ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شبکه های اجتماعی به دنبال ناآرامی ها اخیر در آمریکا و در واکنش نسبت به پستهای ترامپ به یک باره به رئیس جمهور آمریکا پشت کرده و حساب های کاربری وی را مسدود کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، آخر هفته گذشته همزمان با برگزاری نشست کنگره برای تأیید آرای الکترال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا در توئیتر و فیس بوک حامیانش را به اعتراض در مقابل کنگره و تظاهرات برای تقلب در انتخاب ریاست جمهوری این کشور دعوت کرد.

در پی این دعوت عده‌ای از طرفداران وی با رفتار خشونت آمیز به کنگره آمریکا حمله کردند و خسارت‌هایی به بار آوردند. همچنین طی این رویداد ۴ نفر کشته شدند.

هرچند ترامپ در پیام‌های بعدی خود در شبکه اجتماعی توئیتر خواستار آرامش شد اما از طرفدارانش نخواست به منازل خود بازگردند.

در چنین شرایطی شبکه‌های اجتماعی و شرکت‌های فناوری یکی پس از دیگری نسبت به اقدامات ترامپ واکنش نشان دادند. اکنون با گذشت دو روز از حمله حامیان دونالد ترامپ به کنگره آمریکا، شبکه‌های اجتماعی دسترسی رئیس جمهور آمریکا به پلتفرم هایشان را ممنوع کرده اند.

درهمین راستا فیس بوک، اسنپ چت و توئیچ (شبکه اجتماعی مخصوص گیمرها) حساب کاربری ترامپ را به مدت نامعینی مسدود کردند.

 

حساب کاربری فیس بوک و اینستاگرام ترامپ مسدود شد

پس از این رویدادها مارک زاکربرگ مدیر ارشد اجرایی فیس بوک اعلام کرد: «این پلتفرم و اینستاگرام حساب‌های کاربری دونالد ترامپ را به مدتی نامحدود و حداقل دو هفته آینده مسدود نگه می‌دارند.»

البته پیش از این، فیس بوک و اینستاگرام حساب کاربری رئیس جمهور آمریکا را به مدت ۲۴ ساعت مسدود کرده بودند. اما پس از آن زاکربرگ ادعا کرد اجازه به ترامپ برای ارسال پست در شبکه‌های اجتماعی خطر بالایی در بر دارد.

 

نامه ۳۵۰ کارمند توئیتر برای مسدود کردن حساب ترامپ

در واکنش به رویدادهای مذکور، توئیتر نخست به طور موقت حساب کاربری ترامپ را مسدود کرد. به طور دقیق‌تر توئیتر ابتدا بازنشر و لایک توئیت های مروج خشونت ترامپ را ممنوع کرد و سپس دسترسی وی به حساب کاربری اش به مدت ۱۲ ساعت معلق شد. همچنین به رئیس جمهور آمریکا هشدار داده شد در صورت نقض قوانین، توئیتر حساب کاربری وی به طور دائمی مسدود می‌شود.

تصمیم توئیتر برای تعلیق حساب کاربری ترامپ در حالی اجرا می‌شود که به گفته توئیتر روز گذشته او ۲ توئیت خلاف قوانین این پلتفرم منتشر کرد.

از سوی دیگر نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت حدود ۳۵۰ کارمند توئیتر در نامه‌ای از جک دروسی مدیر ارشد اجرایی توئیتر و دیگر مدیران این پلتفرم خواسته اند تا حساب کاربری دونالد ترامپ را به طور دائم مسدود کنند.

در نامه این گروه از کارمندان آمده است: «ما نقشی بی سابقه در جامعه مدنی داریم و چشمان جهان به ما دوخته شده است. تصمیم‌های ما در هفته گذشته جایگاهمان را در تاریخ مشخص می کند». در بخش دیگری از نامه آمده است: «با وجود تلاش‌ها برای ایجاد گفتگوی عمومی، اما به عنوان بلندگوی ترامپ ما به رویدادهای خشونت آمیز ششم ژانویه دامن زدیم».

