آتش زیر خاکستر
علی شمیرانی – مدتهاست مسایل اقتصادی و تورم ذهن همه را به خود درگیر کرده است. اگرچه برخی از این فشارها گریزناپذیرند. ما با تحریم و اصلاحات اقتصادی مواجهیم که آثار و تبعات آن نیز همین است.
اما گاه در اتخاذ برخی از تصمیمها به گونهای عمل میشود که با منطق چندان هماهنگ نیست. در روزهای گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود کم کار روی زمین مانده ندارد، پا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز گذاشته و به علتی که کسی چیزی درباره آن نمیداند، 4 درصد روی تعرفه واردات اقلام ICT گذاشتهاند.
تصور اولیه نیز این است که خب عدد ملموسی نیست و صدایی از کسی در نمیآید. اما این محاسبه کاملا اشتباه بود.
حالا منابع رسمی از بازار کامپیوتر که به واسطه فشارهای اقتصادی اصلا روزهای پرکاری را پشت سر نمیگذارد، اعلام کردهاند که کاربران باید منتظر جهش 20 درصدی قیمتها باشند.
ارشادیها میگویند این کالاها فرهنگی محسوب میشوند و برای حمایت از تولید محتوا تعرفهها افزایش یافته است.
بماند که سوال اینجاست که اسکنر و کیس و داکت شبکه و ماووس و غیره چه کارکردی بر فرهنگ دارند. اینگونه باشد که غذاها را هم میتوان به فرهنگ ربط داد و به جای بیست و چند وزارتخانه یک وزارت ارشاد داشته باشیم کافیست.
اما بیایید ببینیم این 4 درصد ناقابل در نهایت به کجا ختم میشود. گفته میشوند در بازار ICT نزدیک به 10 تا 15 میلیون گوشی و در همین حدود تبلت، نوتبوک و تلویزیون خریداری میشود. حالا که این 4 درصد در زمان خرید به 20 درصد جهش پیدا میکند، مابهالتفاوت را ضرب در 48 قلم کالای IT وارد کنید تا ببینید در سال چند صد هزار میلیارد تومان میشود. آنهم پولی که مستقیما از جیب مردم میرود.
از مردم که بگذریم در خبرها آمده که فروشندگان قصد دارند از طریق هماهنگی با وزارت اطلاعات مغازههای خود را تعطیل کنند. اصناف نیز میگویند از طرف اعضای خود که همچون آتش زیر خاکستر هستند، تحت فشار قرار دارند تا هر چه سریعتر کاری کنند.
ظاهرا اصناف گفتهاند اگر تجدید نظری صورت نگیرد، راه علاج را عبور از دولت و انتقال مشکلات به دفتر مقام معظم رهبری یافتهاند.
به راستی تصمیم اخیر دولت بر چه اساسی آن هم در شیب گرانیهای اخیر گرفته شد.
منبع : فناوران
- ۹۳/۰۲/۲۰