آییننامه تعاملی شرکتهای مخابراتی با شرکتهای ندا
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 97 مورخ 2/8/1389 آییننامه تعاملی شرکتهای مخابراتی با شرکتهای ندا را به شرح زیر تصویب کرد.
براساس بررسیهای به عمل آمده و مطالعات انجام شده درخصوص وضعیت ارایه خدمات عمومی انتقال داده از طریق خطوط کابلی مشخص گردید عدم وجود رویهها و دستورالعملهای شفاف در تعاملات بین دارندگان پروانه، مشکلات عدیدهای را به وجود آورده و عملا روند واگذاری و توسعه خدمات را با کندی مواجه نموده است. از جمله موارد طرح شده از سوی دارندگان پروانه ندا عبارت است از:
- عدم تخصیص فضا
- عدم تخصیص و افزایش ظرفیت دیتا و اینترنت
- عدم موافقت جایگزینی تجهیزات غیرفعال و افزایش ظرفیت
- نامشخص بودن وضعیت مشترکین ندا پس از تغییر بستر ارتباطی
- تاخیر در اجرای رانژه مشترکین
- عدم وجود آییننامه یکسان در واگذاری امکانات
- عدم پاسخگویی یا پاسخ منفی به درخواست امکانات
- منصفانه نبودن دستورالعملها
- جلوگیری از ورود و حضور شرکتهای ندا در مراکز مخابراتی
و از جمله موارد طرح شده از سوی شرکتهای مخابراتی:
- عدم انطباق تجهیزات غیرفعال با تجهیزات مخابراتی
- عدم تناسب درخواست شرکتهای ندا با حجم و پتانسیل مرکز
- عدم فعالیت شرکتهای ندا علیرغم در اختیار گرفتن امکانات
- عدم حضور شرکتهای ندا در مراکز کم ظرفیت
- عدم واریز بدهیها
تردد بیش از اندازه نمایندگان شرکتهای ندا میباشد.
لذا براساس بند د ماده 5 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و قسمت (ت) بند 9 ماده 6 اساسنامه سازمان، آییننامه تعاملی شرکتهای مخابراتی با شرکتهای ندا پس از اخذ و لحاظ نمودن نظرات ذینفعان و به منظور ساماندهی و تنظیم روابط بین دارندگان پروانه و هموار نمودن مسیر توسعه پورتهای پرسرعت، با رعایت اصول عدالت، انصاف، شفافیت و صراحت در 21 ماده و 10 تبصره تنظیم و در جلسه شماره 97 مورخ 2/8/1389 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به شرح زیر تصویب شد.
تعاریف
شرکتهای مخابراتی: دارندگان پروانه ارایه خدمات تلفن ثابت
سازمان: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
شرکت ندا: شرکت ارایهدهنده خدمات عمومی انتقال دادهها (PAP)
ماده 1: موضوع این آییننامه عبارت است از نحوه تخصیص امکانات، تسهیلات و خطوط مخابراتی مورد نیاز شرکتهای ندا به شرح زیر که در این آییننامه خدمات مخابراتی نامیده میشود.
خدمات مخابراتی:
- کابل اختصاصی
- فیبر نوری اختصاصی
- فضای غیرفعال (پسیو)
- ظرفیت دیتا و اینترنت
- ارایه خدمات در محل توزیع شبکه شرکتهای مخابراتی MDF
- تامین ظرفیت نیروی برق متناوب و مستقیم
- دکل
- بستر انتقال
ماده 2: هزینه خدمات مخابراتی موضوع ماده 1 براساس تعرفههای مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خواهد بود و شرکتهای مخابراتی باید صورتحساب هر یک از خدمات دریافتی شرکتهای ندا را در دورههای توافقی که در قراردادهای فیمابین درج شده تنظیم و اعلام کنند و شرکتهای ندا موظف به پرداخت آنها در دورههای تعیین شده میباشند.
ماده 3: شرکتهای مخابراتی ملزم به تامین خدمات موضوع ماده یک برای ایجاد دسترسی دارندگان پروانه ندا به شبکه مخابراتی برای ارایه خدمات عمومی انتقال داده میباشند.
ماده 4: شرکتهای ندا باید خدمات مخابراتی مورد نیاز خود را به صورت درخواست کتبی و در چارچوب پروانه اعطایی، به تفکیک خدمت و مرکز مخابراتی به شرکتهای مخابراتی اعلام کنند.
تبصره 1: در صورت نیاز به تعریف فرم و یا چارچوب مشخص برای تامین درخواستهای فوق، کلیه فرمها، فرآیندها و گردش کارها باید حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از تصویب و ابلاغ این آییننامه از سوی شرکتهای مخابراتی تهیه و در اختیار شرکتهای ندا قرار گیرد.