این درحالی است که بامداد امروز توئیتر اعلام کرد حساب کاربری دونالد ترامپ را برای همیشه مسدود کرده است. این شبکه اجتماعی دلیل اقدام خود را نقض قوانینش اعلام کرد.

توئیتر در بیانیه خود اعلام کرد با بررسی دقیق‌تر پیام‌های وی در شبکه اجتماعی به دلیل ریسک تحریک بیشتر خشونت آن را برای همیشه مسدود کرده است. این حساب کاربری بیش از ۸۸ میلیون کاربر در سراسر جهان داشت.

همچنین طبق سیاستهای توئیتر، یک حساب کاربری جداگانه نمی‌تواند از سوی ترامپ در این شبکه فعالیت کند. علاوه بر این موارد حساب کاربری کمپین ترامپ نیز به طور دائمی مسدود شد. توئیتر حساب کاربری برخی از نزدیکان ترامپ را نیز تعلیق کرد. مایکل فلین مشاور اسبق امنیت ملی کاخ سفید یکی از افرادی است که در این شبکه اجتماعی تعلیق شده است. علاوه بر او سیدنی پاول عضو تیم حقوقی ترامپ نیز از سوی توئیتر تحریم شده است.

 

واکنش اتحادیه کارگری گوگل به ضعف پاسخگویی یوتیوب

به نوشته ورج، اتحادیه کارگری آلفابت (شرکت مادر گوگل) نیز در سایه رویدادهای مذکور از یوتیوب خواست تا به طور دائم رئیس جمهوری فعلی آمریکا را ممنوع کند. این اقدام نشان می‌دهد اتحادیه کارگری تازه تأسیس شده، سعی دارد تا بر موضوعاتی فراتر از حقوق کارگری تأثیرگذار باشد.

این درحالی است که روز چهارشنبه یوتیوب ویدئویی از ترامپ را حذف کرد که در آن به حمله به کنگره اشاره کرده بود. این پلتفرم اشتراک گذاری ویدئو اعلام کرد، محتوای مذکور برخلاف قوانینش است. همچنین یوتیوب اعلام کرد، طی ماه گذشته هزاران ویدئو مربوط به اخبار جعلی تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را حذف کرده از جمله چند ویدئویی که دونالد ترامپ در کانال خود در این شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته بود.

با این وجود اتحادیه کارگری آلفابت این واکنش‌ها را کم رمق و ناکافی خواند و در بیانیه این اتحادیه آمده است: «یوتیوب قصد دارد قوانین پلتفرم را برای دونالد ترامپ اجرا کند و به جای حذف او به طور کامل از شبکه اجتماعی، به حذف تنها چند ویدئو بسنده کرده است.»

این درحالی است که یوتیوب اعلام کرده بود کانال‌هایی که ویدئوهایی درباره ادعاهای گسترده تقلب در انتخابات را حذف می‌کند.

در بیانیه این شرکت آمده بود: به دلیل رویدادهای اخیر و با توجه به آنکه نتایج انتخابات تأیید شده اند، با کانال‌هایی که ویدئوهای جدید با محتوای خلاف قوانین ما پست کنند، برخورد می‌شود.

چنین کانال‌هایی پس از یک بار پست محتوای خلاف قوانین به مدت یک هفته از ثبت پست ممنوع می‌شوند. در صورتی که این روند طی ۹۰ روز ۳ بار تکرار شود، یوتیوب برای همیشه کانال مذکور را مسدود می‌کند.

