ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

BTSها مجوز وزارت بهداشت را ندارند

| دوشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۳۰ ب.ظ | ۱ نظر

کارشناس مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: به جز موارد خاصی که با شکایت مردم به قوه قضائیه رسیدگی شده است، اکثر آنتن‌های تلفن همراه( BTS) که از سوی 3 اپراتور اصلی تلفن همراه در کشور نصب شده‌اند، مجوز ایمنی وزارت بهداشت را ندارند.

علی گورانی در گفت‌و‌گو با فارس‌ افزود: آنتن‌های تلفن همراه به طور کلی به 2 نوع اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند، آنتن‌های مایکرو که محدود پوشش بیش‌تری دارند و میزان انرژی ساطع شده از آن‌ها بیش‌تر است و آنتن‌های میکرو که محدوده کوچک‌تری را پوشش می‌دهند و میران انرژی آن‌ها کم‌تر است.

وی گفت: در گذشته بیش‌تر از آنتن‌های تلفن همراه مایکرو استفاده می‌شود‌ اما درسال‌های اخیر استفاده از تعداد بیش‌تر آنتن‌های کوچک میکرو به جای یک آنتن بزرگ مایکرو افزایش یافته است، که از نظر فنی نگهداری و اپراتوری آنتن‌های میکرو مشکل‌تر است.

وی افزود: در مجموع میزان انرژی ساطع شده از آنتن‌های تلفن همراه خیلی زیاد نیست و در محدود 800 تا 2 هزار مگاهرتز است. امواج این آنتن‌ها از نوع امواج غیر یونیزه است، با این حال قرار گرفتن در معرض اشعه‌های این آنتن‌ها برای مدت طولانی و در فاصله کوتاه خطرناک است. مجوز بی خطر بودن و میزان انرژی ساطع شده از آنتن‌های تلفن همراه را سازمان انرژی اتمی صادر می‌کند.

وی گفت: گر چه اکثر آنتن‌های تلفن همراه نصب شده در کشور مجوز سنجش میزان انرژی را از سازمان انرژی اتمی دارند اما ایمنی نصب این آنتن‌ها به عوامل دیگری نیز بستگی دارد و باید مطابق استاندارد ملی باشد که در قانون حفاظت از اشعه کشور مصوب سال 67 مجلس نیز ذکر شده و همه اپراتورهای آنتن‌های تلفن همراه را ملزم به اخذ مجوز ایمنی از وزارت بهداشت شده‌اند.

گورانی افزود: ایمنی آنتن‌های تلفن همراه به 5 عامل اصلی مرتبط است اول سنجش چگالی انرژی ساطع شده که باید بین یک تا 10 میلی وات باشد، ایده آل یک میلی وات اما اگر میزان آن بیش از 10 میلی وات باشد خطرناک است و از نظر وزارت بهداشت هیچ یک از آنتن های تلفن همراه نباید بیش از 10 میلی وات انرژی تولید کنند و این مسئله تخلف آشکاری است که باید حتماً جلوی آن گرفته شود.

وی گفت: در زمان حاضر سنجش میزان انرژی این آنتن‌ها از سوی سازمان انرژی اتمی انجام می‌شود و شرکت‌های نصاب با اخذ مجوز از این سازمان و بدون هیچ ارتباطی با وزارت بهداشت اقدام به نصب آنتن‌های BTS می‌کنند.

وی افزود: مسئله دیگر ایمنی نصب آنتن موبایل است که روی دکل یا پشت بام نصب می‌شود، گشتاور نیروی عمومی این دکل‌ها باید محاسبه شود و طوری نصب شوند که با یک باد یا تکان شدید امکان افتادن آن نباشد و این مسئله باید مستند شود تا امکان پیگیری‌های حقوقی بعدی در صورت وقوع حادثه باشد.

وی گفت: مسئله دیگر مقاومت سازه‌ای است که آنتن روی آن نصب می‌شود، استحکام این سازه نیز باید مورد تأیید کارشناسان فنی قرار گیرد و ثبت شود تا ایمنی و اطمینان لازم از استحکام سازه در برابر آنتن به دست آید و از نظر حقوقی نیز تأییدیه فنی قابل قبول باشد.

گورانی افزود: اپراتورها و کارکنان شرکت‌های نصاب آنتن‌های موبایل نیز باید دوره‌های فنی لازم را گذرانده باشند و مدرک معتبر ارائه کنند، همچنین حفاظ‌ های ایمنی اطراف دکل باید نصب شود و علاوه بر نصب موارد ایمنی برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی هشدارهای لازم و علایم خطر روی دکل نصب شود.

کارشناس مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت اضافه کرد: در زمان حاضر با وجود نص صریح قانون مبنی بر اخذ مجوز ایمنی نصب دکل‌های آنتن‌های تلفن همراه از وزارت بهداشت هیچ یک از اپراتورهای نصاب این آنتن‌ها خود را ملزم به اخذ این مجوز نمی‌دانند و ایمنی اکثر آنتن‌های موجود در کشور از سوی وزارت بهداشت تأیید نشده است مگر موارد خاصی که شاکی وجود داشته و با درخواست قوه قضائیه کارشناسان وزارت بهداشت بازرسی کرده‌اند.

وی گفت: وزارت بهداشت نه تنها تاکنون نظارتی بر ایمنی آنتن‌های موبایل در کشور نداشته است بلکه حتی آماری از تعداد آنتن‌های BTS نصب شده در کشور نیز نداریم در حالی که بر اساس اصل «آلارا» باید حداقل بودن میزان خطر پرتوزها در کشور به تائید یک مرجع معتبر رسمی برسد که چنین کاری در کشور ما تاکنون انجام نشده است.

گورانی افزود: هفته گذشته برنامه‌ای از شبکه 3 سیما درباره آنتن‌های BTS پخش شد که در آن همه افراد ذی نفع در نصب آنتن‌های موبایل و اپراتورهای آن اعلام می‌کردند که این آنتن‌ها هیچ خطری برای مردم ندارند در حالی که چنین کاری باید از سوی متولی سلامت مردم و وزارت بهداشت انجام شود در حالی که وزارت بهداشت به علت این‌که هیچ نظارتی بر این آنتن‌ها ندارد نمی‌تواند ایمنی این آنتن‌ها را تأیید کند.

وی گفت: در تلاش هستیم که با همکاری مسئولان کشور اپراتورهای تلفن همراه را ملزم به اخذ مجوز ایمنی از وزارت بهداشت کنیم که امیدواریم در آینده با عملی شدن این امر میزان ایمنی این آنتن‌ها در کشور ارتقا یابد.

وی افزود: امواج آنتن‌های BTS غیر یونی هستند و فقط در مسیر مستقیم سیر می‌کنند، بنابراین پشت، بالا و پائین این امواج‌ها خطری ندارد و اینکه خانه‌های زیر آنتن‌های موبایل خط دارند به علت این است که تحت پوشش آنتن دیگری قرار دارند.

  • ۸۷/۰۵/۱۴

نظرات  (۱)

با سلام خدمت شما دوست عزیز در خانه مجاور ما اپراطور سوم در حال اقدام به نصب دکل میباشد و در حال حاضر بتن ریزی انجام شده و به دلیل شکایت اهالی محل کار فعلا تعطیل شده تا امروز که شنیدم شرکت مقابل با گرفتن وکیل و ترفندهایی که خودشون بلدن شکایت ما رو دور زدن میخواستم ببینم شما میتوانید راهنمایی جهت جلوگیری از نصب این دکل به ما ارائه بدید ؟؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">