12 میلیون پورت پرسرعت نیاز داریم
یک کارشناس حقوقی فناوری اطلاعات با بیان اینکه تا سال دوم برنامه باید همه دستگاههای اجرایی و واحدهای تابعه به شبکه ملی اینترنت متصل شوند، تاکید کرد: همچنین 60 درصد خانوارها و تمامی کسب و کارها به شبکه متصل شوند که این به معنای ایجاد بیش از 12 میلیون پورت پرسرعت اینترنت در کشور است.
سعید میلانی کارشناس حقوقی فناوری اطلاعات در گفت وگو با خبرنگار سازمان خبری موبنا با بیان اینکه وقوع تحولات و پیشرفتهای مستمر فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی سیاستگذاران کشور را بر آن میدارد تا در برنامههای توسعه فرصت و تهدیدهای این فناوری را مدنظر قرار داده و از قابلیتها و توانمندسازیهای آنها در همه عرصههای اداره کشور سود ببرند، اظهار داشت: حضور فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه چهارم توسعه آغاز و در برنامه پنجم ادامه یافته است.
وی گفت: براین اساس با نگاهی به کانون برنامه پنجم متوجه شده، حضور ICT در همه عرصهها و به تعبیری در متن برنامه و فصول قانون پررنگ است .
میلانی با اشاره به اینکه در برنامه چهارم تنها در ماده (57) چند شاخص کمی در خصوص ارتباطات هدفگذاری شده بود، خاطر نشان کرد:اما در برنامه پنجم اهداف روشنتر و شاخصها صریحتر بیان شده است. بههمین خاطر در مقایسه برنامه پنجم و چهارم مخاطب حضور ICT را پر رنگتر میبیند.
به گفته این کارشناس یکی از مشکلات عدم تحقق کامل اهداف برنامه چهارم، فقدان نظام پایش شاخصهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و تعیین نهاد متولی اخذ این آمارها و اطلاعات بود که در برنامه پنجم به این موضوع نیز اشاره شده است.
وی با بیان اینکه خسارت و حق امتیاز از دارندگان پروانههای خدمات ارتباطی در برنامه پنجم توسعه حکم شده تا این مبالغ اخذ و برای مناطق کمتر توسعهیافته هزینه شود، اعلام کرد: در صورت تحقق این بند شکاف دیجیتالی بین منطقهای در کشور تا پایان برنامه پنجم کاهش خواهد یافت.
وی معتقد است که تجربه اجرای برنامه چهارم باعث شد تا حضور ICT در برنامه پنجم با احکام ملموس تر که در آن اهداف و اقدامات مورد انتظار قانونگذاران به طور صریح گفته شده، همراه شود.
- ۸۹/۱۲/۰۷