80 درصد عملیات قوه قضائیه الکترونیکی انجام شد
دبیر شورای عالی اطلاعرسانی درباره پروژه عدالت الکترونیکی گفت: کار خوبی در قوه قضائیه صورت گرفته که خدمات حاکمیت به حاکمیت در قوه قضائیه بهصورت الکترونیکی انجام شود؛ حدود 80 درصد این پروژه انجام شده و حدود 15 درصد باقیمانده است که در این میزان باید محاکم را الکترونیکی کنیم، یعنی دفاتر فیزیکی کلا جمع شود.
به گزارش خبرنگار (ایسنا)، دکتر حمید شهریاری اظهار کرد: البته در این نظام مردم کمتر بهرهمند هستند که ما تلاش میکنیم تا جایی که میتوانیم مردم بدون مراجعه به محاکم و دادسراها خدمات قضایی خود را از قوه قضائیه دریافت کنند که اسم آن را طرح عدالت الکترونیکی گذاشتیم.
او تصریح کرد: بیشتر سامانههای داخل قوه قضائیه الکترونیکی دیده شده اما این که بتوانیم این سرویسها را به خدمت به مردم تبدیل کنیم و خدمات را بهصورت الکترونیکی به مردم بدهیم به تازگی کلید خورده است.
وی با بیان این که در نظام جمهوری اسلامی ایران یکسری دستگاهها متولی تدوین اسناد راهبردی و یکسری دیگر متولی اجرا هستند گفت: وظیفه ما این بود که اسناد راهبردی را تهیه کنیم و برای تصویب به دست مراجع ذیصلاح بدهیم و نهایتا بعد از تصویب باید هر کدام از دستگاههای مسوول احساس مسوولیت کرده و انجام دهند.
دبیر شورای عالی اطلاعرسانی با بیان اینکه فنآوری اطلاعات جلوتر از اسناد راهبردی جلو میرود گفت: فنآوری اطلاعات مانند آبی است که راه خود را باز میکند؛ مثلا تلفن همراه اکنون فضاهایی را در سطح اجتماعی ایجاد کرده و مطالبات عمومی ایجاد شده است و باید مسوولان برای ادامه این راه و آمدن پروژهها و اپراتورهای دیگر پاسخگو باشند و همین روال که در حوزه ارتباطات است، در حوزه اطلاعات هم همین طور است.
وی گفت: هنوز ارتباطات سازمانی آنقدر قوی نشده که مثلا سازمانهای ثبت اسناد و ثبت احوال بتوانند با همدیگر تبادل دیتا کنند و هنوز مشکلات نظری، قانونی و یا مدیریتی و اجرایی داریم؛ این موضوع فقط به کشور ما اختصاص ندارد و در تبادل دیتا در کل دنیا مشکل وجود دارد.
او تصریح کرد: سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به ما امر کرده که ما فرآیندهای اداری را در خدمترسانی به مردم الکترونیکی کنیم و این سیاست کلانی که ابلاغ شده در رشد و توسعه خدمترسانی الکترونیک به مردم تاثیر خواهد گذاشت.
- ۸۹/۰۳/۰۲