 

تحریم ترامپ در اسنپ چت

اما فیس بوک و توئیتر تنها پلتفرم‌های اجتماعی نبودند که دونالد ترامپ را ممنوع کردند. ایندپندنت در گزارشی در این باره نوشت: شبکه اجتماعی آمریکایی اسنپ چت (اپ ارسال و دریافت تصاویر مخصوص تلفن همراه) نیز به تحریم رئیس جمهور آمریکا پیوست. ریچل راکوزن سخنگوی این شبکه اجتماعی در بیانیه‌ای در این باره گفت: ما حساب کاربری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را قفل کردیم.

به این ترتیب تا زمانیکه ممنوعیت از سوی اسنپ چت رفع نشود، وی قادر به اشتراک گذاری محتوای جدید نخواهد بود. دونالد ترامپ در این شبکه اجتماعی حدود ۲ میلیون کاربر دارد و هنوز مشخص نیست آیا دسترسی او به اپلیکیشن دوباره فراهم خواهد شد یا خیر. این شبکه اجتماعی همچنین از ترویج حساب کاربری ترامپ نیز خودداری و اعلام کرد اصوات مروج خشونت نژادی و بی عدالتی را گسترش نمی‌دهد.

به نوشته نشریه گاردین، این اقدامات در حالی انجام می‌شود که چند روز دیگر دوره ریاست جمهوری ترامپ پایان می‌یابد و کارشناسان حقوق بشر معتقدند چنین ممنوعیت‌هایی بسیار کوچک هستند و البته بسیار دیر انجام شده اند.

آنها از مدت‌ها قبل نسبت به افزایش اخبارجعلی و خشونت طلبی در شبکه‌های اجتماعی و نقش رئیس جمهور آمریکا در دامن زدن به آن هشدار داده بوده اند.

 

در همین رابطه: اپل و آمازون شبکه اجتماعی طرفداران ترامپ را حذف کردند
اپل و آمازون یک شبکه اجتماعی محبوب طرفداران ترامپ را از اپ استور و وب استور حذف کرده اند زیرا به گفته آنها به خشونت دامن می زدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اپل و آمازون اپلیکیشن «پارلر» (Parler) را از اپ استور و سرویس وب خود حذف کرده‌اند. آنها ادعا می‌کنند این شبکه اجتماعی و میکرو بلاگ که میان بسیاری از طرفداران حزب راست محبوبیت دارند، اقدامات کافی برای جلوگیری از پست‌هایی که به خشونت منجر می‌شوند، نکرده است.

این در حالی است که گوگل نیز روز قبل در اقدامی مشابه پارلر را حذف کرده بود. سرویس مذکور میان بسیاری از طرفداران دونالد ترامپ محبوب است و اکنون مکانی ایده آل برای کاربرانی است که از توئیتر حذف شده‌اند.

اپل در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما پارلر را از اپ استور حذف کردیم تا مشکلات خود را برطرف کند.

این شرکت ۲۴ ساعت به پارلر فرصت داد تا یک طرح بازبینی دقیق ارائه کند و همچنین اشاره کرد کاربران پارلر از این سرویس برای هماهنگی حمله به کنگره استفاده کرده‌اند.

از سوی دیگر آمازون نیز پارلر را به دلیل ناتوانی در مقابله با افزایش محتوای خشونت آمیز از واحد سرویس‌های وب خود (AWS) حذف کرده است.

جان متز مدیر ارشد اجرایی پارلر نیز با حمله به آمازون، گوگل و اپل، اقدام آنان را تلاشی هماهنگ دانست زیرا از گزینه‌های محدود پارلر آگاهی داشتند.

 

در همین رابطه: یوتیوب در مقابله با اخبار جعلی حامیان ترامپ ناکام ماند 
یوتیوب در دسامبر گذشته وعده داده بود که با انتشار اخبار جعلی انتخاباتی مقابله کند، اما حالا مشخص شده که این پلتفرم در عمل به وعده‌اش ناکام مانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، به تازگی مشخص شده شبکه ای از کانال‌های فعال در یوتیوب که با رسانه‌های افراطی جمهوری خواه و دست راستی در ارتباط بوده‌اند، اخبار و اطلاعات غلطی را در مورد تقلب انتخاباتی در آمریکا منتشر کرده‌اند و یوتیوب هرگز موفق به شناسایی آنها نشده است.