تبصره 2: شرکتهای ندا و شرکتهای مخابراتی حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از تاریخ تصویب و ابلاغ این آییننامه موظف به ایجاد سامانه ثبت درخواست خدمات با امکان نظارت بر خط سازمان بر این سامانه میباشند.
ماده 5: در مواردی که شرکتهای ندا خط تلفن مشترک را مطابق با فرم مربوط برای انجام عملیات سیمبندی به شرکتهای مخابراتی اعلام کنند شرکتهای مخابراتی موظفند عملیات مذکور و آمادهسازی خط تلفن اعلامی را حداکثر ظرف مدت سه (3) روز پس از تاریخ تحویل درخواست به انجام برسانند در صورت عدم برقراری ارتباط، شرکتهای مخابراتی موظفند تا زمان برقراری ارتباط هزینههای کامل سرویس را متناسب با درخواست متقاضی و براساس تعرفههای مصوب به شرکت ندا پرداخت کنند و متعاقب آن شرکت ندا موظف است این مبالغ را در حساب مشتری لحاظ نماید.
ماده 6: شرکتهای مخابراتی باید خدمات مندرج در ماده 1 را حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از تاریخ ارایه و تسلیم درخواست، برابر مقررات و استانداردهای مخابراتی به شرکت ندا واگذار کنند.
تبصره 1: اگر به هر دلیل در مرکزی امکان واگذاری خدمات مخابراتی فراهم نشود باید شرایط ایجاد امکانات جدید و یا عدم آن با ذکر دلایل فنی و اقتصادی حداکثر یک هفته پس از دریافت درخواست به صورت کتبی و مشخص از سوی شرکتهای مخابراتی به شرکت ندا اعلام شود.
تبصره 2: در صورتی که واگذاری امکانات نیازمند تهیه طرح به منظور توسعه و ایجاد امکانات باشد، شرکتهای مخابراتی موظفند حداکثر ظرف مدت پانزده (15) روز طرح لازم را تهیه و برای اجرا به شرکت ندا ابلاغ نمایند.
تبصره 3: در صورت تمایل شرکت ندا به اجرای طرحهای توسعهای، مسوولیت اخذ مجوزهای لازم و تهیه کلیه مواد و ملزومات و اجرای طرح مطابق استانداردهای مخابراتی با هماهنگی شرکتهای مخابراتی، به عهده شرکت ندا میباشد.
تبصره 4: در مواردی که فاصله محل استقرار و یا مکان مورد نظر شرکتهای ندا برای نصب تجهیزات براساس توجیهات فنی مانع ایجاد امکانات باشد شرکت ندا موظف به رفع موانع میباشد.
ماده 7: در مواردی که شرکتهای مخابراتی لینکهای ارتباطی مورد نیاز شرکت ندا را تامین ننماید، شرکت ندا میتواند بر اساس مجوزهای دریافتی از سازمان نسبت به برقراری لینکهای ارتباطی بین نقاط مورد نظر خود در محدوده غیر زیرساخت اقدام کنند.
تبصره: در صورت عدم امکان نصب تجهیزات رادیویی روی دکلهای مخابراتی، شرکتهای ندا مجاز به نصب تجهیزات رادیویی روی کانکسهای خود یا در محل مورد توافق طرفین مطابق استانداردهای مخابراتی میباشند.
ماده 8: در صورت عدم تامین نیازمندیهای توافقی بین شرکت ندا و شرکتهای مخابراتی در بازه زمانی تعیین شده در این آییننامه شرکتهای مخابراتی برای 50 درصد امکانات درخواستی ملزم به پرداخت مبالغی معادل تعرفه خدمات kbps64 پورت پرسرعت به ازای هر خط به شرکت ندا تا زمان برقراری سرویس خواهند بود.
ماده 9: شرکت ندا باید تا چهار ماه حداقل بیست و پنج درصد (25%) و تا شش (6) ماه حداقل پنجاه درصد (50%) درصد امکانات دریافتی را دایر نماید در غیر این صورت سه (3) برابر هزینه حقالاجاره هر خط مازاد[ کل امکانات تخصیص یافته منهای (امکانات فعال به علاوه ده درصد (10%)] توسط شرکتهای مخابراتی از شرکت ندا اخذ خواهد شد. چنانچه ظرف مدت یک سال دایری بر شصت درصد (60%) نرسد امکانات مازاد مسترد خواهد شد.
ماده 10: هر شرکت ندا در صورتی مجاز به درخواست امکانات غیرفعال (پسیو) و کابلی جدید در هر مرکز تلفن میباشد که حداقل هفتاد و پنج درصد (75%) امکانات موجود خود را در اختیار مشترکین قرار داده باشد.
