80 درصد شرکتهای نرم افزاری در حال ورشکستگی
80 درصد شرکتهای نرم افزاری به دلیل رکود حاکم بر بازار و کوچک بودن بازار نرم افزار ، در حال ورشکستگی هستند.
مهندس سهیل مظلوم ، نایب رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ، درگفت وگو با خبرنگار ایلنا ، با بیان این که بازار نرم افزار طی دوسال گذشته روند رو به رشدی را سپری میکرد، گفت: طی چند سال گذشته سازمانهای دولتی موظف بودند 2 درصد از بودجه جاری خود را صرف امور IT کنند که نرم افزار نیز شامل آن میشد ، اما به دلیل حذف این بخش در بودجه جاری ، آینده تاریکی در انتظار شرکتهای نرم افزاری است.
مهندس مظلوم ، افزود: دولت بزرگترین مشتری بازار نرم افزار در ایران است ، به نحوی که یک ریال سرمایهگذاری دولت در این بخش منجر به سرمایهگذاری 4 ریالی بخش خصوصی در صنعت نرم افزار میشود.
وی، گفت: طبیعی است که با حذف اختصاص 2 درصد بودجه جاری سازمان دولتی به IT، نمیتوان امید چندانی به رشد صنعت نرم افزار در داخل کشور داشت ، به نحوی که اکثر این شرکتها در سال جاری با خطر ورشکستگی مواجه خواهند بود.
نایب رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ، با اشاره به برگزاری مناقصات دولتی در بخش نرم افزار ، ادامه داد: متاسفانه طی مدت اخیر مناقصات بزرگ دولتی برگزار نشده و یا اگر مناقصهای هم برگزار شده بعد از مدتی به صورت یک طرفه باطل شده که این امر باعث افزایش رکود حاکم بر بخش نرم افزار داخلی شده است.
وی ، گفت: از طرفی تعدادی از شرکتهای نرم افزاری با وجود اجرای پروژه و عمل به تعهدات خود ، هنوز پولی از جانب پیمانکار دریافت نکردهاند که این این امر باعث افزایش مشکلات اقتصادی ، مالی و در نتیجه متضرر شدن آنها میشود.
نایب رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ، در ادامه در رابطه با قانون اجرای کپیرایت در کشور نیز گفت: در حال حاضر قانون کپی رایت در ایران اجرا شده و وزارت دادگستری به جد پیگیر جرایم کپی رایت بوده و حتی احکام سنگینی را نیز در این ارتباط صادر کرده است.
مهندس مظلوم ، تصریح کرد: این که برخی از شرکتها به دلیل نقضکپی رایت شکایتی به دادگاههای مربوطه نمیکنند، دلیل نمیشود که اعلام کنیم قانون کپی رایت در ایران اجرا نمیشود ، از طرفی شورای انتظامی نظام صنفی رایانهای نیز به پیگیری پروندههایی که از حجم بالایی برخوردار نیستند ، میپردازد، به نحوی که تاکنون بالغ بر 40 پرونده را رسیدگی کرده است.
وی ، تاکید کرد: شرکتهای نرم افزاری که نسبت به نقض کپیرایت برنامههای خود شکایت دارند میتوانند به شورای انتظامی نظام صنفی رایانهای و یا دادگاههای مربوطه شکایت کنند و مطمئن باشند که به مشکل آنها رسیدگی میشود.
نایب رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ، ادامه داد: متاسفانه شرکتهای نرم افزاری ما هنوز باور نکردهاند که میتوانند نسبت به جرایم کپی رایت شکایت کنند ، بنابراین از انجام آن صرف نظر میکنند.
- ۸۵/۰۲/۲۹