اجرای محدودیتهای هوشمند کرونایی بر بستر دولت الکترونیکی
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات گفت: دولت الکترونیکی اطلاعات جامعی از واکسیناسیون عمومی را در اختیار دستگاههای دولتی قرار داده تا از این اطلاعات برای ارائه خدمات مطلوب به عموم مردم استفاده کنند.
به گزارش آنا، با آغاز به کار دولت سیزدهم و افزایش واردات واکسن کرونا به کشور سرعت واکسیناسیون تا حد قابل توجهی افزایش یافت و بر اساس اطلاعات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا ۲۷ مهر ماه بیش از ۴۹ میلیون نفر در سراسر کشور دُز اول واکسن کرونا و ۲۶ میلیون و ۶ هزار و ۱۰۹ نفر دز دوم این واکسن را دریافت کردهاند.
اگرچه تزریق واکسن به معنای پایان یافتن خطرات کرونا و کمتوجهی به شیوهنامههای بهداشتی نیست ولی انتظار میرود با همکاری مردم و مسئولان به تدریج محدودیتهای کرونایی کاهش پیدا کرده تا عموم مردم برای انجام فعالیتهای روزانه خود مشکل نداشته و دانشآموزان و دانشجویان نیز به محل تحصیل خود بازگردند. اخیراً خبرهایی مبنی بر لزوم ثبتنام برای صدور کارت دیجیتال واکسن در رسانههای کشور منتشر شد و سؤالات زیادی را در خصوص اهمیت و چگونگی صدور این کارت بین مردم ایجاد کرد. وزارت بهداشت طی انتشار اطلاعیهای اعلام کرد افرادی که قصد سفرهای خارجی را دارند موظف هستند کد ملی و شماره گذرنامه خود را در سامانه vcr.salamt.gov.ir وارد کرده تا ۲۴ ساعت پس از ثبتنام کارت دیجیتال واکسن به شکل کیوآر کد(QR code) از طریق پیامک برای آنها ارسال شوند.
باتوجه به اهتمام دولت بر اعمال محدودیتهای هوشمند بهجای قرنطینه کامل ممکن است در به زودی ثبتنام در این سامانه برای همه مردم الزامی شده و خدمات عمومی بر اساس اطلاعات موجود در کارت دیجیتال واکسن ارائه شود. در مسیر اعمال محدودیتهای هوشمند دولت الکترونیک بستر بسیار خوبی به منظور همکاری سازمانهای مختلف ایجاد کرده است و از طریق سامانههای موجود در این پروژه ملی به راحتی میتوان اطلاعات واکسیناسیون اقشار مختلف جامعه را بررسی کرد. در همین خصوص گفتوگویی با رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری داشتیم. در ادامه متن گفتوگو را مشاهده میکنید.
رضا باقری اصل در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص اجرای طرح صدور کارت دیجیتال واکسیناسیون از سوی وزارت بهداشت و امکان اجرای این پروژه با بهکارگیری زیرساختهای دولت الکترونیک اظهار کرد: در جلسه هفته گذشته کارگروه تعاملپذیری شورای اجرایی فناوری اطلاعات مصوب شد به غیراز کارت دیجیتال واکسیناسیون کرونا که برای عموم مردم صادر میشود اطلاعات وضعیت جسمانی و مدارک دیجیتال دریافت یا عدم دریافت واکسن در اختیار دستگاههای دولتی قرار گیرد تا مسئولان سازمانها برای ارائه خدمات به مشترکان برنامهریزی کنند. یعنی مدیران سازمانها میدانند کسانی که قصد استفاده از خدمات دولتی را دارند چند دز واکسن و از چه نوعی زدهاند.
به گفته دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات «برای ارائه اطلاعات واکسیناسیون کرونا بر بستر دولت الکترونیک افراد واکسینه شده به دو دسته تقسیم میشوند. اولین دسته کارکنان دستگاههای دولتی هستند که طبق دستور باید برای ایمنی در برابر بیماری کرونا واکسینه شوند و اگر این افراد واکسن نزنند با توجه به اطلاعات ثبت شده از ورودشان به محل کار جلوگیری میشود. در مورد سایر اقشار جامعه نیز بسته به سیاستهای ستاد ملی کرونا ظرفیتهای لازم در مرکز ملی تبادل اطلاعات وجود دارد و سرویسهای لازم در قالب شبکه ملی اطلاعات در اختیار آنها قرار میگیرد.»
- ۰۰/۰۷/۳۰