبع: TechNewsWorld - بالاخره سانسور و فیلترینگ به توییتر که یکی از موفق‌ترین و بزرگ‌ترین جامعه‌های مجازی است نیز راه یافت. سیاست محدودسازی تازه‌ای که در توییتر مورد اجرا قرار گرفته است به این شکل عمل می‌کند که مکان فردی که توییت برایش فوروارد شده یا آن را دنبال می‌کند مورد شناسایی قرار گرفته و بر اساس قوانین آن محل ،توییتر اجازه دسترسی به آن را صادر می‌کند.

مثلا اگر توییتی حاوی مطالب نازیسم باشد که در آلمان و فرانسه قدغن است آن را برای کاربران این کشورها فیلتر کرده، ولی برای دیگر نقاط جهان این پیام قابل مشاهده است. مکانیزم عمل این فیلتر نیز بسیار محترمانه و پیشرفته است، یعنی کاربر به جای آن توییت یک سوال در مورد درست فیلتر شدن این پیام و اینکه بر چه اساسی دسترسی به آن ممکن نیست نشان می‌دهد.

ضمنا توییتر با طراحی یک صفحه تازه برای دسترسی به پیام‌های مرتبط (مانند آنچه در فیس‌بوک مدتی‌است راه افتاده) سعی بر خنثی‌سازی اثر منفی این تصمیم در استفاده از این شبکه دارد.
*‌ سانسورچی، مامور معذور و برچسب‌های مشابه
به نظر می‌رسد دورنمای خوبی برای توییتر دیده نمی‌شود. بسیاری از خبرگزاری‌ها در برخورد اول از کلمه «سانسور» برای اعلام این خبر توییتری استفاده کردند. بسیاری از مخاطبان عام این خبرگزاری‌ها نیز برداشت‌شان از موضوع این است که توییتر بسیار قاطع در حال پیاده‌سازی قوانین محدود‌کننده برای کاربران خود است که البته نسبت به ظاهر موضوع، این برداشت بی‌ربط هم نیست. این در حالی است که خود توییتر معتقد است که بهترین راه حل را برای موضوعی پیچیده و مشکل به اجرا درآورده است.

در این میان واکنش‌ صاحبنظران عرصه اطلاعات و خبر نیز مهم و جالب است؛ دانیل ام لدیک، استادیار رشته بازاریابی در دانشگاه ستون‌هال در مصاحبه با اخبار تکنولوژی جهان گفته است: «این اقدام توییتر به نحوی دردسر درست کردن برای کاربران است، در حقیقت جایی که توییتر باید خودش فشارها را به جان بخرد بدون هیچ‌گونه مقاومتی تسلیم شده و سانسور به راه انداخته است.»در مقابل تمام انتقادات، دیک کاستولو، مدیرعامل توییتر در مصاحبه‌ای به دفاع از این سیاست پرداخته و گفته است که: «سیاست تازه به نوعی تعداد بازدیدها را از توییت‌ها افزایش می‌دهد و ما هیچ تغییر رفتار یا سخت‌و‌آسان‌گیری برای مردم ایجاد نکرده‌ایم بلکه خود آنها هستند که انتخاب کرده‌اند از چه قوانین و آزادی‌هایی برخوردار باشند -اشاره به انتخاب محل زندگی مردم- در واقع ما فقط همه را تابع قوانین کشورها و ایالات‌شان کرده‌ایم.

دفاعیات کاس‌تولو البته از دید ناظران بیرونی یک همکاری کامل با شرکت است که سعی می‌کند خود را برای شرایطی که طی آن در جایی محدود یا دسترسی به توییتر فیلتر می‌شود بتواند از آن دفاع کند.
در دفاع از توییتر

توییتر معتقد است که ناظران به اندازه کافی برای کار مشکلی که برای تطبیق با شرایط انجام شده اهمیت قایل نیستند و فعالیت دیگر وب‌سایت‌ها برای امکان فعالیت در سراسر جهان را مدنظر قرار نداده‌اند. البته خود توییتر معتقد است که به رسالتش برای احترام به محتوای پیام کاربران پایبند است.

گوگل در مقابل سانسور و فیلترینگ چین تصمیم به مقاومت گرفت و در عمل از این کشور بیرون رانده شد. دلیلش هم برای این تصمیم این بود که سانسور کردن محتوا، رسالت رسانه‌ای و جریان آزاد اطلاعات را از گوگل می‌گیرد.

اما یاهو فشارهای دولت چین برای دسترسی به مشخصات افرادی که به دنبال اخبار و اطلاعات سیاسی هستند را پذیرفت و نتیجه آن زندانی شدن و تحت تعقیب قرار گرفتن وانگ ژیائونینگ، یکی از تعرضان چین برای مدت 10 سال به خاطر فعالیت‌های اینترنتی‌اش شد. در این مورد نیز یاهو براساس قوانین چین عمل کرد و نتیجه از لحاظ استقبال افکار عمومی برای این شرکت فاجعه‌بار بود.
* پرده‌ها نیفتاد، پشت‌پرده‌ها مخفی باقی ماند
رایان رادیا یکی از متخصصان ناظر بر عرصه اطلاعات می‌گوید: «توییتر هم از راه‌انداختن سانسور برای وب‌سایتش خوشحال نیست، اما در تجارت آمریکایی فعالیت در همه کشورها مهم است و شرکت‌ها برای دستیابی به بازار هر کشوری باید قوانین آنجا را به جان ‌بپذیرند و اینکه شرکتی از دستیابی به بازار یک کشور به خاطر نپذیرفتن قوانین آنجا باز بماند به نفع هیچکس نیست». او همچنین اعتقاد دارد: «درحقیقت توییتر با این تصمیم خود قصد دارد کشورهای سانسور کننده را تحت‌فشار افکار عمومی قرار دهد تا قوانین خود را بازنگری کنند. کشورهایی مانند چین که به آسانی به بهانه مغایرت با قوانین داخلی اقدام به فیلتر کردن سایت‌ها می‌کنند.»

حال باید منتظر بود و دید که آیا اقدامات اینچنینی منجر به محدودیت در کشورها با جریان باز اطلاعات می‌شود یا کشورهای محدود کننده را وادار به آزاد کردن جریان اطلاعات برای مردم؟ آنچه به نظر بعید می‌رسد این است که توییتر با این اقدامات بتواند مجوز فعالیت در جایی را به دست آورد.
منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۰/۱۱/۱۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">