آب پاکی مخابرات روی دست وزیر ارتباطات
امید همراه - کنش و واکنش وزیر جدید ارتباطات با مخابراتیها که از روز نخست برگزاری نمایشگاه تلکام وارد مرحله جدید و تقابلگونهای شده است، کار را تا جایی پیش برد که روز گذشته مدیر عامل شرکت مخابرات ایران، تعدادی از خبرنگاران را به دفتر خود خواست و در اظهاراتی بیسابقه، مواضع صریحی در قبال وزیر جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات اتخاذ کرد.
مهمترین و برجستهترین اظهارات پوررنجبر خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به این شرح است:
1- نمیگویم که دولتها با خصوصیسازی مخالف بودهاند چراکه به هر صورت اصل 44 مورد تاکید مقام معظم رهبری است و احدی حق ندارد و نمی تواند با خصوصیسازی مخالف باشد و در این میان فرق نمیکند که چه دولت یا فردی بخواهد چنین اظهارنظری کند.
2- به هر صورت شرکت مخابرات ایران برگشتنی نیست و هیچ کس حتی دولت نمیتواند آن را برگرداند چرا که این کار برخلاف قانون است و هیچ قانونی نیست که قوه مجریه بخواهد و بتواند آن را نقد کند و برخلاف آن عمل کند.
3- نمیتوان کابل مسی را با یک نظریه کاملا غیرکارشناسی برداشت و آن را منتقل به بخش دیگری کرد چرا که این موضوع تبعات مالی، حقوقی و ... دارد و در نهایت این موضوع را نمیتوان برطرف کرد مگر از طریق روش کدخدامنشی و تعامل.
4- من به شخصه در جریان صدور پروانه اپراتورهایی از قبیل ایرانسل و غیره هم بودم و اینجا به شما میگویم بعید ندانید در واگذاری پروانه این اپراتورها هم مشکلاتی بوده باشد.
5- این حرفهایی که این مطرح میشوند، نشدنی، قصه و شعبده بازی است و گرفتاری اصلی ما چیز دیگری است.
6- من استقبال میکنم که عدهای بیایند و بگویند کیفیت خدمات سرویسها پایین است و من در این زمینه به طور کامل توضیح بدهم که چرا گاه مشکلاتی ایجاد میشود و مردم و مشترکان ناراضی هستند.
7- اکنون جلوی ارائه خدمات نسلهای سوم و چهارم به چه دلیل گرفته شده است؟ من حاضرم در هر دادگاهی من را محاکمه کنند تا من آنجا بگویم که اگر کیفیت پایین و بدی به مردم ارائه میشود دلیل آن چیست؟ اکنون داستان ما داستان فردی است که گاری را دزدیده بود و داخل آن پوشال ریخته بود و قاضی همواره به پوشالهای او ایراد میگرفت؛ در حال حاضر وضعیت ما هم به این شکل است و کسی درباره کیفیت خدمات ما سوالی نمیپرسد.
8- بر این باوریم که عقلانیت سیاستی اتخاذ میکند که دولت با چنین مرجعی (مخابرات) وارد صحبت شود نه این که برای آنها پیغام بفرستد.
از قبل نیز کارشناسان پیشبینی میکردند که نتیجه موضعگیریهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تقابل وی با مخابراتیها منجر شود. اگرچه این تک و پاتکها تازه آغاز شده و باید منتظر ماند و دید آیا یکی از طرفین مواضع خود را تعدیل خواهد کرد یا آنکه موضوع با وساطت یا رایزنی مقامات در سطحی بالاتر از وزارت ارتباطات برطرف خواهد شد.
لازم به یادآوری است که شرکت مخابرات ایران در همان زمان واگذاری نیز با طرح ابهاماتی در خصوص واگذاری سیم مسی به مخابرات نیز مواجه بود که در نهایت نیز این اتفاق رخ داده و سیم مسی هم به مخابرات واگذار شد.
همچنین بحث ودایع خطوط تلفن ثابت و همراه مردم نزد شرکت مخابرات نیز از دیگر مواردی بود که بحثها و جدلهایی را در سطوح مختلف جامعه ایجاد کرد و در نهایت نیز مخابراتیها توانستند از این مساله عبور کرده و ودایع در اختیار مخابرات باقی ماند.
بدیهیست در صورت تحقق خواست مخابراتیها این موضوع میتواند برای وزیر جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات مشکلات و حاشیههایی ایجاد کند، چراکه وزیر ارتباطات مبنای خواستههای خود از این شرکت را احقاق حقوق مردم عنوان کرده بود.
منبع : موبنا
- ۹۲/۰۷/۰۷