چین احتمال جاسوسی کوالکام را بررسی میکند
در پی افشای جاسوسی های گسترده آمریکا برضد بسیاری از کشورها از جمله چین، مقامات پکن نیز تحقیقات خود را درباره فعالیت های شرکت آمریکایی کوالکام Qualcomm که ریزتراشه های الکترونیکی مورد استفاده در استامرتفون ها را تولید می کند، آغاز کردند.
مسئولان شرکت آمریکایی کوالکام با انتشار بیانیه ای کوتاه در نیویورک اعلام کردند کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات چین به تازگی تحقیقاتی را درباره فعالیت های این شرکت آغاز کرده اند اما موضوع این تحقیق که در چارچوب قانون ضدانحصار در چین صورت می گیرد، محرمانه است و مسئولان چینی در این باره اظهار نظر نکرده اند.
مسئولان شرکت کوالکام در بیانیه خود تاکید کردند که در این تحقیق با کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات چین همکاری های لازم را انجام خواهند داد.
گردش مالی شرکت آمریکایی کوالکام در بازار چین در سال مالی اخیر که اواخر سپتامبر به پایان رسید، حدود یک میلیارد دلار اعلام شد.
پل جاکوب، مدیر عامل شرکت کوالکام هفته گذشته در گفتگو با وال استریت ژورنال اعلام کرد در ماههای اخیر در پی افشای فعالیت های جاسوسی گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا و همچنین تصمیم دولت آمریکا مبنی بر اعمال محدودیت های جدید بر برخی شرکت ها و گروههای صنعتی چین، دولت چین نیز فشاهار خود را بر این شرکت فناوری اطلاعات افزایش داده است.
کنگره آمریکا سال گذشته خواستار آن شد که شرکت چینی هوآوی Huawei که تولید کننده قطعات و تجهیزات مخابراتی است، اجازه شرکت در مناقصه های بخش دولتی را نداشته باشد چرا که به علت داشتن روابط واقعی یا ادعایی با دولت چین، برای امنیت ملی آمریکا خطرناک است و بیم آن می رود که از فناوری ها و تجهیزات خود برای جاسوسی از آمریکا استفاده کند.
فشارهای چین بر شرکت های آمریکایی فعال در این کشور در شرایطی تشدید شده است که در ماههای اخیر جاسوسی های اینترنتی آمریکا در جهان و حتی در برخی از کشورهای متحد آمریکا رسوایی به بار آورده است. رسانه ها و مطبوعات آمریکایی فاش کرده اند آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات صدها میلیون کاربر گوگل و یاهو را که میلیون ها تن از آنها شهروندان آمریکایی بوده اند، به طور غیرقانونی جمع آوری کرده و حتی مکالمات تلفنی مقامات برخی از کشورها را شنود کرده است. طبق افشاگری های اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا در اسناد و مدارک محرمانه و جاسوسی خود، از شبکه ها و اپراتورهای تلفن کشورهایی مانند برزیل، چین،روسیه و پاکستان به عنوان یک پایگاه اطلاعاتی ترجیحی استفاده می کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، مامور سابق ساز مان جاسوسی آمریکا در افشاگری های خود، دولت آمریکا را به جاسوسی بر ضد چین متهم کرده و اعلام کرده است مقامات آمریکایی پیامها و نامه های الکترونیکی مشتریان اپراتورهای تلفن فعال در چین را سرقت می کنند. اسنودن همچنین فاش کرد سرویسهای اطلاعاتی آمریکا از دانشگاه مشهور تسینگهوآ در پکن و اپراتور فیبر نوری آسیا و اقیانوسیه موسوم به پاکنت جاسوسی می کنند.
- ۹۲/۰۹/۰۶