آقای وزیر! الکامپ را دریابید
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای در نامهای خطاب به دکتر غضنفری، وزیر بازرگانی ضمن یادآوری پیشینه ایجاد سازمان نظام صنفی رایانهای و جایگاه قانونی آن سیاههای از فراموش کاریهای مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت نمایشگاهها نسبت به جایگاه نظام صنفی رایانهای و اهمیت همکاری با این سازمان در برگزاری نمایشگاه الکامپ ارایه کرد.پرویز رحمتی از اینکه رییس هیات مدیره شرکت نمایشگاهها برگ زیتون صلح سازمان را نادیده انگاشته اظهار گلایه کرده است. در این نامه رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ضمن درخواست زمان ملاقات از دکتر غضنفری به عنوان مقام عالی وزارت بازرگانی کشور درخواست کرده است که از ظرفیتهای موجود در جهت نیل به اهداف مشترک بهرهبرداری کرده و مدیران ارشد خود را نسبت به جایگاه سازمان نظام صنفی رایانهای توجیه کند.
در ابتدای این نامه خطاب به دکتر غضنفری آمده: همانگونه که مستحضرید سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با پشتوانه قانون مصوب مجلس محترم شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی مصوب هیات محترم وزیران و طی انتخابات استانی و سپس کشوری و نهایتا تنفیذ حکم ریاست آن توسط ریاست محترم جمهور از تیرماه 1384 فعالیت خود را آغاز نمود و با به پایان رسیدن دوره سه ساله نخست، دوره دوم فعالیت این سازمان با ترکیب جدید مدیریتی عملا از بهمن ماه 87 آغاز شد و حکم رییس جدید آن نیز در تابستان امسال توسط ریاست محترم جمهور تنفیذ گردید.
سرفصل برنامه این سازمان در دور جدید تعامل هم افزا با دولت در راستای ارتقای بازار فناوری اطلاعات کشور ترسیم و تلاشهای گستردهای در هشت ماه اخیر در این زمینه صورت گرفت و خوشبختانه با تعدادی از دستگاههای دولتی مرتبط روند همگرایی و همافزایی تشدید یافت.
در ادامه این نامه آمده برخی فعالیتهای مرتبط با آن وزارت محترم در این زمینه به این شرح است:
- تعیین محور اصلی برنامه سازمان به تعامل همافزا با دولت در جهت ارتقای صنعت و بازار IT کشور
- هماهنگی کارشناسی با کمیسیون تنظیم مقررات صادرات و واردات در رابطه با اصلاحات تعرفهای مرتبط
- برگزاری جلسات و مذاکرات با مدیرنمایشگاههای داخلی در راستای چگونگی برگزاری کیفی نمایشگاه الکامپ پانزدهم
- حضور مستمر در شورای سیاستگذاری گواهی دیجیتال کشور به عنوان نماینده صنف رایانه
- برگزاری جلسات و هماهنگی با معاون محترم بازرگانی داخلی و رییس محترم مرکز اصناف و بازرگانان درباره مشارکت موثر در طرحریزی و اجرای ساماندهی بازار در حوزه IT
- برگزاری نشست با نمایندگان مرکز اصناف و بازرگانان در محل سازمان در جهت اطلاعیابی از ظرفیتهای یکدیگر و بهکارگیری آنها
- اعلام تبریک اینجانب و درخواست ملاقات از جنابعالی برای ارتقای سطح روابط فیما بین- ارسال نامه به مدیرعامل شرکت نمایشگاهها درباره لزوم اطلاع رسانی به آحاد صنف درباره چگونگی برگزاری شفاف نمایشگاه و بیان دل نگرانیهای مربوط به کیفیت برگزاری نمایشگاه و عدم شفافیت در فرآیند ثبتنام و تبعات منفی آن بهرغم سیاهه فوق که موید تلاش سازمان در راستای نیل به اهداف مشترک در ارتباط با ارتقای بازار فناوری اطلاعات میباشد متاسفانه در برخی زمینهها از جمله بحث اخیر نمایشگاه، بازخوردهای کاملا نامناسبی دریافت شده است.
مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت نمایشگاهها به جای اطلاعرسانی شفاف، دقیق و قابل اتکا در جایگاه یک مدیر ارشد دولتی به هزاران فعال فرهیخته عضو صنف و تلاش در جهت همگرایی هرچه بیشتر، با بیپاسخ گذاشتن نامه رسمی سازمان در مصاحبه مورخ 25/7/88 خود از ادبیاتی استفاده کرده است که آب پاکی روی دست همه فعالان صنف ریخته است. ایشان بدون توجه به شاخه زیتون سازمان در دوره جدید و مصاحبه فراگیر اینجانب با تیتر "ما نمایشگاه را تحریم نمیکنیم" در اوایل امسال و مذاکرات قبلی فی مابین هیات رییسه سازمان و مدیرنمایشگاههای داخلی، با تکیه بر مفروضاتی کاملا نادرست و با تکیه به اختلاف بدنه نمایشگاه با مدیریت قبلی سازمان و توهم وجود اختلاف بین آحاد صنف به این نتیجه رسیدند که نمایشگاه الکامپ را خودمان برگزار کنیم زیرا ما خودمان اصل 44 هستیم. متاسفانه ایشان مواردی را فراموش کردهاند:
- فراموش کردهاند که رقیب منطقهای ما در این زمینه نمایشگاه جیتکس میباشد و فاصله ما با آنان که در الکامپ دهم برای نخستین بار به طور محسوسی کاهش یافته است در سالهای اخیر به نفع نمایشگاه رقیب و به طورمداوم افزایش یافته است.
- فراموش کردهاند که ریاست قبلی سازمان قریب یکسال است که تغییر کردهاست و تنظیم سیاستهای جاری آن شرکت با این پیش فرض نشانگر درجه دقت تصمیمگیری در آن مجموعه است.
- فراموش کردهاند، در نیمه سال 1387 رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با شکایت تشکلهای غیرفراگیر و خودساخته صادر شده و شمولیت پوشش فعالیتهای سازمان به تمامی زیرمجموعههای رایانه از جمله سختافزار و نرمافزار را قانونی دانسته است.
- فراموش کردهاند، نامهای که با دغدغه و خواست هزاران عضو صنف درباره نمایشگاه خطاب به ایشان تهیه شد و به امضای رییس جدید سازمان رسید را حتی قرائت نمایند چه رسد به اینکه خود را ملزم به پاسخدهی به آن بدانند، زیرا اگر چنین بود حداقل میدانستند رییس جدید سازمان که ذیل نامه را امضا کردهاند، متفاوت با کسی است که در مصاحبهشان از وی نام بردهاند.
- فراموش کردهاند که صاحبان بنگاهیهای اقتصادی حوزه IT که با مشکلات عدیدهای به لحاظ فشارهای خارجی و نامناسب بودن شرایط بازار داخلی IT مواجهاند دارای حقوقی هستند که امکان تضییع آن متصور نمیباشد و هرگاه پنج سال پیش و در الکامپ دهم ثبت نام بر خط (Online) در این کشور و در همین نمایشگاه جاری بوده نبایستی چنین چرخش به عقبی را اکنون مشاهده کنند و در کنار آن ادعای اینکه ما (شرکت نمایشگاهها) بالاترین ظرفیت برگزاری نمایشگاه را داریم را نیز تحمل کنند.
- فراموش کردهاند که تشکیک در زمینه قانونی بودن سازمان قبلا شده و مرجع رسمی هیات عمومی دیوان عدالت اداری نیز پاسخ خود را داده است و به کار بردن این عبارت که سازمان "قانونیترین" تشکل نیست نادقیقترین لفظ ممکن در این زمینه و نهایت یکسونگری در بیان یک واقعیت مبرهن و ساده است.
