چرا انتخابات مجلس، الکترونیکی برگزار نمیشود؟
عضو هیات رئیسه مجلس علت عدم برگزاری انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی را توضیح داد.
احمد امیرآبادی فراهانی در گفتوگو با خانه ملت، در خصوص سرنوشت طرح استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار داشت: شاکله و اساس طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، استانی شدن انتخابات بود اما با ایراد شورای نگهبان مواد مربوط به استانی شدن انتخابات مجلس حذف شد و به این ترتیب، چیزی از این طرح باقی نمیماند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شروع طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس از نظر طراحان در جهت استانی شدن انتخابات مجلس بود، بیان کرد: الکترونیکی شدن انتخابات بر عهده شورای نگهبان و وزارت کشور است، اگر به تصمیم واحدی در این زمینه برسند، نتایج مثبتی حاصل میشود.
وی افزود: با الکترونیکی شدن انتخابات میتوان حقوق کاندیداها و را ی دهندگان را بهتر تامین کرد و به اجرای بهتر انتخابات کمک میکند.
نگاه مجلس و شورای نگهبان به مسائل انتخاباتی متفاوت است
امیرآبادی با اشاره به تجربه برگزاری انتخابات شوراها به صورت الکترونیکی، ادامه داد: براساس قانون اساسی نظارت بر انتخابات شوراها توسط مجلس شورای اسلامی انجام میشود و نظارت بر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است، همانطور که مشخص است، نگاه مجلس و شورای نگهبان به مسائل انتخاباتی متفاوت است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تایید صلاحیتها، بررسی استعلامهای چهارگانه و نحوه اجرای انتخابات تفاوت نگاه مجلس و شورای نگهبان مشخص است، گفت: دولت در برگزاری انتخابات شوراها دخالت بیشتری نسبت به برگزاری انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری دارد.
اینکه برگزاری پنجمین دوره انتخابات شوراها به صورت الکترونیکی موفق نبوده است
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در انتخابات مجلس تعداد کاندیداها نسبت به انتخابات شوراها کمتر است و شورای نگهبان معتقد است شمارش آرا در انتخابات مجلس به آن سختی شوراها نیست و میتوان به صورت دستی نیز انتخابات را برگزاری کرد.
عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برگزاری پنجمین دوره انتخابات شوراها به صورت الکترونیکی موفق نبوده است، گفت: این موضوع مربوط به حق الناس است و شورای نگهبان میخواهد از این موضوع خاطر جمع باشد.
در همین رابطه:زمینه برگزاری انتخابات الکترونیکی مهیاست
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس گفت: زمینه استفاده از ظرفیت برگزاری انتخابات الکترونیکی فراهم است و میتوانیم از تجربیات سایر کشورها استفاده کنیم.
حسن نوروزی در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت، در خصوص لزوم تدوین ساز و کاری برای اجرای سیاستهای کلی انتخابات، اظهار داشت: بر اساس سیاستهای کلی انتخابات که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، باید در قوانین ما نیز بروز و ظهور این سیاستها قابل ملاحظه باشد و عملیاتی شود تا انتخاب اصلح و شایسته سالاری صورت گیرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس با بیان اینکه نظارت بر انتخابات باید افزایش یابد و ترتیباتی اتخاذ شود تا هزینههای انتخابی کاهش یافته و این هزینهها منطقی شوند، بیان کرد: در راستای اجرای سیاستهای کلی انتخابات، باید تلاش کنیم تا انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود.
از ظرفیت صدا و سیما برای تبلیغات انتخاباتی استفاده شود
وی افزود: میتوان برای اجرای انتخابات الکترونیکی از تجهیزاتی که سایر کشورها مورد استفاده قرار دادهاند، استفاده کنیم تا بصورت آنلاین درصد مشارکت و آرا کاندیداها مشخص باشد، در این سیستم نیاز به نگهبان و بگیر و ببند هم نداریم و چند نفر از طرف نهادهای حقوق شهروندی میتوانند نظارت کرده و به اعتراضات احتمالی رسیدگی کنند.
نوروزی با اشاره به اینکه نوع تبلیغات باید عادلانه باشد و از ظرفیت صدا و سیما برای تبلیغات انتخاباتی استفاده شود، ادامه داد: در ساز و کار جدید باید شخصی که در ایام تبلیغات نیز مرتکب تخلف انتخاباتی شده حتی اگر کاندیدا باشد نیز از دور انتخابات کنار گذاشته شود.
