چند نکته ساده برای مدیران اجرایی

علی شمیرانی - همه ما در ایران با روش غالب انتخاب مدیران در ردههای مختلف آشنایی داریم. ژن برتر، سابقه شناخت و دوستی و ... از این رو جای هیچ تعجبی نیست اگر ببینیم مدیری که حتی یک ساعت سابقه حضور در حوزهای نداشته، ناگهان به عنوان مدیر آن حوزه منصوب و مشغول به کار میشود.
یک مثال بارز قدیمی و همیشگی، حوزه روابط عمومی است که تعداد مدیرانی که سابقه حرفهای و تحصیلی مرتبط با این حوزه را داشتهاند، بسیار اندک است.
پس این طبیعی است که بسیاری از مدیران اجرایی، به علت انتخابهای نادرست از گذشته تا کنون، با انبوهی از الگوهای غلط مدیریتی مواجه بوده و در تقلید از آنها به همان راهی میروند که سالیان پیش رفتهایم و خروجی آن اکنون پیش روی ماست.
پس روی این سخن تنها با مدیران تازه وارد نیست و اتفاقا شامل تعداد زیادی از مدیران قدیمیتر هم میشود:
1- بخش زیادی از وعدههای شما باید در طول عمر کاری یا حتی حیات شما به ثمر برسد! پس وعدههای 10 یا 20 ساله ندهید.
2- مدیران اجرایی اصولا باید از کردههای خود به جامعه پاسخگو باشند، نه آرزوها و آمال. این که دنیا به کدام سمت در حال حرکت است و چه میگذرد را گوگل هم میداند، شما باید از برنامه اجرایی و عملیاتی مشخص و قابل اجرای خودتان بگویید.
3- دو صد گفته چون نیمکردار نیست. لطفا کمتر حرف بزنید، تکراری حرف نزنید و اگر حرفی برای گفتن ندارید و کار خاصی در دوران مدیریت انجام نمیدهید، اگر اهل استعفا و دل کندن از مزایای شغلی خود نیستید، حداقل جلوی چشم نباشید. (به مدیران اجرایی موفق دنیا که درآمد شرکتهایشان از درآمد نفت کشور ما نیز بیشتر است نگاه کنید، آنها از صبح تا شب در حال سخنرانی نبوده و در رسانههای دنیا به سختی میتوان آنها را پیدا کرد. آنها از صبح علی الطلوع مشغول کار هستند نه حرف زدن.)
4- روابط عمومیها وسیله دکوری یا مسوول چسباندن پلاکارد مناسبتها نیستند. از افراد متخصص بهره بگیرید، تا به تحقق اهداف سازمانی شما کمک کنند نه آنکه خود به مانعی در کنار سایر موانع، کاستیها و اشتباهات، اضافه شوند.
5- وقت گذاشتن در شبکههای اجتماعی خوب است اما با موج سواری و بیکاری یکی گرفته نشود. لازم نیست راجع به هر چیزی و در هر ساعتی نظری ارایه شود. پس بهتر است در حوزه کاری خود و خارج از ساعات اداری به این کار مشغول باشید. (مگر آنکه قصد دیگری داشته باشید)
البته که به این موارد انبوهی از نکات و پیشنهادات دیگر را نیز میتوان اضافه کرد، اما فعلا به همین موارد اکتفا میشود. (منبع:فناوران)
- ۹۶/۰۸/۰۶