۵۴ درصد مراکز پزشکی نسخه الکترونیکی را اجرا کردند
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از اجرای برنامه نسخه الکترونیک در ۵۴.۲ درصد مراکز پزشکی و پرداخت روزانه اسناد مالی اجراکنندگان این برنامه خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی ناصحی افزود: در حوزه نسخه الکترونیک نیز پیشرفتهای زیادی انجام شده ۹۲ درصد مطب ها و مراکز پزشکی، ۹۰درصد داروخانه ها، ۹۶ درصد آزمایشگاه ها، ۹۷ درصد مراکز پرتو پزشکی و ۳۹ درصد درمانگاهها به سامانه نسخه الکترونیک متصل شدند و ۵۴.۲ درصد این مراکز نسخه نویسی الکترونیک را اجرا کرده اند و برای تشویق این مراکز هزینه مطب های مجری این برنامه و بقیه مراکز ماهانه پرداخت می شود و اسناد مراکزی که نسخه نویسی را اجرا نکنند متفاوت و گاه تا ۶ ماه تاخیر پرداخت می شود.
وی گفت: استانهای ایلام، کهگیلیویه و بویراحمد و کردستان بیشترین میزان اجرای پوشش نسخه الکترونیک را داشته اند و استانهای البرز، خراسان رضوی، فارس و تهران عقب ترین استانها در اجرای نسخه الکترونیک هستند.
ناصحی گفت: سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰ درصد تعرفه خدمات سرپایی تشخیصی و درمانی بخش خصوصی پرداخت می شود.
وی گفت: اجرای برنامه نظام ارجاع، پزشکی خانواده، نسخه الکترونیک و کاهش هزینه های مردم جزو اولویت های سازمان بیمه سلامت است اما برای تشویق به اجرای این برنامه اسناد مالی مراکزی که نسخه الکترونیک را اجرا نکنند با تفاوت نسبت به اجرا کنندگان این برنامه پرداخت می شود.
ناصحی با اشاره به اجرای نظام ارجاع افزود: نظام ارجاع تاکنون فقط در استان های فارس و مازندران اجرا شده اما از بهمن امسال این برنامه با همکاری جامعه پزشکی در چهار استان کرمان، کردستان، یزد و چهار محال و بختیاری برای بیمه شدگان صندوق بیمه همگانی اجرا می شود و در سال ۱۴۰۰ برای همه ۱۳.۵ میلیون نفر بیمه شدگان این صندوق اجرا خواهد شد.
وی گفت: با اجرای این برنامه هر پزشک خانواده ۲۵۰۰ تا چهار هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد و به عنوان مشاور در کنار آنان خواهد بود و هزینه این بیمه شدگان به صورت سرانه و نه ویزیت به پزشک خانواده پرداخت می شود و اگر این بیمه شدگان مستقیم به پزشک متخصص مراجعه کنند کل هزینه را خودشان باید پرداخت کنند.
وی گفت: برنامه حذف دفترچه بیمه سلامت شروع شده، از سال آینده این دفترچه ها تک برگی می شود و با این کار حدود ۸۰ میلیارد تومان از هزینه ۱۰۰ میلیارد تومانی صدور دفترچه بیمه در سال کاهش پیدا می کند و از شهریور سال ۱۴۰۰ کل دفترچه های کاغذی حذف می شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: یکی از مشکلات مهم حوزه بیمه سلامت تعادل مصارف و مدیریت منابع است، به خصوص اینکه در ایران تعداد اقلام دارویی در نسخه پزشکان از همه کشورهای دنیا بیشتر است، امیدواریم با اجرای طرح نسخه الکترونیک سلامت این میزان به سطح استاندرد و حداکثر ۲.۶ دارو در هر نسخه کاهش یابد.
ناصحی ادامه داد: مصارف غیر اصولی در نسخه های پزشکان ایران بسیار زیاد است به عنوان مثال بیش از ۸۰ درصد آنژیوگرافی ها، ام آر آی ها و سی تی اسکن هایی که پزشکان تجویز می کنند، غیر ضروری است و هیچ مشکلی را نشان نمی دهد و فقط ۲۰ درصد این تجویرها لازم است و بطور قطع این تجویزهای غیر منطقی هزینه های زیادی را به دوش بیمه ها تحمیل می کند.
وی گفت: امیدواریم با اجرای نسخه الکترونیک هزینه های غیر ضروری کاهش یابد و بیشتر به سمت هزینه کردن در بخش پیشگیری و ارتقای سطح سلامت مردم گام برداریم.
وی گفت: در زمینه پوشش خدمات الکترونیک سلامت، اقدامات لازم را در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی شروع کرده ایم و از ۲۰ اسفند ۹۹ پوشش خدمات الکترونیک سلامت برای خدمات سرپایی در این دانشگاهها شروع می شود تا شهریور ۱۴۰۰ در کل کشور گسترش پیدا می کند.
ناصحی افزود: علت اینکه یکباره کل کشور را زیر پوشش این خدمات نمی بریم و با یک شیب مشخص جلو می رویم این است که تبعاتی در ارائه خدمت به مردم ایجاد نشود.