برای متخلفان انتخاباتی مجازات مدنی در نظر گرفته شود
وی افزود: نیاز به کیفری کردن مجازات متخلفان انتخاباتی نیست بلکه باید مجازات مدنی برای متخلفان انتخاباتی در نظر گرفته شود و کسانی که غذا و پول به مردم میدهند یا مرتکب تخلفاتی در فضای مجازی شدهاند باید از دور انتخابات کنار گذاشته شوند.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی گفت: لزومی ندارد تعداد زیادی از کاندیدا وارد رقابتهای انتخاباتی شوند بلکه هر چه تعداد کاندیداها کمتر باشد مردم با شناخت بیشتری رای میدهند.
سیستم برگزاری انتخابات الکترونیکی را از سایر کشورها دریافت کنیم
وی افزود: افراد پیروز در انتخاباتهای ریاست جمهوری، شورای شهر، مجلس و خبرگان رهبری میخواهند کار اسلامی انجام دهند و باید در همه طرحها و لوایحی که می دهند، ضوابط رعایت عدالت را در نظر بگیریم.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زمینه برای برگزاری انتخابات الکترونیکی مهیا است، گفت: از کشورهای مختلف میتوانیم سیستم برگزاری انتخابات الکترونیکی را دریافت کنیم، در این سیستمها به صورت آنلاین میتوان نتیجه انتخابات را مشخص کرد./
برنامه ای برای الکترونیکی شدن انتخابات مجلس در تهران نداریم
معاون سیاسی و اجتماعی استان تهران گفت: تاکنون هیچ گونه برنامه ای برای الکترونیکی شدن حوزه ای به استانداری ارائه نشده است.
شکراله حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استان تهران در گفت و گو باباشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با آخرین وضعیت از الکترونیکی شدن انتخابات در استان تهران اظهار کرد: فرآیند انتخابات ۲۵ مرحله است که از این تعداد تنها مرحله رای دادن و شماش آرا به صورت الکترونیکی نیست.
وی افزود: الکترونیکی این دو مرحله نیاز به هماهنگی شورای نگهبان دارد که وزارت کشور در حال رایزنی است.
حسن بیگی گفت: تاکنون هیچ گونه برنامه ای برای الکترونیکی شدن حوزه انتخابی به استانداری ارائه نشده است.
معاون استاندار تهران گفت: مرحله رای دادن و شمارش آرا دستی خواهد بود.
برگزاری الکترونیکی انتخابات در ۱۰ درصد حوزههای انتخاباتی کشور
معاون سیاسی وزیر کشور از اجرای طرح الکترونیکی کردن انتخابات برای حداقل ۱۰ درصد حوزههای انتخاباتی در اسفندماه امسال خبر داد.
به گزارش ایکنا از سمنان، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور امروز، ۲۱ مهر در سفر یکروزه خود به سمنان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آموزش عوامل برگزارکننده انتخابات اسفندماه امسال یکی از مهمترین مباحث مورد نظر ستاد انتخابات است، گفت: ۱۰ دوره آموزشی برای عوامل برگزارکننده انتخابات در استانها در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۶ دوره آموزشی با حضور همه عوامل انتخابات در استانها اعم از فرمانداران، بخشداران و اعضای ستاد انتخابات استانها در مشهد مقدس برگزارشده که در این راستا هدف از برگزاری این دورههای آموزشی پاسخگویی به تمام ابهامات و سؤالات عوامل انتخابات است.
به گفته وی، تلاش میکنیم تمامی عوامل برگزارکننده انتخابات در کشور با برگزاری این دورههای آموزشی اشراف کامل و جامع بر قانون انتخابات بیابند و با ظرفیتهای موجود آشنا شوند.
عرف با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای الکترونیکی کردن انتخابات، گفت: مقدمات این مهم در حال آمادهسازی است زیرا یکی از اقدامات مهم برای سلامت انتخابات احراز هویت است که در صورت الکترونیکی شدن انتخابات و اخذ رأی بر اساس سامانه و کد ملی از بسیاری از موارد مانند شناسنامه جعلی، شناسنامه متوفیان جلوگیری و دیگر شاهد بروز اینگونه موارد در برگزاری انتخابات نخواهیم بود.
معاون سیاسی وزیر کشور یادآور شد: متولیان برگزاری انتخابات بر اساس سیاستهای کلی انتخابات مکلف به استفاده از فناوریهای نوین در اخذ رأی و شمارش آرا هستند که بر این اساس برنامهریزیهای لازم برای اخذ الکترونیکی رأی در ۱۰ درصد از ۲۰۸ حوزه انتخاباتی در کشور در انتخابات اسفندماه در دستور جدی قرار دارد و برای اجرای این طرح در حال رایزنی با شورای نگهبان هستیم.