ابلاغ آییننامه تعاملی ارایه اینترنت پرسرعت
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران از ابلاغ آیین نامه تعاملی شرکت های مخابراتی و شرکت های ارائه دهنده اینترنت پرسرعت به استانها خبر داد و گفت: شرکتهای مخابرات استانی موظف به تعامل با شرکتهای PAP برای ارائه ADSL در کشور هستند.
به گزارش فارس، کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، دوم آبان ماه امسال در جلسه شماره 97 خود براساس بند "د " ماده 5 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و قسمت "ت " بند 9 ماده 6 اساسنامه سازمان رگولاتوری ، آیین نامه تعاملی شرکتهای مخابراتی با شرکتهای "ندا " را برای ساماندهی و تنظیم روابط بین دارندگان پروانه و هموار کردن مسیر توسعه پورت های پرسرعت اینترنت تصویب کرد تا واگذاری خدمات شرکتهای مخابراتی به PAP ها شکل قانونمند به خود گیرد.
تصویب آیین نامه تعاملی شرکت مخابرات ایران و شرکت های ندا براساس بررسی های به عمل آمده و مطالعات انجام شده از وضعیت ارائه خدمات عمومی انتقال داده ADSL از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شکل گرفت و در این آیین نامه بیش از 70 درصد نقطه نظرات PAP ها برای عدم وجود رویه ها و دستورالعمل های شفاف در تعاملات بین دارندگان پروانه با مخابرات و مشکلات عدیده که روند واگذاری و توسعه خدمات ADSL را با کندی مواجه کرده، اعمال شد.
از جمله موارد مطرح شده در این آیین نامه که باید با تعامل فیمابین شرکتهای مخابرات و PAPها حل و فصل شود مربوط به عدم تخصیص فضا، عدم تخصیص و افزایش ظرفیت دیتا و اینترنت، عدم موافقت جایگزینی تجهیزات غیر فعال و افزایش ظرفیت، نامشخص بودن وضعیت مشترکان ADSL پس از تغییر بستر ارتباطی و نیز جلوگیری از ورود و حضور این شرکتها در مراکز مخابراتی است.
این آیین نامه تعاملی در تاریخ 23 آبان ماه امسال برای اجرا به شرکت مخابرات، شرکتهای ندا و شرکتهای مخابرات استانی ابلاغ شد اما برخی شرکتهای PAP اعلام می دارند که شرکتهای مخابرات استانی تاکنون آن را اجرایی نکرده اند.
صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفتوگو با خبرنگار فارس در این باره اظهار داشت: هرآنچه که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شرکت مخابرات ایران ابلاغ کرده به شرکت های مخابرات استانی ابلاغ شده و لازم الاجرا است.
وی با اشاره به آیین نامه تعاملی واگذاری خدمات فی مابین شرکت های مخابراتی و شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت که از سوی رگولاتوری تصویب شده است، تاکید کرد که این آیین نامه هم از سوی شرکت مخابرات ایران و هم به طور مستقیم از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شرکت های مخابرات استانی ابلاغ شده است.
فیضی تصریح کرد :در راستای اجرایی کردن این آیین نامه تمامی استانها موظف به تعامل با شرکتهای PAP برای توسعه اینترنت پرسرعت در کشور هستند.
به گزارش فارس، کارشناسان تصویب و اجرای این آیین نامه را سرآغازی برای پررنگ شدن و ثبات جایگاه رگولاتوری در کشور و جدی ترین اقدام این سازمان در جهت شفاف سازی مسائل اولیه واگشایی خدمات سیم مسی (آن باندلینگ) عنوان می کنند و با وجودی که طبق برنامه پنج ساله پنجم توسعه باید 60 درصد از کاربران بخش خانگی و تجاری کشور اینترنت پرسرعت داشته باشند اجرای این آیین نامه می تواند این مهم را محقق کند.
- ۸۹/۱۱/۰۹