ماده 11: با توجه به محدودیتهای کابلی خصوصا در مراکز پرظرفیت به منظور افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده برای مشتری و توسعه سریعتر واگذاری پورت های پرسرعت، شرکتهای مخابراتی موظفند حداکثر همکاری را در واگذاری فضای اکتیو با شرکتهای ندا معمول دارند.
ماده 12: شرکتهای مخابراتی باید بستر انتقال لازم برای انتقال داده از مراکز شرکت ارتباطات زیرساخت تا مراکز محلی مورد تقاضای شرکت ندا را فراهم کنند.
ماده 13: چنانچه شرکت یا شرکتهای ندا، متقاضی دریافت امکانات برای ارایه خدمات در محدوده پوشش شبکه سیستمهای نوری نظیر MSAN و DLC و غیره باشند و یا تغییر ایجاد شده از سوی شرکتهای مخابراتی چنین الزامی را ایجاد نماید. شرکتهای مخابراتی موظف به ارایه خدمات به شرکت ندا در محدوده مذکور میباشند.
تبصره 1: تامین فضای غیرفعال مناسب و ملزومات آن (از قبیل اخذ مجوزها، کابلکشی، حفاری و غیره) در مجاور کابین تجهیزات شرکتهای مخابراتی مطابق استانداردهای فنی و تحویل آن به شرکتهای مخابراتی به عهده شرکت یا شرکتهای ندا میباشد.
تبصره2: تامین ظرفیت دیتا تا محل تجهیزات دسترسی شرکت ندا به عهده شرکتهای مخابراتی میباشد.
ماده 14: در صورتی که محدودیت واگذاری خدمات پورت پرسرعت به کاربران نهایی ناشی از وجود سیستمهای چند خط تلفن روی یک زوج کابل باشد شرکتهای مخابراتی موظفند حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به رفع مشکل خط کاربر نهایی اقدام کنند.
ماده 15: شرکتهای ندا و شرکتهای مخابراتی موظف به رعایت استانداردهای مخابراتی میباشند.
ماده 16: شرکتهای مخابراتی موظفند کلیه زمانهای قطع را حداقل یک هفته قبل به شرکتهای ندا اعلام کنند و شرکتهای ندا موظف به اطلاعرسانی به مشتریان خود میباشند.
ماده 17: از آنجایی که ارایه سرویس پرسرعت منوط به تامین چند امکان مخابراتی به صورت همزمان میباشد، مبنای محاسبه هزینه، زمان تحویل مجموعه خدمات مخابراتی میباشد که ارایه آن به عهده شرکتهای مخابراتی است.
ماده 18: شرکتهای ندا باید به صورت کتبی نماینده و یا نمایندگان خود را به تعداد منطقی و متناسب با ظرفیت شرکت برای پیگیری فنی و اداری به شرکتهای مخابراتی معرفی کنند و شرکتهای مخابراتی موظفند پس از انجام مراحل اداری و اخذ تاییدیههای لازم، تمهیدات و هماهنگیهای مورد نیاز را در طول مدت همکاری برای تردد افراد فوقالاشاره به محلهای اداری و مراکز تلفنی و محل نصب تجهیزات به عمل آوردند و در صورتی که به دلیل عدم انجام هماهنگی از سوی شرکتهای مخابراتی شرکت ندا موفق به رفع خرابی و یا تامین درخواست مشتری نشود، شرکتهای مخابراتی موظف به جبران خسارتهای وارده میباشند.
ماده 19: شرکتهای مخابراتی متعهد میباشند که اطلاعات و مستندات مربوط به نوع و میزان خدمات درخواستی شرکتهای ندا را محرمانه تلقی کرده و از افشای آنها به غیر خودداری کنند.
تبصره: ارایه اطلاعات شرکتهای ندا از سوی شرکتهای مخابراتی به دستگاههای نظارتی و مراجع ذیصلاح در چارچوب ضوابط و مقررات با رعایت طبقهبندی بلامانع است.
ماده 20: در صورت بروز اختلاف بین طرفین در موضوعات این آییننامه، چنانچه این اختلاف حداکثر ظرف مدت یک ماه حل نشود، هر یک از طرفین میتوانند موضوع را به سازمان منعکس و سازمان موظف است حداکثر ظرف مدت چهل و پنج (45) روز در این خصوص تصمیم لازم را اتخاذ نموده و جهت اجرا به طرفین ابلاغ نماید.
ماده 21: مرجع تفسیر کلیه مفاد این آییننامه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات میباشد.
منبع : فناوران
- ۸۹/۰۹/۱۴