کسبوکارهای اینترنتی از دو هفته دیگر باید مالیات بدهند
تابستان همیشه اخبار مالیاتی داغ میشود و شرکتها و فروشگاهها در اصناف مختلف گوش به زنگ هستند تا از خبرها و بخشنامههای جدید مالیاتی مطلع شوند. اما گویا امسال، سال مالیاتی خوبی برای اصناف نبوده و علیرغم پیگیریهای تشکلهای صنفی، مالیات نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش هم پیدا کرده است. حال به غیر از افزایش مالیات که با توجه به رکورد حاکم بر فضای بازار برای اصناف دردسرساز شده است، شرکتهای فعال در فضای مجازی نیز امسال زیر ذرهبین سازمان امور مالیاتی رفتهاند و در این خصوص رییس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که شرکتهای فعال در فضای مجازی از دو هفته آینده باید مالیات پرداخت کنند و به تازگی ١١ هزار شرکت را در فضای مجازی شناسایی شدهاند که بر اساس نوع فعالیتشان مشمول مالیات میشوند.
فناوران- سید کامل تقوی نژاد خصوص رییس کل سازمان امور مالیاتی در اینباره گفت: بررسی موضوع دریافت مالیات از شرکتهای فعال در فضای مجازی آغاز شده و دستورالعمل آن طی دو هفته آینده ابلاغ می شود.
وی تصریح کرد: اگر دریافت خدمات باشد مالیات ارزش افزوده خواهد بود و در صورتی که درآمد کسب کنند به عنوان شرکتی که فعالیت میکند به آن مالیات تعلق میگیرد.
رییس سازمان امور مالیاتی کشور همچنین با بیان اینکه مدل مالیات بر ارزش افزودهای که در ایران اجرا میشود در ۱۵۰ کشور نیز در حال اجرا است، گفت: به زودی اصلاحاتی در این قانون ایجاد میشود. تقوینژاد در مراسم روز ملی صنعت ومعدن که در سالن مرکز همایشهای بینالمللی برگزار شد، افزود: در این قانون اگر ایراداتی وجود دارد ممکن است از سمت اجرا و ما باشد، اما نمیتوان ایراد چندانی به آن گرفت، در حالی که برخی تولیدکنندگان در این میان صحبت از حرکت از مالیات بر ارزش افزوده به مالیات بر مصرف میکنند، به عنوان یک کارشناس مالیاتی میگویم که این کار به نفع تولید نیست و قطعا تولیدکننده در مالیات بر مصرف بیشتر ضرر میکند.
تقوینژاد در مورد نظام جدید مالیاتی در دولت یازدهم گفت: در این دولت قرار شده است تا جای ممکن شرایط برای تولید فراهم شود و تمهیدات لازم در این زمینه به کار گرفته شود به گونهای که اکنون در فعالیتهای معدنی موضوع صفر مالیاتی مطرح میشود و معادنی که در مناطق کمتر برخوردار احداث شوند، از ۱۰ سال معافیت مالیاتی و اگر در سایر مناطق احداث شود، از ۵ سال معافیت در این زمینه برخوردار خواهند بود.
وی همچنین در مورد معافیتهای مطرح شده در خصوص سرمایهگذاری خارجی گفت: به ازای هر ۵ درصد مشارکت سرمایهگذار خارجی در واحدهای تولیدی و خدماتی به میزان ۱۰ درصد معافیت مالیاتی برای صاحبان کسب و کار اعمال خواهد شد و همچنین اگر شرکتهای خارجی با استفاده از ظرفیتهای تولیدی در داخل محصولات خود را تولید کنند و حداقل ۲۰ درصد از محصولات تولید شده را صادر کنند پس از اتمام دوره معافیت صادراتی مشمول ۵۰ درصد تخفیف در نرخ مالیاتی خواهند بود.
وی درباره معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان نیز گفت: در حوزه شرکتهای دانشبنیان برای آنها تا ۱۵ سال معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده و همچنین ۱۰ سال معافیت مالیاتی نیز برای فعالیت ناشی از فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی وجود دارد که فعلا هم دولت لایحهای را به مجلس تقدیم کرده است که در آن نرخ مالیات برای کسانی که در عرصه پژوهش و تحقیقات فعال هستند، به خصوص در بخش صنعت، اصلاح خواهد شد که در حاضر نیز کسانی که با واحدهای مربوطه در دانشگاهها قرارداد ببندند، شامل نرخ جدول حقوق خواهند شد.