ارتباطات سیار با افزایش تعرفه ضرر نمی بیند
با افزایش 70 درصدی تعرفه واردات تجهیزات شبکه تلفن همراه ، شرکت ارتباطات سیار ضرری نمیبیند ، اما کندی عمل شرکتهای مقابل به صورت غیرمستقیم ، میتواند تاثیرگذار باشد.
مهندس حسن طالبینژاد ، معاون فنی و مهندسی شرکت ارتباطات سیار ، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا ، در خصوص افزایش تعرفههای وارداتی تجهیزات شبکه تلفن همراه و ضرر پیمانکاران شرکت ارتباطات سیار ، با بیان این مطلب ، اظهارداشت: پیمانکاران عمومی (GC)اکثر تجهیزات اصلی خود را با تعرفههای سال گذشته وارد کشور کردهاند و تنها بخشی از تجهیزات فرعی شامل انتقال و ترانسمیشن آنها در گمرک باقی مانده و ترخیص نشده است.
وی ، گفت: با وجود افزایش 70 درصدی تعرفههای این تجهیزات ، در صورتی که این شرکتها اجناس خود را ترخیص نکرده باشند، تغییراتی بر مبالغی که پیشبینی کرده بود ، پیش میآید.
مهندس طالبینژاد ، با بیان این که کندی عمل پیمانکاران میتواند تاثیر غیرمستقیم بر شرکت ارتباطات سیار داشته باشد ، افزود: ارتباطات سیار و به طور کلی مخابرات اجناسی نخریدهاند که مشکلات افزایش تعرفه گمرکی داشته باشند ، اما شرکتهای طرف قرارداد با مخابرات مشکل پیدا خواهند کرد.
معاون فنی ارتباطات سیار ، یادآور شد: تاخیر در اجرای تعهدات GC به ازای هر روز در نظر گرفته شده است و این شرکتها ضرری که از این تاخیر محاسبه شود را باید بپردازند.
وی ، با بیان این که افزایش تعرفههای تجهیزات مخابراتی بین مدیران ارشد وزارت ICT به منظور کاهش در حال بررسی است، اظهار داشت: این مسئله در خریدهای بعدی شرکت مخابرات اثر خواهد گذاشت.
مهندس طالبینژاد ، درخصوص تولید داخل تجهیزات شبکه تلفن همراه با بیان این که تنها برای بعضی از تجهیزات امکان تولید داخلی وجود دارد ، تصریح کرد: نباید انتظار داشت هر آنچه را که میخواهیم ، در داخل کشور تولید شود.
وی ، افزود: در صورتی که تجهیزاتی از شبکه در داخل کشور تولید شود ، شرکت مخابرات نیز از آنها استفاده خواهد کرد ، به طوری که در سال های گذشته بخشی از تجهیزات شبکه از داخل تامین شده است.
طالبینژاد ، با بیان این که در شرایط فعلی امکان تولید کلیه تجهیزات در کشور وجود ندارد، گفت: سیاستگذاری و تعیین مدت زمان مشخص میتواند در این رابطه موثر واقع شود.
معاون فنی ارتباطات سیار ، با تاکید بر این که حداکثر هر 4 سال یک بار تجهیزات جدید جایگزین تجهیزات قدیمی شبکه میشود ، افزود: تولید داخل برای این اجناس بدون برنامهریزی 7 تا 8 ساله ممکن نخواهد بود.
وی ، در پایان با بیان این که دانش تولید تجهیزات شبکه همراه در کشور وجود دارد ، خاطرنشان کرد: با برنامهریزی صحیح و ظرف مدت معین ، میتوان امیدوار بود که به این تولید دست پیدا کنیم.
- ۸۵/۰۳/۲۷