از تکفا تا تسما
دبیر شورای عالیاطلاع رسانی گفت: بهمنظور شناسایی محتواهای الکترونیکی موجود در کشور و ساماندهی آنها، شورای عالی اطلاع رسانی اقدام به تعریف طرح تسما (تولید و توسعه محتوای الکترونیکی) کرده است تا این طرح بتواند بازده خوبی برای طرح تکفا داشته باشد.
به گزارش ستاد خبری هفتمین نمایشگاه نشر الکترونیک، "حمید شهریاری" با اشاره به اینکه عدم طراحی طرح تسما موجب میشود که طرح تکفا با چالش مواجه شود، افزود: در صدد برگزاری جلسهای با مدیران نشر الکترونیک برای معرفی طرح "تسما" هستیم تا با مشخص شدن حوزه فعالیت شرکتها یک زیر کار گروه ایجاد شود.
وی تصریح کرد: هدف از این اقدام طراحی و برنامه ریزی یک نظام کلی برای شناسایی مجموعه شرکتهای حوزه نشر الکترونیک است و این شناسایی می تواند برنامه عملی برای افرادی که پس از من به عنوان دبیر شورای عالی اطلاع رسانی منصوب میشوند شود.
وی زمان پایان طراحی طرح تسما را پایان خرداد ماه جاری اعلام کرد و افزود: در این طرح و سایر برنامههای شورای عالی اطلاع رسانی از تجربیات و اطلاعات سندیکا، مجمع ها، تشکلها و اصناف قانونی حوزه استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: با هیچ یک از فعالان حوزه خصومت و رفاقت نداریم و هر کدام که برای اجرای طرح تسما قوت داشته باشند ما هم او را تقویت خواهیم کرد.
شهریاری افزود: عرضه محتوای الکترونیکی جامعه اطلاعاتی ایران به سراسر دنیا در ابتدا نیازمند ساماندهی محتوای تولید شده در داخل کشور است.
به گفته وی، شاهد این مساله هستیم که هر از چند گاهی شرکتهای کوچکی تشکیل شده و نرم افزارهای جدیدی به بازار عرضه میکنند که بیشتر آنها از نظر ظاهری مطلوب هستند اما از نظر محتوایی در حد متوسط و یا کمتر قرار دارند.
شهریاری با اشاره به اینکه تولید محتوا نیاز به هزینه، زمان و تخصص دارد، گفت: متاسفانه در این حوزه با ضعف روبرو هستیم، علت این ضعف عدم ساماندهی در بازار نرم افزار است.
دبیر شورای عالی اطلاع رسانی با بیان این مطلب که هیچ نظام ساماندهی مشخص در طرح تکفا دیده نشده بود، افزود: طرح تکفا از نظر اشتغال زایی، تاثیر مثبتی در جامعه داشته اما به تولید محتوا توجهی نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای کوچکی که زاییده طرح تکفا هستند در یک مقطع رشد کرده و معمولا پس از مدتی از صحنه خارج میشوند.
شهریاری عنوان کرد: در نمایشگاه امسال حدود ۳۰شرکت جدید حضور یافته اند که در سال گذشته نبودند و حدود ۳۰شرکت سال گذشته نیز در نمایشگاه امسال نیستند.
وی یکی از نقطه ضعفهای نمایشگاه نشر الکترونیک را عدم عرضه اطلاعات شرکتهای حاضر در نمایشگاه در قالب یک مجموعه جامع دانست و گفت: این کار نیاز به حمایت بیشتری از سوی ارگانهای دولتی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد.
شهریاری با تاکید بر اینکه دادههای بسیاری در ایران وجود دارد که باید تبدیل به اطلاعات، معرفت و دانش شود بیان داشت: برای تحقق این امر باید در ابتدا شاخصهای شرکتهای نرم افزاری خصوصی موفق را شناسایی و دیگران را تشویق به استفاده از آنها کرد.
وی با بیان این مطلب که تولیدات نرم افزاری ارایه شده در نمایشگاه کمتر با پشتوانه فیزکی روبرو هستند، گفت: یکی از دلایل این امر عدم احساس امنیت تولیدکنندگان برای ارایه اطلاعات خود به صورت الکترونیکی بوده است.
شهریاری ادامه داد: قانون کپی رایت تصویب و اجرایی شده و تعدادی پلیس نیز برای اجرای آن تربیب شده اند.
وی یکی از اقدامات شورای عالی اطلاع رسانی را ایجاد زیر ساختهای تولید محتوا دانست و تصریح کرد: حمایت همه جانبه از اجرای قانون کپی رایت یکی از این موارد است زیرا رعایت آن موجب میشود که حجم وسیعی از سرمایههای کشور به سمت تولید نرم افزار برود.
وی با اشاره به اینکه منجر شدن تولید به ابداع و نوآوری نیازمند اطلاع رسانی صحیح و وسیع است، اظهار داشت: اطلاع رسانی یکی از مهمترین مقدمات ایجاد جنبش جنبش نرم افزاری است که امکان آن توسط نشر الکترونیکی فراهم می شود.
- ۸۵/۰۲/۱۹