14 میلیارد تومان برای تولید 2 میلیون گوشی داخلی
برای ظرفیت یک میلیون گوشی تلفن همراه در فاز اول سرمایهگذاری ثابت تا سقف 10 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
مهندس حمیدرضا منجی , مدیرعامل شرکت نیمه هادی عماد , به عنوان یکی از شرکتهای طرف توافق وزارت صنایع برای تولید گوشی تلفن همراه در ایران , در گفت و گو با خبرنگار ایلنا, ضمن تشریح پروژه مذکور در خصوص تشکیل کنسرسیومی در قالب سه شرکت نیمه هادی عماد , ITMC و سروش رسانه برای ایجاد خط تولید گوشی همراه در کشور, اظهار داشت: سه شرکت جلسات متعددی را برای تشکیل کنسرسیوم برگزار کردند و توافق بر این بود که برای مذاکره با نوکیا به صورت واحد عمل کنیم.
وی ، افزود: هدفمان این بود که چنانچه قرارداد تولید با شرکت نوکیا منعقد شود ، هر سه شرکت از یک استراتژی تبعیت کنیم.
منجی ، با بیان این که در تولید گوشی با استفاده از کلیه ظرفیت و پتانسیلهای مالی در کنار یکدیگر میتوانیم مضاف بر مصرف داخل به نوکیا نیز عرضه خدمات داشته باشیم , تصریح کرد: سه شرکت در قالب این کنسرسیوم مذاکراتی با نوکیا داشته که این مذاکرات همچنان ادامه دارد.
وی ، با تاکید بر این که فارغ از بحث نوکیا , هر شرکت به صورت مستقل نیز در حال فعالیت برای رسیدن به هدف تولید گوشی است , در خصوص سوابق شرکت نیمه هادی عماد , گفت: این شرکت اگرچه در زمینه گوشی تاکنون فعالیتی نداشته است ، اما در زمینه مخابرات سیار حضور گستردهای در کشور داشته است.
مهندس منجی , افزود: نیمه هادی عماد تولیدکننده GSM کارت در ایران است ، به طوری که حدود 40 درصد سیمکارتهای در دست مشترکین توسط این شرکت تولید شده است.
وی ، با بیان این که این شرکت قراردادهای متعددی با شرکت ارتباطات سیار داشته است, یادآور شد: در بحث GPRS , MMS , SMS سنتر و نرمافزارهای آنها همکاری جدی با ارتباطات سیار داشته و به طور کلی نیمه هادی عماد در طراحی و مهندسی شبکه سیار کشور فعالیت زیادی داشته است.
مدیرعامل شرکت نیمه هادی عماد، در خصوص فعالیتهای این شرکت برای تولید گوشی تلفن همراه طی یک سال آینده ، اظهار داشت: گروههای کاری مختلفی در مجموعه شکل گرفته است و قطعاً ظرف یک سال میتوانیم به تولید گوشی دست پیدا کنیم.
مهندس منجی , با بیان این که در شناخت کامل تکنولوژی گروههای مختلف کاری تشکیل شده است, تصریح کرد: این امر فارغ از مذاکرات بازرگانی است ، چرا که سرمایهگذاری در تولید در حال شکلگیری است ، اما دغدغه اصلی شرکتها بازار فروش است.
وی ، با اشاره به وامهای کمبهرهای که وزارت صنایع به شرکتها برای تولید گوشی میپردازد ، یادآور شد: حمایت وزارت صنایع در همین حد است و هیچگونه انحصاری به این ترتیب وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت نیمه هادی عماد , با بیان این که مبنای انتخاب 97 درصد مشترکین تلفن همراه در خرید گوشی برند است ، گفت: تلاش ما این است که با برندهای رده یک دنیا مذاکراتی انجام دهیم ، به طوری که در حال حاضر با شرکتهایی چون سونی اریکسون , الجی, سامسونگ , موتورولا آمریکا و BEN Q و نیز با 17 اپراتور گوشیساز به مذاکره پرداختیم.
مهندس منجی , ظرفیتهای ارائه گوشی در دنیا را سالانه از 2 میلیون تا 50 میلیون برای اپراتورهای گوشیساز عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مهمترین دغدغه شرکتها بازار فروش است که سعی داریم با توافق با برندی معروف رضایت مشترکین را جلب کنیم.
مدیرعامل شرکت نیمه هادی عماد، , با اشاره به مذاکرات سه شرکت با نوکیا , خاطرنشان کرد: نیمه هادی عماد مذاکرات خوبی با ساژم داشته است که اگر تلاش نهایی صورت گیرد ارتباطمان با ساژم فرانسه قطعی میشود.
وی ، افزود: امیدواریم با LG بتوانیم به تفاهم برسیم.
مهندس منجی ، یادآور شد: تمام قراردادها را با ASUS نهایی کردیم و ظرف دو هفته آینده بین برندهای فوق قطعاً یک برند نهایی خواهد شد.
وی ، با بیان این که باید از بین این برندها یک برند انتخاب شود ، در خصوص محور مذاکرات با این شرکتها ، گفت: استفاده از جدیدترین تکنولوژی دنیا و محصولات آتی شرکتها که در R&D ارائه میدهند از جمله محورهای مذاکرات است.
وی ، افزود: محوریت فناوری محصول تولید شده باید در حد بینالمللی بوده و عمر ساخت داخل آن بسیار بالا باشد.
مدیرعامل شرکت نیمه هادی عماد , با بیان این که در مذاکرات صورت گرفته با برندها توافقات باید در حد CKD باشد, یادآور شد: مقرر خواهد شد تا بخشی از CKD در داخل کشور باشد.
مهندس منجی , در خصوص سرمایهگذاری شرکت نیمه هادی عماد برای تولید گوشی تلفن همراه در کشور در سال اول , اظهار داشت: در بیزنس پلنی که تهیه شده است سرمایهگذاری ثالث پروژه برای ظرفیت یک میلیون در فاز اول 10 میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی ، با بیان این که پیشبینی ما برای سال اول ارائه یک میلیون گوشی است , خاطرنشان کرد: از فاز بعد یا فاز تکمیلی برای افزایش ظرفیت سرمایهگذاری 4 میلیارد تومان پیشبینی شده است که در مجموع ایجاد ظرفیت 2 میلیون گوشی به حدود 14 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد.
- ۸۵/۰۶/۰۷