پورتال ملی 45 میلیارد هزینه دارد
موسسه سروش رسانه وابسته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی از جمله موسسات فعال در زمینه ICT است که با بهرهگیری از ارتباطات فضایی و مخابراتی قادر است نیاز مشتریان خود را به ظرفیت اینترنتی پرسرعت در تهران و تعدادی از مراکز استانها تامین کند به طوری که انتقال ترافیک به کاربران توسط ارتباطات فیبرنوری اختصاصی ، سرویس VSAT ، سیستم بیوایرلس و خطوط اختصاصی LEASED LINE انجام می گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا ، مهندس مهدی افراسیابی ، معاون سازمان صدا و سیما و رییس هیات مدیره موسسه سروش رسانه در یک نشست مطبوعاتی به تشریح اهداف و برنامههای ایجاد پرتال ملی به عنوان یکی از اقدامات بزرگ این موسسه در زمینه ICT پرداخت.
مهندس افراسیابی ، با بیان این که ورود اینترنت به کشور زمینه تولید و عرضه محتوا در این بستر را برای کلیه سازمانها ایجاد کرده، یادآور شد: حضور وبلاگ فارسی اهمیت زبان فارسی را در دنیای اینترنت اثبات میکند ، اما حضور سازماندهی شده و منظم یک سازمان با کمک سیاستگذاران نظام در دنیای اینترنت برجستگی خاصی به این زبان خواهد بخشید.
وی ، زمان طراحی پرتال بزرگ کشوری را حدود 9 ماه گذشته دانست و یادآور شد: این پرتال با عرضه و تامین محتوا در بستر اینترنت در سه فاز اجرا خواهد شد که فاز اول آن به زودی راهاندازی شده و بهرهبرداری از فازهای بعدی مستلزم سرمایهگذاری مناسب خواهد بود.
مهندس افراسیابی، به استفاده از نرمافزارهای اپنسورس در این پرتال اشاره کرد و گفت: سعیمان بر این است که در اجرای پرتال بزرگ کشوری از نرمافزارهایی استفاده کنیم که مشمول تحریم کشور آمریکا نشوند.
رییس هیات مدیره سروش رسانه ، با بیان این که فاز اول پرتال بزرگ کشوری در نیمه اول سال جاری عملیاتی خواهد شد ، تصریح کرد: هدف نهایی و ایدهال موسسه از این طرح ، فراهم کردن تمامی کاربردهای قابل ارایه از طریق بستر اینترنت است.
مهندس افراسیابی ، زمان حداقل اجرای این پروژه را 3 سال عنوان کرد و افزود: این طرح به 45 میلیارد تومان بودجه نیازمند است.
وی ، درخصوص خدمات فاز اول پرتال کشوری به پایگاه خبررسانی ، عرضه شبکههای صدا و سیما با آرشیو یک ماهه ، آرشیوی از برنامههای مختلف گذشته اشاره کرد و یادآور شد: عرضه موسیقیهای موجود در آرشیو صدا و سیما ، دانشنامه که مقامات علمی آموزش در آن وجود دارد ، وبلاگ ، کارتهای تبریک و تسلیت الکترونیکی و بازی رایانهای از دیگر موارد موجود در فاز اول این پروژه خواهد بود.
مهندس افراسیابی ، با بیان این که کلیه فعالیتهای این پرتال به شرکتهای بخش خصوصی واگذار میشود ، تصریح کرد: حضور بخش خصوصی در بستر اینترنت به منظور جذب مخاطبین الزامی است.
وی ، با اشاره به بودجه لازمه برای این پرتال ، خاطرنشان کرد: نتوانستیم بودجه شخصی از منابع دولتی جذب کنیم به همین علت ناگزیر هستیم در آینده برای بعضی از امکانات این پرتال هزینه در نظر بگیریم ، برای مثال میتوان از فروش خبر به خبرگزاریها و روزنامهها نام برد.
وی ، با بیان این که چشمانداز خود را قطب اطلاعرسانی اینترنت در کشور ظرف چند سال آینده قرار دادهایم ، گفت: حضور صدا و سیما در دنیای اینترنت به عنوان رسانه اینترنتی در فرهنگ سازی کاربردهای اینترنت بسیار موثر خواهد بود.
- ۸۵/۰۲/۲۷