ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

از اینترنت بالنی آنها تا سیم مسی ما

| شنبه, ۱۱ آبان ۱۳۹۲، ۰۲:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - این روزها تنها سرعت پیشرفت فناوری نیست که دایما برنامه‌ریزی‌ها را دچار تحول می‌کند، بلکه فناوری در کنار سرعت در تلاش برای کاهش هزینه‌ها و تسهیل کاربری و افزایش هر چه بیشتر ضریب نفوذ نیز هست. این ویژگی‌ها موجب شده تا کوچک‌ترین غفلت و جاماندن از تحولات، هزینه‌های بیشتری به کشورهای عقب مانده از فناوری تحمیل ‌کند. در کشور ما ضریب نفوذ اینترنت و کیفیت دسترسی و حتی خدمات قابل ارایه بر بستر این فناوری در شرایط مطلوبی نیست. در زمینه فناوری‌های ارتباطی، کشور تنها در لایه اینترنت مهجور نمانده، بلکه در زمینه خدمات موبایل نیز در شرایط مطلوبی به سر نبرده و کشور بر اثر تحریم‌هایی که از جنس خارجی نبوده و از جنس داخلی است دچار عقب افتادگی‌هایی شده است. نمونه آن ارایه خدمات نسل سوم تلفن همراه است که چندسالی است کشور را معطل کندی‌ها و تغییر و تحولات مدیریتی اپراتور سوم نگه داشته است.

با روی کار آمدن دولت یازدهم و ثبات مدیران در بخش‌های مختلف، نخستین دستور کار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، برخورد با مخابرات شده است. این روزها بخش عمده‌ای از اخبار این وزارتخانه از شخص وزیر گرفته تا مدیران کل معطوف به مخابرات است. این ماجرا نیز نه تنها رو به کاستی نمی‌گذارد بلکه هر روز شکل و ابعاد جدیدی نیز می‌یابد. دعوا از نرخ تعرفه‌های مخابرات شروع شد و به بدهی‌های معوق، ساختمان‌های بلاتکلیف، بازگشت سیم‌ مسی از مخابرات و این روزها به بورس نیز کشیده شد.

اما در حالی که وقت و انرژی کشور صرف سیم‌های مسی و تعیین تکلیف آن شده در سوی دیگر دنیا خبر‌هایی می‌رسد که دیر بجنبیم، سیم مسی که هیچ، کل ارتباطات کشور را به هوا می‌برد.

غول مجازی دنیا یعنی گوگل تا شش سال دیگر تمام کره زمین را تحت پوشش اینترنت بالنی خود قرار خواهد داد و با بهایی اندک دو سوم مردم کره زمین را با سرعت نسل سوم تحت پوشش در می‌آورد. شوک خبری گوگل هنوز تمام نشده که این شرکت سرویسی را به زودی به کاربران اینترنت ارایه می‌دهد که sms و mms خود را از طریق اینترنت به شکل رایگان برای یکدیگر ارسال کنند. انواع و اقسام خدمات صوتی تحت اینترنت هم که مدتی‌ است در کشور خود ما نیز در حال فراگیر شدن است و هر روز ضریب نفوذ بیشتری می‌یابند. این ارتباطات اینترنتی را که به جدا شدن بسترهای ارتباطی از زیر زمین به بالای جو اضافه کنید، صورت مساله روشن می‌شود. حالا ما در ایران گویی تمام وقت و انرژی خود را گذاشته‌ایم روی سیم‌های پوسیده مسی که تقریبا در دنیا رو به منسوخ شدن است.

ما در شرایط و دنیایی وقت خود را روی این بسترها گذاشته‌ایم که خبر می‌رسد از حیث امنیتی هم تلفن‌همراه صدراعظم آلمان‌ها با آن سطح از پیشرفت، سال‌هاست شنود می‌شود! آری دنیای امروز به سرعت راه خود را می‌رود و ما اینجا درگیر سیم و کابل و کاغذ بازی هستیم. در این میان اگر قوانین جهانی نیز با فناوری‌هایی که به زور خود را به ما تحمیل می‌کنند، همسو و همدست شود، کابل مسی زیر زمین‌های ما همان‌قدر ارزش دارد که شن‌های بیابان دارند.

منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۲/۰۸/۱۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">