کامپیوترهای جدید سرعت نور دارند
محققان دانشگاه 'گنت' با کمک سایر دانشمندان اروپایی روشی را ابداع کردهاند که امکان انتقال اطلاعات را درون ریزتراشهها با سرعت نور فراهم میکند.
محققان دانشگاه گنت با کمک سایر دانشمندان اروپایی روشی را ابداع کردهاند که امکان انتقال اطلاعات را درون ریزتراشهها با سرعت نور فراهم میکند.
به گزارش ساینتیفیک، یکی از چالشهای امروز دنیای کامپیوتر این است که با وجود افزایش توان پردازشی و کاهش اندازه ریزتراشهها، هنوز اطلاعات با سرعت مناسب درون این تراشهها منتقل نمیشود و در نتیجه سرعت کلی سیستمهای کامپیوتری بهنحو مناسب افزایش نمییابد.
دانشمندان اروپایی برای حل این مشکل، روشی را ابداع کردند که با استفاده از آن میتوان چندین ترابایت اطلاعات را با سرعت نور به بخشهای مختلف یک ریزتراشه ارسال کرد.
هربار که یک تماس تلفنی برقرار میکنید یا به اینترنت متصل میشوید، اطلاعات در قالب پالسهای نوری یا فوتونها درون شبکههای فیبرنوری و با سرعت نور منتقل میشوند.
اما درون سیستمهای کامپیوتری، اوضاع متفاوتی حاکم است و هنوز از ساختارهای الکترونیکی قدیمی استفاده میشود. ریزپردازندهها فرآیند پردازش را با استفاده از الکترونها انجام میدهند و برای ارسال اطلاعات بین تراشهها نیر اطلاعات در قالب الکترونها، از طریق اتصالات الکترونیکی و با سرعت بسیار کمتر از سرعت نور ارسال میشود.
این اتصالات قابلیت انتقال الکترونها را با سرعت کافی ندارند و در نتیجه با وجود پردازندههای بسیار پرسرعت که حجم عظیمی از اطلاعات را در کسری از ثانیه پردازش و تولید میکنند، این اطلاعات در مسیر انتقال به سایر قسمتهای کامپیوتر انباشته شده و سرعت کلی سیستم را به نحو چشمگیری کاهش میدهند.
در این شیوه جدید به جای استفاده از اتصالات الکترونیکی قدیمی و الکترونها، از لیزرهایی با طیفهای نوری متفاوت برای ارسال اطلاعات در قالب فوتونها از طریق سیمهای سیلیکونی استفاده میشود. طول موجهای مادون قرمز با سرعت نور از درون سیلیکون عبور میکنند و در نتیجه اطلاعات با سرعت نور در قسمتهای مختلف سیستم جریان مییابد.
با تمام این اوصاف، ارسال اطلاعات با سرعت نور تنها مزیت این شیوه جدید نیست؛
درواقع در این شیوه اطلاعات با چندین برابر سرعت نور درون سیستم کامپیوتری جریان مییابد. چرا که طیفهای مختلف نور بهطور همزمان چندین گروه از فوتونها را از یک مسیر ارتباطی (سیم سیلیکونی) عبور میدهند. بنابر این کافی است از سه طول موج مختلف نور برای ارسال بستههای اطلاعاتی در قالب فوتونها استفاده کنید تا اطلاعات با سه برابر سرعت نور به مبداء ارسال شود.
انتظار میرود با استفاده ازاین فناوری جدید، به زودی نسل جدیدی از کامپیوترهای بسیار پرسرعت به بازار عرضه شود.
- ۹۱/۰۲/۰۲