ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گرد فراموشی بر سامانه‌ دانشجویار

| سه شنبه, ۳۰ آبان ۱۴۰۲، ۰۲:۵۸ ب.ظ | ۰ نظر

سامانه دانشجویار که توسط معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد باهدف ارتباط و تعامل دانشجویان با امور اداری و رفاهی رونمایی شد؛ اما با گذشت ۳ سال شاهد مسکوت ماندن این سامانه هستیم. این موضوع انتقادات دانشجویان را به همراه داشته است.

به گزارش ایسکانیوز، کرونا و محدودیت‌های کرونایی را می‌توان نقطه عطف گسترش دولت الکترونیک و ارائه خدمات الکترونیکی دانست. دانشگاه‌ها نیز همانند بسیاری از نهادها و سازمان‌ها اقدام به راه اندازی سامانه‌هایی برای ارائه خدمات غیرحضوری به دانشجویان کردند.

جالب است بدانید که دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای تداوم ارتباط با دانشجویان در زمان تعطیلی کلاس‌های درس و برقراری آموزش مجازی اقدام به راه اندازی سامانه‌هایی مانند «آموزشیار» و «دانشجویار» و «پژوهشیار» کرده است.

 

سامانه‌ای که قرار بود ۷۰ کاربرد داشته باشد

«باید برای فضای مجازی فکری شود که هم از ظرفیت و مشارکت دانشگاهیان در بخش‌های فرهنگی استفاده شود و هم در سطح بالاتر، اکوسیستمی در دانشگاه طراحی شود تا ارتباط با دانشجویان بر مدار فرهنگی شکل بگیرد.» این باور فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است. سامانه دانشجویار با ۷۰ کاربرد همزمان با روز دانشجو آذرماه سال ۹۹ رونمایی شد. معاون فرهنگی این دانشگاه معتقد است که مجازی شدن آموزش دانشگاه‌ها موجب محدودیت برنامه‌های فرهنگی شده است و فعالیت این سامانه تا حدودی این مشکل را برطرف خواهد شد.

 

سرانجام نامعلوم دانشجویار

با گسترش دولت الکترونیک، دانشگاه آزاداسلامی نیز سامانه‌ دانشجویار را راه‌اندازی کرد تا در تحقق این هدف به دولت کمک کند. همچنین هدف دانشگاه آزاد از راه اندازی سامانه دانشجویار علاوه بر رسیدگی به امور دانشجویی، کسب درآمد و ایجاد یک اقتصاد نوپا برای فارغ التحصیلان این دانشگاه آزاد اسلامی عنوان شده است.

پنج فرآیند اصلی برای سامانه دانشجویار تعریف شده که عبارت است از ارتباط و تعامل دانشجویان با امور اداری و رفاهی، ارتباط و تعامل دانشجویان با آموزش‌های عمومی و مشاوره فوق برنامه، ارتباط و تعامل دانشجویان با استاد راهنما و گروه آموزشی، ارتباط و تعامل دانشجویان با مسئولان واحدها و ارتباط و تعامل دانشجویان با حوزه فرهنگی است.

البته به گفته مسئولان دانشگاه آزاداسلامی در سال ۹۹ فقط فاز نخست سامانه دانشجویار ۴ خدمت را در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار خواهد داد که شامل «کارت دانشجویی دیجیتال»، «پالایش سلامت ورودی های جدید»، «استاد راهنما» و «استاد مشاور فرهنگی» است. این در حالی است که با گذشته ۳ سال؛ هنوز خبری از گسترش این سامانه و رونمایی سایر فازهای دانشجویار رسانه‌ای نشده است.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که قرار بود نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که از طریق سامانه منادا انجام می‌شود، پس از مدتی به سامانه دانشجویار انتقال یابد و دانشجویان درخواست‌ها مهمان یا انتقالی دائم را از مسیر این سامانه ثبت و پیگیری کنند. البته این موضوع نیز مانند سایر اهداف و کاربردهای این سامانه محقق نشده است.

 

مشارکت دانشجویان در دانشجویار محقق نشد

علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی؛ یکی دیگر از خدمات سامانه دانشجویار ایجاد بازاری است که دانشجویان در آن می‌توانند محصولاتی را که تولید می‌کنند اعم از محصولات فرهنگی و علمی را به فروش برسانند. این اهداف در حالی تدوین و رسانه‌ای شده که به گفته برخی از دانشجویان؛ آنان در ابتدای امر برای ثبت نام در این سامانه مشکلاتی دارند.

