پیشنهاد تشکیل اتحایه امنیت فناوری اطلاعات
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: کنسرسیوم و یا اتحادیهای متشکل از وزارتخانههای اطلاعات، دفاع، صنعت و معدن، ارتباطات و سازمان پدافند غیرعامل تشکیل میشود تا سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه امنیت فناوری اطلاعات اجرایی شود.
سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتوگو با فارس، درباره وضعیت دفاع سایبری کشور گفت: براساس گزارش مراکز رسمی روزانه حدود ۵۵ هزار ویروس تولید میشود که این ویروسها در سه دسته تقسیم میشوند.
وی افزود: گروهی از ویروسها ایمنی رایانهها را به خطر میاندازند و گروهی از ویروسها نیز امنیت اجتماعی و گروهی دیگر نیز امنیت ملی را به خطر میاندازند.
جلالی خاطرنشان کرد: ما بر روی سطح سوم ویروسها متمرکز میشویم و مرکز دفاع سایبری کشور را فعال کردیم تا بتواند این ویروسها را شناسایی و دنبال کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: اولین اقدامی که در دفاع سایبری تنظیم کردیم، تولید سند راهبردی دفاع غیرعامل در حوزه سایبری است که اکنون جمعی از اساتید دانشگاهها و نخبگان کشور در حال تدوین این سند هستند.
جلالی اظهار داشت: در جلسهای با حضور نخبگان کشور سند راهبردی دفاع غیرعامل در حوزه سایبر نهایی خواهد شد.
وی در ادامه گفت: دومین اقدام ما در دفاع سایبری، تشکیل کنسرسیوم و یا اتحادیهای متشکل از وزارتخانههای اطلاعات، دفاع، صنعت و معدن، ارتباطات و سازمان پدافند غیرعامل کشور است تا بتوانیم سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه امنیت فناوری اطلاعات را که در اسفندماه سال گذشته ابلاغ شد، اجرایی کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: محور این سیاستها تولیدنرمافزارهای بومی و ایرانی است که طبیعتاً با اولویت نرمافزارهای امنیتی و دفاعی و نرمافزارهای سیستم و پایه دنبال خواهد شد.
جلالی خاطرنشان کرد: سومین اقدام در دفاع سایبری، ایجاد مراکز دفاع سایبری در استانها و دستگاههای با اهمیت بالاست که مراکزی برای پایش تهدید و امدادها و تهدیدات رایانهای تشکیل شود و شبکههای با اهمیت کشور را کنترل و مدیریت کنیم.
وی در پایان گفت: اقدام بعدی ایجاد آمادگی، آموزش، کنترل دسترسیها و نهایتاً مانورهای سایبری است که در زیرساختهای مختلف بنا به موضوعی که آماده میشود، دنبال خواهد شد.
- ۹۰/۰۹/۰۶