ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

IT فناوری حیاتی کشور نیست

| چهارشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۸۸، ۰۳:۰۴ ب.ظ | ۰ نظر

IT فناوری حیاتی کشور محسوب نمی شود/ ضرورت استقلال در حوزه سایبر

رئیس سازمان پدافند غیر عامل فاوا گفت: در حالی که در آینده فناوری اطلاعات به عنوان یکی از فناوریهای "فراحیاتی" در کشور تبدیل می شود ولی تاکنون به عنوان فناوری حیاتی معرفی نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار دکتر غلامرضا جلالی چهارشنبه در همایش آسیب پذیری و امنیت در خدمات اینترنتی با اشاره به سیر تاریخی تحولات تهدیدات نظامی در جهان گفت: در ابتدا جنگها مدل و شکل عمومی داشت و قدرتهای نظامی با ایجاد تلفات در افراد غیرنظامی و شهرها هدف مورد نظر را منهدم می کردند.
وی افزود: ولی فشار افکار عمومی از یک سو و رعایت جنبه هایی حقوق بشر و مسایلی چون صلح دستی باعث شد تا بشر تلاش کند تا با کمترین تلفات و خسارت هدف مورد نظر را به دست بیاورند از این رو مدلهای جدیدی از جنگها با استفاده از فناوریهای نوین ظهور کرد و در نبردها بر اساس آن عمل می کرد.
جلالی به ویژگیهای مدلهای جدید اشاره کرد و اظهار داشت: در این مدل حوزه های نظامی کاملا تخصصی است به این معنی که از فناوریهای نوین به منظور ایجاد حداکثر قدرت، دقت و تداوم استفاده می شود و تلاش می شود با کمترین تلفات بیشترین بازدهی به دست آورده شود. از این رو این نوع نبردها به جنگ پاک (Clean War) معروف هستند.
وی این مدل را نسل چهارم سیستمهای نظامی ذکر کرد که یکی از مهمترین مولفه های آن فناوری است و ادامه داد: هر چه در زمینه توسعه فناوریهای زیرساختی کشور تلاش شود می توانیم بر دشمنان خود استیلا یابیم.
فناوری IT فناوری زیرساخت کشورهای دنیا
رئیس سازمان پدافند غیرعامل فاوا فناوری IT ، فناوریهای رسانه ای، GIS و ماهواره ها را به عنوان فناوریهای نوین در جنگهای امروز دنیا نام برد و اضافه کرد: امروزه قدرتهای جهانی با استفاده از این فناوریها بدون حضور در صحنه های جنگ، استفاده حداقلی از نیروهای نظامی و با کمترین تلفات، قدرتهای نظامی کشورهای مورد هدف را تضعیف می کنند.
وی حالت افراطی این مدل را انقلاب مخملی دانست و تاکید کرد: در انقلاب مخملی، فناوری اطلاعات به عنوان زیر ساخت حیاتی کشورها مورد تهدید قرار می گیرد. از این رو برای مقابله با این شرایط باید به دور از همه کنوانسیونها و قراردادها در فضای آرام به دفاع بپردازیم.
وی با اشاره به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طبق این گزارش 21 کشور دنیا زیرساخت حیاتی خود را IT معرفی کرده بودند ولی در ایران هنوز فناوری اطلاعات را به عنوان زیرساخت حیاتی ذکر نشده این در حالی است که کلیه امور چون تجارت، توزیع گاز، برق و آب، ترافیک، بهداشت و امینت کشور با استفاده از فناوری اطلاعات در حال انجام است.

جلالی با اشاره به جایگاه IT در کشور اظهار داشت: این درست است که در کشور ما به اندازه برخی کشورها فناوری اطلاعات کاربردی نشده است ولی با شیبی که در استفاده از فناوریهای ارتباطی وجود دارد در آینده این فناوری به عنوان یکی از فناوریهای "فراحیاتی" مطرح می شود.

وی با تاکید بر ایجاد امنیت در فضای سایبر گفت: با توجه به فرایندی که کشور دارد، استقلال کشور می تواند از حوزه IT آسیب پذیر باشد از این رو باید نسبت به تولید و بومی سازی نرم افزارهای کاربردی و شبکه ای و سخت افزارهای حوزه دفاعی و امنیتی اقدام شود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل فاوا به برگزاری انتخابات اینترنتی در کشور اشاره و تاکید کرد: در صورتی که توانایی کنترل و ایمن سازی شبکه را نداشته باشیم با اجرای انتخابات اینترنتی عملا اختیار کشور را به دست بیگانگان سپرده ایم. از این رو لازم است استقلال کشور را در قالب سند راهبردی حفظ کنیم.
فعالیتهای سازمان پدافند غیر عامل در زمینه امنیت فضای سایبر

سردار جلالی با اشاره به اقدامات سازمان پدافند غیرعامل در زمینه ایجاد امنیت در حوزه سایبر خاطرنشان کرد: در این زمینه 50 شرکت خصوصی در زمینه امنیت و دفاع با سازمان همکاری دارند.

وی برطرف کردن تهدیدات سایبر را از برنامه های این سازمان ذکر کرد و گفت: در سال جاری رفع تهدیدات فضای سایبر را در دستور کار قرار دادیم.

  • ۸۸/۰۵/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">