همچنین سامانه دانشجویار از آذر سال ۹۹ به عنوان سامانه‌ای برای ارائه خدمات رفاهی -دانشجویی به دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی معرفی شد. اما همچنان دانشجویان با مشکلات زیادی چه برای ورود و ثبت نام و چه استفاده از امکانات این سامانه مواجه هستند.

یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در این باره به ایسکانیوز می‌گوید: انگاری روزمه‌سازی جزو سیاست‌های مدیریتی دانشگاه‌ها شده است. هر مسئولی تلاش می‌کند تا در دوره مدیریت خود، آمار افتتاح و راه‌اندازی طرح‌ها را بالا ببرد. در حالی که بعد از گذشته مدتی، این طرح‌ها رها می‌شود.

وی با بیان اینکه زمانیکه خبر رونمایی دانشجویار را شنیده‌ایم، خیلی خوشحال شدم، گفت: فکر می‌کردم؛ قرار است تا در دوران کرونا، بیکار نباشم و بتوانم از طریق این سامانه با سایر دانشجویان در ارتباط بوده و به فعالیت‌های فرهنگی-دانشجویی خود ادامه دهم. علاوه بر آن؛ تولیدات علمی و فرهنگی را از این طریق به فروش برسانم و کسب و کاری داشته باشم. البته زکی خیال باطل!

این دانشجو مطرح کرد که این اهداف محقق که نشد هیچ؛ حتی ما برای ورود و ثبت نام در سامانه دانشجویار نیز مشکل داریم. رفته رفته هم گویی اصلا مسئولان مربوطه فراموش کردند همچین سامانه‌ای راه‌اندازی و رونمایی شده است.

 

دانشجویار؛ بی‌نام و نشان در اینترنت

البته مشکلات سامانه دانشجویار فقط به غیرفعال بودن این سامانه ختم نمی‌شود. اگر اسم این سامانه را در موتور جستجوگر گوگل سرچ کنیم؛ هیچ سامانه‌ای با این نام پیدا نخواهد شد و تنها سامانه آموزشیار دانشگاه آزاداسلامی بالا خواهد آمد.

دانشجویار؛ سامانه‌ای که عملیاتی نشد/ هزار وعده خوبان یکی وفا نکند

علاوه بر آن؛ حتی اگر دانشجویی آدرس سامانه دانشجویار یعنی سایت tdanyar.iau.ac.ir را در گوگل وارد کند، با پیام خطا مواجه خواهد شد. بنابراین سامانه‌ای که قرار بود برای بررسی امور دانشجویی در هشت زیر سامانه از جمله حوزه راهنمایی و مشاوره، حوزه اتوماسیون درخواست‌ محور، حوزه بازار بهم‌ رسانی، حوزه پیام‌ رسان و شبکه‌ های اجتماعی، حوزه فروشگاه آنلاین، حوزه کتابخوابی دیجیتال، حوزه امور بانکی، حوزه بارگذاری محتوای مطلوب باشد، حتی قابل رویت توسط دانشجویان هم نیست.

 

دانشجویار؛ سامانه‌ای که عملیاتی نشد/ هزار وعده خوبان یکی وفا نکند

بلاتکلیفی در تحقق اهداف دانشجویار!

اکنون حدود سه سال از رونمایی سامانه دانشجویار معاونت فرهنگی -دانشجویی دانشگاه آزاداسلامی می‌گذرد. در حالیکه سوالات بی‌پاسخی درباره علمکرد و میزان تحقق اهداف این سامانه ذهن دانشجویان و سایر دانشگاهیان را درگیر کرده است. از سوی دیگر سوالات و ابهامات دیگری هم مطرح بوده مانند اینکه آیا سامانه‌ها و طرح‌هایی همانند بافر(باغبانی هوشمند فرهنگی) یا قلهک شهریه(رونمایی بهمن سال ۱۴۰۱) معاونت فرهنگی دانشگاه آزاداسلامی نیز سرنوشتی همانند دانشجویار دارند و پس از فروکش کردن هیاهوی رسانه‌ای و رونمایی؛ خدمات خاصی ارائه نخواهند کرد. یا اینکه بستر مناسبی برای ارائه خدمات به دانشجویان هستند.

  • ۰۲/۰۸/۳۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">