ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گزارش کامل مبارزه با رم‌های تقلبی در تهران

| چهارشنبه, ۲۳ دی ۱۳۸۸، ۰۲:۲۰ ب.ظ | ۱ نظر

مسعود فیاضی- کالای بی‌کیفیت چینی و محصولات تقلبی همواره بلای جان اقتصاد و مصرف‌کننده بی‌حامی ایرانی بوده و تاکنون هیچ نهادی درصدد نظارت و کنترل بازار و جلوگیری از واردات محصولات به صورت سازمان یافته برنیامده است.

کشور چین از سال 2006 در صدر جدول صادرات محصولات فناوری‌های پیشرفته قرار گرفته و سهم بالایی هم از کالاهای بی کیفیت و تقلبی کامپیوتری را در جهان دارد. بازار کامپیوتر ایران نیز از تفاله‌های محصولات کامپیوتری چینی بی‌نصیب نمانده و از گذشته تاکنون این کالاها موجب ضرر و زیان مصرف‌کننده و شرکت‌های معتبر شده است.

اما اتفاقی که روز دوشنبه در یکی دو بازار کامپیوتری تهران افتاد و جمع‌آوری رم‌های تقلبی را در بازار در پی داشت، دل فروشندگان و فعالان معتبر بازار را شاد کرده است.

اما در این بازار بی‌ناظر چگونه و چطور این اتفاق افتاد، قصه‌ای است که سر دراز دارد.

همان طور که دیروز وعده داده بودیم در ادامه خبر «میهن پرست‌های قلابی زیر میزها مخفی شدند»، امروز این جریان را به طور کامل برای شما گزارش کرده‌ایم.
اصل ماجرا

ماجرا از آنجا آغاز شد که حدود یک ماه و نیم پیش، در زمان نمایشگاه الکامپ، دو نفر از مدیران شرکت PATRIOT (مدیر دفتر مرکزی تایوان و مدیر دفتر هلند پاتریوت) از بازار ایران بازدید و سهم بازار پاتریوت را بررسی کردند.

آنان با توجه بیش‌تر در بازار ایران، متوجه رم‌های تقلبی و غیراصل پاتریوت شدند و این موضوع را برای برند و شرکت خود خطرآفرین دیدند. این جریان باعث شد مدیر تایوان پاتریوت وکیلی برای پیگیری این موضوع اختیار کند تا بتواند از فروش رم‌های تقلبی پاتریوت در بازار ایران جلوگیری کند.

اما از آنجاکه پاتریوت یک برند آمریکایی است و نماینده رسمی در ایران ندارد، با ثبت شدن علامت تجاری این برند توسط یکی از فعالان بازار رم در ایران از طریق دفتر تایوان خود، توانست در ایران وکیل بگیرد.
پست چی همیشه دو بار زنگ نمی‌زند

مدتی پیش شرکت ایمانتک، یکی از شرکت‌های قدیمی بازار IT ایران با ثبت علامت پاتریوت در ایران، اطلاعیه‌ای را در سطح بازار منتشر کرد که در آن به واردکنندگان، فروشندگان و خریداران برند پاتریوت اخطار داده بود.

در آن اطلاعیه آمده بود: «پس از اقدام به ثبت علامت PATRIOT توسط شرکت ایمانتک به زودی با مجرمان و متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.»

اما فروشندگان کالای تقلبی این اطلاعیه را جدی نگرفته بودند. به دنبال این اطلاعیه، وکیل پاتریوت با پیگیری از طریق وزارت بازرگانی توانست حکم جمع‌آوری تمامی رم‌های تقلبی پاتریوت را از سطح بازارهای کامپیوتر ایران دریافت کند.
ماموران وارد می‌شوند

در نهایت بعد از ظهر روز دوشنبه 21 دی ماه، دو افسر پلیس قضایی و یک کارشناس دادگستری به همراه وکیل پاتریوت به سراغ بازارهای کامپیوتر تهران آمدند و ابتدا با هدف مشخص وارد فروشگاهی که از قبل تعیین کرده بودند، شدند و سعی در جمع‌آوری رم‌های تقلبی کردند.

گفته می‌شود مدیران آن فروشگاه ابتدا از ورود این ماموران جلوگیری کردند، اما وقتی با کلانتری منطقه تماس گرفتند و حکم آنان را که حتی برای ورود هنگام بسته بودن در و یا ورود به مخفیگاه فروشگاه اجازه داشتند رویت کردند، از تلاش دست برداشتند. ماموران نیز ابتدا تمام رم‌های اصل و غیراصل پاتریوت فروشگاه را که جلو چشم و دم دست بود، جمع کردند و در ادامه به طور اتفاقی هفت کارتن حاوی حدود 400 رم تقلبی پاتریوت، کشف شد.

ماموران بعد از جمع‌آوری رم‌های این فروشگاه به سراغ دیگر فروشگاه‌ها هم رفتند و رم‌های تقلبی یک فروشگاه دیگر را هم جمع‌آوری کردند.
وحشت در بازار

در پی این اتفاق، اندک بازاریان قاچاق فروش که از حضور سرزده ماموران قضایی شوکه شده بودند، در مغازه‌های‌شان مخفی شدند و شروع به جمع‌آوری محصولات تقلبی خود از پشت ویترین کردند.

