ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

چالش‌های استفاده از اینترنت پرسرعت در کشور

| دوشنبه, ۱۱ شهریور ۱۳۸۷، ۰۳:۱۴ ب.ظ | ۰ نظر

طبق اصول رایج در حوزه‌ی اینترنت در جهان، استفاده‌ی کاربران از اینترنت باید در هر مکان و زمانی مهیا باشد که این امر عرضه‌ی پهنای باند بیش‌تری نسبت به آنچه در حال حاضر در کشور وجود دارد را طلب می‌کند، ضمن این که پهنای باند کافی برای کاربران خانگی سبب توسعه و فراهم کردن زمینه‌های اشتغال نیز می‌شود.

به گزارش (ایسنا)، علاوه بر پهنای باند و سرعت، هزینه‌ی اینترنت و قطعی‌های گا به گاه آن نیز از جمله دغدغه‌های کاربران حرفه‌یی اینترنت در کشور است که دلایل مختلفی از سوی کارشناسان برای آن‌ها ذکر می‌شود.

ارزانی هزینه‌ها‌ی اینترنت سبب کاهش کیفیت می‌شود

محمودرضا خادمی - عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌یی کشور - در این باره می‌گوید: تعیین میزان پهنای باند به منظور مصرف کاربر خانگی مغایر با قوانین جهان است و این امر بر عهده‌ی خود آن‌هاست؛ همچنین لازمه‌ی بهبود وضعیت اینترنت کشور، پشتیبانی نیروهای متخصص به صورت 24 ساعته است.

او افزود: ارزانی هزینه‌ی اینترنت سبب کاهش کیفیت شده به طوری که درخواست کیفیت بالا، افزایش قیمت تمام شده را شامل می‌شود.

خادمی هم‌چنین درباره‌ی قطعی اینترنت تصریح کرد: دلایل قطعی اینترنت شامل منبع تامین کننده اینترنت کشور (دولت) و مبادی ورودی می‌شود؛ قطعی فیزیکی و قطعی در شبکه‌ی استان تهران به دلایل مختلفی مانند (بین ترانزیت‌ها و قسمت مادر شبکه) است.
تنها دلیل مخابرات برای کم بودن سرعت اینترنت پایین بودن ظرفیت‌هاست

ناصرعلی سعادت - رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌یی استان تهران - نیز در این‌باره معتقد است: متاسفانه در حال حاضر تقاضا و خرید شرکت‌های اینترنتی از مخابرات بیش از ظرفیت موجود است و مخابرات بیش‌تر از خرید مجدد به فروش اقدام می‌کند لذا تنها دلیل مخابرات برای پایین بودن سرعت اینترنت شرکت‌ها، پایین بودن ظرفیت‌هاست.

وی با بیان اینکه کیفیت پهنای باند اینترنت قابل توجه و مهم‌تر از بحث هزینه‌ی دسترسی به آن است اظهار کرد: با توجه به تماس‌های مکرر شرکت‌های اینترنتی مبنی بر پایین بودن سرعت اینترنت، تنها دلیل مخابرات پر بودن ظرفیت گیت‌وی پهنای باند است.

به عقیده‌ی تحلیلگران در بحث عرضه‌ی پهنای باند، کیفیت تاثیر مستقیم برروی قیمت دارد و اگر کیفیت پهنای باند به عنوان شرط اساسی و مهم اصلاح نشود، تاثیر 50 درصدی برروی قیمت‌ها دارد همچنین در حال حاضر شاهد گران‌تر بودن قیمت‌ها در ایران نسبت به دنیا هستیم همچنین براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گیت ‌وی پهنای باند باید در دست دولت باشد در این امر جای شکی نیست اما خرید و فروش پهنای باند توسط دولت یک اشتباه است.
عرضه‌ی پهنای باند اینترنت توسط مخابرات باید رایگان شود

اما باقر افخمی - بازرس انجمن شرکت‌های اینترنتی ایران - هم در این باره می‌گوید: مخابرات باید پهنای باند را به صورت رایگان در اختیار ISPها قرار دهد و ادعای بالا بودن هزینه‌ی دسترسی به اینترنت یک اشتباه است.

به گفته‌ی وی مخابرات ادعای بالا بودن دسترسی به اینترنت را دارد در حالی که باید پهنای باند را به صورت رایگان در اختیار ISPها قرار دهد.

بازرس انجمن شرکت‌های اینترنتی ایران، ادامه داد: شرکت‌های اینترنتی به عنوان عناصر پیاده نظام مخابرات عملیات میدانی را انجام می‌دهند به این معنا که شرکت‌های مذکور با هزینه خودشان به مشتریان خدمات اینترنتی می‌دهند در حالی که این امر وظیفه دولت است اما در حال حاضر دولت نه تنها یارانه ارایه نمی‌کند بلکه هزینه‌ای هم از شرکت‌ها دریافت می‌کند.
هزینه‌ی اینترنت پرسرعت در ایران سه برابر دیگر کشورهاست

مهران صالحیان - رییس انجمن شرکت‌های اینترنتی استان فارس - نیز در این باره معتقد است: به دلیل هزینه‌ی بالای دسترسی به دیتا، شاهد کیفیت مناسبی در این اینترنت نیستیم و باید نسبت به پایین آمدن این هزینه‌ها اقدام شود.

وی اضافه کرد: اینترنت پرسرعت مستلزم گرفتن اینترنت خوب از مخابرات است که به دلیل انحصار آن، اینترنت پرسرعت و با کیفیت ارایه نمی‌شود.

او در ادامه تاکید کرد: هزینه‌ی ارایه‌ی اینترنت پرسرعت در ایران با کشورهای دیگر حدود 3 برابر گران‌تر بوده که این امر جای تاسف دارد.
هزینه‌ی دسترسی به دیتا در کشور بالاست

کاظم قنبری - عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌یی کشور - هم در این باره می‌گوید: بحث شکستن قیمت‌های اینترنت در حال حاضر به دلیل انحصاری بودن پهنای باند و مدیریت آن توسط مخابرات حتی با افزایش لینک‌های جدید هم اتفاق نمی‌افتد.

وی با اشا ره به این که هزینه‌ی دسترسی به دیتا در کشور بالاست، افزود: طبق قوانین خصوصی‌سازی کشور، دولت تنها وظیفه‌ی اعمال سیاست روی مبادی ورودی و خروجی کشور را دارد.

به گفته‌ی قنبری با خصوصی شدن این امر با مبحث عرضه و تقاضا و تضمین کیفیت و کاهش قیمت‌ها به وجود می‌آید که همگی در پیشبرد اقتصاد کشور موثر است و قطع شدن لینک اصلی یک بحران ملی است و برای جلوگیری از این بحران باید این امر به دست شرکت‌های خصوصی با نظارت دولت سپرده شود. به گفته‌ی این فعال حوزه‌ی اینترنت قطعی‌های اینترنت به مخابرات مربوط داست و در طول شش ماه اخیر بارها درخواست افزایش پهنای باند از طرف ‌ISPها شده بود اما متاسفانه به علت پر شدن ظرفیت پهنای باند مخابرات هنوز به این درخواست جواب مثبتی داده نشده است.

  • ۸۷/۰۶/۱۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">