- فراموش کردهاند که دوغ و دوشاب را با هم یکی کردن و همسطح سازی سازمان مردم نهاد نظام صنفی رایانهای (که براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تاسیس و همچون سازمانهای نظام پزشکی و نظام مهندسی، حکم رییس آن توسط رییس جمهور صادر میشود) با انواع انجمنها و تشکلهای خلقالساعه که شان و جایگاه فراگیر ندارند و فقط در بزنگاه نمایشگاهها و یا تقسیم رانتهای دولتی حاضر میشوند، عملا نتیجهای جز خاکستری شدن فضا و گل آلودشدن آب و در نتیجه مدیریت شدن مدیران ارشد آن مجموعه توسط زیرمجموعههای مجری در جهت بهرهبرداری نامناسب از شرایط را نخواهد داشت.
- فراموش کردهاند که به لحاظ عدم همکاری با صنف، خارج از بحث محتوایی به لحاظ شکلی نیز بدترین زمانبندی ممکن برای الکامپ پانزدهم انتخاب شده به گونهای که از چهار روز برگزاری سه روز آن منتهی به تعطیلات و عید سعید قربان است که به علت خیل مسافرتهای متعارف اساسا پایینترین احتمال حضور افراد بازدیدکننده وجود دارد و این شیوه برخورد نوعا نهایت دقت تصمیمگیری و چگونگی فرصت سوزی واقعی را برای آحاد صنف ترسیم مینماید.
در بخش دیگری از نامه رییس سازمان نظام صنفی رایانهای خطاب به وزیر بازرگانی آمده: از جنابعالی به عنوان مقام عالی وزارت بازرگانی کشور برادرانه درخواست مینمایم:
- از ظرفیتهای واقعا موجود در جهت نیل به اهداف مشترک بهرهبرداری نمایید. مصداق این امر در شروع، تخصیص وقت به هیات رییسه سازمانی که قریب 4000 بنگاه اقتصادی و چندین هزار متخصص در قالب افراد حقیقی را تحت پوشش خود دارد و قانونا در جایگاه تنظیمگر مناسبات بخش خصوصی و دستگاههای دولتی در حوزه IT ایفای نقش مینماید، میباشد.
- برخی مدیران ارشد خود را براساس تجارب تلخ و شیرین گذشته و واقعیتهای موجود نسبت به جایگاه این سازمان، مضمون مشترک اهداف فیمابین و ضرورت تغییر طرز تلقی و نگرش با هدف جبران عقب افتادگیهای واقعا بارز موجود نسبت به برخی کشورهای منطقه توجیه و هماهنگ فرمایید.
- برای تحقق رهنمود مقام معظم رهبری درباره لزوم احراز جایگاه دوم منطقه در حوزه فناوری اطلاعات در برنامه پنجساله پنجم طرفین نیازمند بازنگری در نگرشها و رفتارهای سازمانی خود و تجمیع قوا به معنی واقعی کلمه میباشیم، لازمه این امر عزم جزم و مشترک تمامی طرفهای موثر است و تصمیم راهبردی مدیریتی حضرتعالی نقش بارزی در این باره ایفا مینماید.
در پایان این نامه آمده: خاطر نشان میسازد از آنجا که اینجانب به شدت از جانب اعضای صنف طرف سوال قرار دارم و شخصا اعتقاد دارم که میتوان تهدید ایجاد شده را به فرصتی مناسب جهت تعامل و همکاری در خور تبدیل نمود و از طرفی محدودیت زمانی در رابطه با فرآیند حضور شرکتها در نمایشگاه نیز جدی است، خواهشمند است جهت اطلاع رسانی به آحاد صنف پاسخ به مکتوب حاضر را حتیالمقدور ظرف سه روز آتی امکانپذیر فرمایید.
امید است با هدایت و ارشاد حضرتعالی زمینه تعامل واقعا همافزا فیمابین آن وزارت محترم و این سازمان مردم نهاد به نحو مطلوب فراهم گردد.
- ۸۸/۰۸/۰۲