اروپا خواهان تجربه مخابرات روستایی ایران
وزیر ارتباطات گفت: سال گذشته در اجلاس اتحادیه بینالمللی مخابرات در ژنو، یکی از همکاران نقشه دفاتر ارتباطی روستائی را ارائه کرد که این موضوع از سوی برخی کشورهای اروپایی تحسین و خواستار انتقال تجربیات ایران در این زمینه به آنها شدند.
به گزارش فارس، رضا تقیپور در پنجمین همایش ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: تاثیر ICT در جوامع امروز بر کسی پوشیده نیست و میتواند به عنوان موتور اصلی و محرک حوزههای تحول ساز ایفای نقش کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امروز ICT نقشی بسیار اساسی در تمامی حوزهها ایفا کند و ما نیز اگر در این راستا نتوانیم حمایتها و هدایتهای خود را در جهت محورهای توسعه این بخش ایفا کنیم، نه تنها در راستای تعالی این حوزه گام برنداشتهایم بلکه موجب مانعی برای پیشرفت سایر حوزهها نیز خواهیم بود.
وی با اشاره به توجه دیرینه به موضوع پیشرفت و توسعه در کشور گفت: ایران جزو نخستین کشورهایی است که به منظور استفاده از تجربه و راهبردهای سایر کشورهای عضو، در اتحادیه جهانی مخابرات عضو شد.
وی تاکید کرد: دولتها با تصدیگری مانع توسعه بخشهای مرتبط با ICT خواهند شد و در ایران تصدیگری دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بسیار کم است.
وی ادامه داد: کشور و دولت ما به دور از تصدیگریهای دولتی، ضرورت پیشرفت را درک کرده و به واسطه آن بخشهای غیردولتی را برای توسعه ICT فعال کرده است؛ در کنار این موضوع اعمال نظارت و مدیریت از سوی حکومت و دولت ضروری است.
تقیپور با اشاره به سند چشمانداز 20 ساله کشور گفت: در افق 1404، اهداف روشنی از جمله رتبه اول کشور در منطقه ترسیم شده است و همچنین میتوانیم در جهت توسعه و پیشرفت الگویی برای سایر کشورهای جهان باشیم.
وی ادامه داد: البته در حال حاضر فاصله زیادی تا آن جایگاه داریم ولی رگولاتوری میتواند با نظامدهی و نظامبخشی در این حوزه جایگاه کشور را ارتقا دهد.
وزیر ارتباطات دفاتر ICT روستایی کشور را یکی از عمده محورهای برجسته در راستای اهداف وزارت ICT عنوان کرد و گفت: سال گذشته در اجلاس اتحادیه جهانی مخابرات در ژنو، یکی از همکاران نقشه این دفاتر را ارائه کرد که این موضوع برای بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی حائز اهمیت بود تا جایی که از ما خواستار انتقال تجربیاتمان شدند.
وی افزود: خصوصیسازی در حال حاضر جایگاه ویژهای در متن فعالیتهای ما دارد و با صدور پروانههای لازم و شناخت کافی سبب ثبات در این حوزه شدهایم و نگذاشتهایم که ورود تکنولوژی جدید موجب هرج و مرج و آسیب شود.
وزیر فناوری اطلاعات با اشاره به ذینفعان رگولاتوری گفت: مردم و خدمتگیرندگان، اپراتورها و ارایهدهندگان خدمات، دولتها و حکومتها، صنعت و اشتغال و مجامع بینالمللی از جمله این ذینفعان محسوب میشوند.
تقیپور عنوان کرد: امروزه کشور در حوزه ارتباطات صوتی و دیتا، جایگاه ویژه و مناسبی دارد؛ هرچند که در حوزه تصویر نیاز به توجه ویژهای داریم و شاید یکی از دلایل عدم پیشرفت حوزه، فقدان دانش مقررات در آن بوده است زیرا تمامی جوامع در برخورد با تکنولوژیهای جدید نیازمند تسلط به آن دانش هستند.
وی افزود: با وجود این که امروزه در بحث ارتباطات باند پهن، در بسیاری از کشورها شاهد ابهام و نوعی آشفتگی هستیم، خوشبختانه در کشور ما با کشیدن فیبر نوری به در منازل، با استقبال خوبی مواجه شد.
- ۸۹/۱۱/۱۷