به گفته ماموران قضایی، این رم‌ها بعد از جمع‌آوری معدوم می‌شوند و به زودی رای دادگاه برای فروشندگان متقلب صادر می‌شود.
رم تقلبی از کجا می‌آید

شرکت‌هایی در بازار ایران فعالیت می‌کنند که همیشه به سراغ محصولات برندهای معتبر از جمله رم می‌روند و با جعل کردن نام و خود کالا، آن را با قیمت اصل می‌فروشند و در نهایت نام محصولات معتبر را خراب می‌کنند. این شرکت ها فقط به سود خود فکر می کنند و از ارایه خدمات پس از فروش و پشتیبانی کالاها سر باز می زنند.

در مورد رم‌های پاتریوت، این شرکت‌های سودجو، به سراغ رم‌های Fast Moving و ارزان قیمت که بتوانند آنها را در تیراژ بالا بفروشند می‌روند.

بر اساس این گزارش، این شرکت‌ها رم اسپکتک(SPECTEK) با چیپ‌ست گرید C و هیت سینک چینی را به ایران وارد و آن را اسمبل می‌کنند.

به گفته کارشناسان بازار، عمر رم‌های گرید C شش ماه تا یک سال است و رم‌های گرید A، معروف به Lifetime Guarantee تا 10 سال عمر می‌کنند.

متقلبان بازار، روی رم‌های DDR2 با فرکانس 800 مگاهرتز و رم‌های DDR3 با فرکانس 1333 مگاهرتز کالای تقلبی می‌فروختند.
تفاوت رم اصلی و تقلبی پاتریوت

تمیز دادن رم تقلبی از اصل برند پاتریوت بسیار آسان است، به شرطی که تفاوت آنها را بدانید. شکل ظاهری رم اصل به این صورت است که لوگوی Patriot با شکل P به صورت هولوگرام برجسته کار شده است، اما روی رم‌های تقلبی به جای لوگوی شرکت پاتریوت، پرچم ایالات متحده آمریکا نقش بسته است. اما وقتی هیت سینک رم را برداریم و داخل آن را ببینیم، شاهد تفاوت فاحش آن خواهیم بود. رنگ سبز بورد رم‌های اصل روشن‌تر از رم‌های تقلبی است. همچنین روی چیپ‌ست‌های رم اصل پاتریوت نام پاتریوت نوشته شده اما روی چیپ‌ست‌های رم تقلبی و غیر اصل فقط حرف S محو شده کار شده است که نشان رم‌های اسپکتک است.
کارت‌های حافظه و فلش تقلبی

البته سودجویان بازار فقط به رم‌های PC بسنده نکرده و سراغ کارت‌های حافظه موبایل و فلش مموری هم رفته‌اند و رم‌های میکرو SD پاتریوت از سری SL در حجم 1 و 2 گیگابایت و فلش‌های سری XT در حجم 4 و 8 گیگابایت را با محصولات بی‌کیفیت و گرید C جعل کرده‌اند. به زودی این موضوع نیز در فناوران بررسی می‌شود.
رم‌ اصل از کجا بخریم

گروه بین‌المللی مهندسی فرآیند (FEG International) در دوبی تنها نماینده رسمی برند پاتریوت در منطقه خاورمیانه است. پاتریوت به دلیل آمریکایی بودن، در ایران نماینده رسمی ندارد اما دو شرکت ایمانتک و مهندسی فرآیند در ایران که محصولات پاتریوت خود را مستقیما از FEG تهیه می‌کنند، کانال‌های معتبر فروش محصولات پاتریوت هستند.
رم تقلبی دیروز هم در بازار دیده شد

مشاهدات فناوران در بازار نشان داد که باز هم رم‌های تقلبی پاتریوت پشت ویترین‌های معدودی در بازار قرار گرفته و این اخطاری است برای مصرف‌کننده‌ها که برای خرید محصولات پاتریوت مراقب باشند و از کانال‌های فروش معتبر بازار خرید کنند.
نظارت باز هم ادامه دارد

به گفته وکیل پاتریوت، پیگیری‌های قضایی باز هم ادامه خواهد داشت و به یک بار بسنده نخواهد کرد و این حکم دادگستری دایمی خواهد بود.

گفته می‌شود این ماموران برای جمع آوری دیگر محصولات تقلبی پاتریوت به سراغ دیگر بازارهای کامپیوتری خواهند رفت و برای معدوم کردن محصولات تقلبی پاتریوت از جمله کارت حافظه موبایل به سراغ بازارهای موبایل تهران هم خواهند رفت و رم‌های تقلبی پاتریوت را جمع‌آوری خواهند کرد.
منبع : روزنامه فناوران

  • ۸۸/۱۰/۲۳

نظرات  (۱)

عالی بود این مقاله خیلی حال داد ما که کف کردیم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">