شبکه یادشده بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ فعال شد و بارها و بارها اخبار و اطلاعاتی در مورد تقلب در روند رأی‌گیری منتشر کرد. این شبکه حتی در ساماندهی حمله به کنگره آمریکا نیز نقش ایفا کرد و تا چند روز قبل به فعالیت خود ادامه می‌داد تا سرانجام توسط یوتیوب شناسایی و خنثی شد.

یکی از این کانال‌های فعال در یوتیوب Epoch Times نام دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد این کانال و سایر کانال‌های مرتبط با آن ۱.۱ میلیون نفر مشترک دارند و ویدئوهای ارسالی در آنها ده‌ها میلیون بار مشاهده شده است. اولین بار شرکت رسانه‌ای بازفید موفق به شناسایی این شبکه اطلاع رسانی دروغ پراکن شد و موضوع را به یوتیوب اطلاع داد. در ادامه یوتیوب ویدئوهای حاوی اخبار و اطلاعات جعلی را حذف کرد.

کارشناسان می‌گویند این رویداد نشان می‌دهد یوتیوب در شناسایی و حذف مجاری و کانال‌های انتشار اخبار و اطلاعات جعلی چندان موفق نبوده و باید فرایندهای خود را در این زمینه اصلاح کند.

 

در همین رابطه: سناتورهای آمریکایی شبکه های اجتماعی را بازخواست کردند 
سناتورهای آمریکایی از میزان همکاری شبکه‌های اجتماعی این کشور بعد از حمله به کنگره آمریکا توسط حامیان ترامپ رضایت ندارند و آنها را در این زمینه تحت فشار گذاشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، این سناتورها فیس‌بوک، توئیتر و پارلر و برخی شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار را در این زمینه بازخواست کرده‌اند تا با تحقیقات در حال انجام در این زمینه همکاری بیشتری کنند.

سناتور مارک وارنر رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا از ایالت ویرجینیا نامه‌هایی برای ۱۱ شرکت فناوری و شبکه اجتماعی در آمریکا و حتی خارج از این کشور ارسال کرده و از آنها خواسته تا شاهد و مدارک مرتبط با این حمله را حفظ کرده و از حذف آنها خودداری کنند. از جمله شبکه‌های اجتماعی که این درخواست را دریافت کرده‌اند می‌توان به فیس‌بوک، توئیتر، گب، پارلر، سیگنال، تلگرام و توئیتر اشاره کرد.

درخواست یادشده برای اپل، گوگل و شرکت‌های مخابراتی بزرگی مانند ای تی اند تی، تی – موبایل و وریزون نیز ارسال شده است. پیش از این برخی شبکه‌های اجتماعی آمریکایی چنین استدلال کرده بودند که عکس‌ها، ویدئوها و متن‌های مرتبط با این حمله ناقض قوانین ضد خشونت آنهاست و حذف خواهد شد. اما سناتورهای آمریکایی می‌گویند این محتواها مدارکی برای پیگیری و محکومیت افراد حمله کننده و متخلف هستند و لذا نباید از فضای مجازی حذف شوند.

در بخشی از نامه سناتور مارک وارنر تصریح شده: اطلاعات یادشده و متادیتای آنها و نیز نسخه‌های پشتیبان کلود آنها مدارکی حیاتی برای اف بی آی و اهداف حملات یادشده هستند.

وی ضرب الاجلی برای پاسخ شرکت‌های فناوری تعیین نکرده است. با توجه به اینکه برخی از این شرکت‌ها، اطلاعات رد و بدل شده کاربران را به طور کامل رمزگذاری می‌کنند، مشخص نیست آیا آنها می‌توانند داده‌های درخواستی سنا یا اف بی آی را تحویل دهند یا خیر.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">