کاهش تعرفه گوشی به تنهایی کافی نیست
کاهش تعرفههای واردات گوشی تلفن همراه بدون حذف بند "و" تبصره 7 قانون بودجه سال 1386 کل کشور، مشکلات تولیدکنندگان را برطرف نمیکند.
فرهاد پورمختار بوشهری ـ تولیدکننده گوشی تلفن همراه ـ در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب افزود: تولید باید از SKD شروع شده و سپس وارد مرحله CKD شود. در واقع دوره SKD دوره آموزشی برای تحقیق و بررسی در زمینه سختافزار و نرمافزار برای تولیدکننده محسوب میشود.
وی عنوان کرد: طبق پیشبینی انجمن تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه پایان دوره SKD اواخر سال 1387 بوده و بعد از آن تعرفههای SKD باید افزایش یابد، ضمن این که تعرفههای پیشنهادی انجمن برای چهار سال تنظیم شده که بنا به پیشرفت تولید، امکان تغییر آن وجود داشت.
او با بیان اینکه تعرفه پیشین گوشی تلفن همراه کاملا غیر کارشناسی بود، افزود: تعرفههای پیشنهادی انجمن، چهار درصد برای CKD؛ 10 درصد برای SKD و 30 درصد برای CBU بوده است.
پورمختار با بیان اینکه بورد الکترونیکی تنها بخش وارداتی مهم سخت افزاری گوشی برای تولید CKD است، اضافه کرد: تعرفهها باید به گونهای وضع شود که وارد کننده و تولید کننده درشرایط برابری قرار گیرند و تنها عامل کیفیت وخدمات باعث برتری یکی بر دیگری شود.
این تولید کننده موبایل همچنین با اذعان بر این تا کنون درباره بحث رجیستر موبایل کمتر تلاش شده است، تصریح کرد: شرکتهای ITMC و نیمه هادی عماد طرحهایی را در این زمینه آماده کردهاند که با سرمایهگذاری دو میلیون یورویی قابل اجرا و نیازمند حمایت دولت است. از این طریق شرکتهای مخابرات و ارتباطات سیار نیز دیگر بهانهای نخواهند داشت و در حال حاضر منتظر جواب آنها هستیم.
وی تاکید کرد: موبایل مسالهای استراتژیک بوده و در آینده علاوه برکاربردهایی که در زمینهی کیف پول و کارت ملی دارد، به عنوان پاسپورت نیز به کار خواهد رفت.
فرزین شریعتی- تولید کننده گوشی تلفن همراه - نیز در این زمینه به ایسنا گفت: مصوبه کمیسیون ماده یک در مورد کاهش تعرفه گوشی تلفن همراه هنوز اجرا نشده و در مرحله ابلاغ است و اعلام نظرهایی که در این زمینه میشود، بیشتر بازار را به هم میریزد.
وی با تاکید بر این که باید هر چه زودتر این مصوبه اجرایی شود، توضیح داد: کاهش تعرفه تنها چاره نبوده، بلکه باید در مقابل قاچاق این کالا نیز تصمیماتی گرفته شود.
او افزود: در حال حاضر محمولههای تولیدکنندگان که به صورت SKD وارد شدهاند که به دلیل مشخص نبودن تعرفهها در گمرک بلاتکلیف مانده است.
وی اذعان کرد: البته با کاهش تعرفه CBU طبیعتا گرایش به قاچاق کاهش خواهد یافت، اما در هر صورت عدم ثبات در تعرفهها باعث لطمه خوردن تولیدکنندگان میشود، زیرا سرمایه آنها درگیر تولید است.
شریعتی یادآور شد: قرار بود تعرفههای واردات گوشی به مدت4 سال ثابت بماند، اما ابتدا بند "و" تبصره 7 اوضاع را به هم ریخت و سپس این کاهش تعرفه عامل دیگری بود.
- ۸۶/۱۰/۰۵