70درصد تجهیزات مخابراتی خارجی است
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: 70 درصد تجهیزات مخابراتی کشور از شرکت های خارجی و به طور عمده از شرکت هواوی چین تامین می شود .
به گزارش خبرنگار ایرنا، «سید احمدرضا دستغیب» روز دوشنبه در حاشیه آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع مخابرات و اطلاعرسانی (ایران تلکام) در جمع خبرنگاران گفت: این موضوع در کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی به صورت دقیق مشخص می شود و پس از بررسی لازم به عدد واقعی خواهیم رسید؛ ولی اعتقاد ما بر این است که دست کم 70 درصد خرید تجهیزات از شرکت های خارجی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه مسئولان شرکت مخابرات ایران اعلام می کنند که 70 درصد تجهیزات از داخل کشور تامین می شود ، ابراز داشت : منظور مجلس شورای اسلامی تامین تجهیزات مخابراتی است و این در حالی است که شرکت مخابرات ساختمان ها و تجهیزات اداری را نیز جزو تجهیزات حساب می کند .
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: منظور ما دانش فنی تجهیزات مخابراتی داخل کشور است که با احتساب این موارد به نظر می رسد بیش از 70 درصد از تجهیزات مخابراتی از خارج از کشور تامین می شود.
وی افزود: وضعیت بدتر این است که ورود تجهیزات مخابراتی به داخل کشور بدون احتساب دانش فنی انجام می گیرد و با این کار به طور عملی ایران تنها یک خریدار صرف و بدون دانش فنی مبدل شده است.
*** دو شرکت مخابراتی در آستانه تعطیلی
دستغیب در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شرکت صنایع مخابراتی ایران و گروه کارخانجات مخابراتی ITI دو شرکت مخابراتی است که در حال حاضر در آستانه تعطیلی قراردارند .
وی افزود: شرکت صنایع مخابراتی ایران با همکاری شرکت های خارجی در سال 1350 در شیراز تاسیس شد و تامین کننده تجهیزات مخابراتی در ایران و خاورمیانه محسوب می شد . هم اکنون گروه کارخانجات مخابراتی ITI با یک هزار و 800 کارمند به کارخانه ای با 300 کارمند تبدیل شده و در حال تعطیلی است.
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این دو شرکت تامین کننده تجهیزات مخابراتی است و با وجود الزام قانونی خرید بیش از 50 درصدی تجهیزات مخابراتی از شرکت های داخلی ، دولت در راه اندازی اپراتور اول و دوم خرید مناسبی را از این شرکت ها انجام نداده است .
وی گفت: تامین تجهیزات از شرکت های خارجی و بدون در نظرگرفتن انتقال فناوری به داخل کشور صورت می گیرد؛ حتی شرکت زیرساخت که زیرنظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت می کند ، نیز از این رویه پیروی نمی کند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین خرید نکردن تجهیزات مخابراتی از شرکت های داخلی و طرح پرسش از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی نمایندگان مجلس ارایه شده است و موضوع خرید دولت از شرکت های خارجی قرار است به صورت یک طرح تحقیق و تفحص پیگیری شود.
وی افزود: شرکت هواوی عملا تامین کننده تجهیزات مخابراتی ایران است و کشور ما به عنوان یک کارپرداز انحصاری در اختیار این شرکت قرار گرفته است و بیشتر تجهیزات مخابراتی کشور از طریق این شرکت تامین می شود .
وی اظهارداشت: من مخالف استفاده از تجهیزات خارجی نیستم اما باید بهره مندی از تجهیزات خارجی به شرط اینکه تکنولوژی و دانش فنی نیز به داخل کشور باشد ، صورت گیرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر شرکت زیمنس آلمان در سال ها قبل با کارخانجات مخابراتی ایران و کارخانجات ITIدر شیراز همکاری می کرد دانش فنی را نیز وارد شرکت می کرد .
وی افزود: شرکت زیمنس مدت زمان یک سال است که به دلیل تحریم های موجود با جمهوری اسلامی ایران قطع ارتباط کرده و این درحالی است که ایران فعالیت های خود را با شرکت هواوی چین انجام می دهد با این کار تنها خریدار بوده و دانش فنی نیز وارد کشور نمی شود.
- ۹۰/۰۸/۲۴