کشور طرح راهبردیIT ندارد
نرمافزار قطعا حوزهی سودآوری برای سرمایهگذاری است و در این که باید به این حوزه توجه شود شکی نیست اما مشکل اصلی حمایتهای اشتباه دولت است که با تغییر مکرر مدیران برنامههای از پیش تعیین شده را به تاخیر میاندازد.
علیرضا منافی ـ کارشناس فنآوری اطلاعات ـ در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: کشورهایی همچون هند، پاکستان و چین بدون بهرهمندی از منابع نفت و با اتکا بر نیروی کار ارزان برروی صنایعی سرمایهگذاری کردهاند که سودآوری زیادی دارند، آنچنانکه حیدرآباد هند از نظر تولیدکنندگی در بازار IT یکی از قطبهای جهان شده است.
به عقیدهی وی مشکل بزرگ بخش خصوصی نبود فرهنگ خودباوری در بین این قشر است و از طرفی دولت هم از بزرگانی حمایت میکند که سابقهی کار دارند در حالی که اگر نیروی کار قوی در بدنه بخش خصوصی باشد میتواند با کسب تجربه همه چیز را به خوبی هدایت کند.
فنایی با تاکید بر این که طرح راهبردی برای فنآوری اطلاعات در کشور نداریم، اظهار کرد: در بخش نرمافزار با وجود فعالیتهای خوبی که صورت میگیرد نظارت قوی از سوی دولت وجود ندارد و این باعث شده است حجم زیادی از کارها درست پیش نرود؛ بسیاری از شرکتهای تولید نرمافزار به سمت فعالیتهای بازرگانی و کار سختافزاری رفته و عدهای نیز به اجبار به خارج میروند.
وی افزود: هیچ راهبرد مشخصی برای تعریف پروژهها و حتی بعد از تعریف برای اجرا نداریم به همین دلیل در IT در رکود وحشتناکی به سر میبریم.
او در بخش دیگری از این گفتوگو تصریح کرد: دانشگاههای ما نیروی متخصص خوبی تربیت میکنند که شاید از نظر تعداد کافی نباشد اما عملا نیرویی آکادمیک هستند و آموزش ورود به بازار را ندیدهاند؛ IT صنعتی در حال تغییر است که اگر با آن پیش نرویم دچار عقب ماندگی میشویم چرا که در جهان پویای IT حرکت ما به سختی صورت میگیرد.
این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل مشکلاتی که وجود دارد از جمله نبود حمایتهای کافی از بخش خصوصی و رعایت نکردن حق کپیرایت، مدیران خوب و لایق ما دارند فرار میکنند.
- ۸۷/۰۸/۲۰