ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

موضوع حذف کد بین شهری داخل استان‌ها اواخر سال گذشته مطرح شد و حتی در قانون بودجه‌ی سال 86 مطرح و به تصویب مجلس رسید اما هنوز ابهاماتی در اجرای این طرح وجود دارد و مشخص نیست آیا هم ‌کدی استانی انجام می‌شود یا خیر، زیرا شرکت مخابرات ایران اعلام کرده بود که برای اجرای طرح مذکور باید تعرفه‌ی مکالمات تلفنی افزایش پیدا کند و در نتیجه پیشنهاد آن به شورای اقتصاد ارایه شده بود اما هنوز مورد تایید قرار نگرفته است.

وفا غفاریان - رییس هیات مدیره‌ی شرکت مخابرات ایران - در گفت‌وگو با (ایسنا)، درباره‌ی پیشنهاد افزایش تعرفه‌ی مکالمات تلفنی برای اجرای طرح حذف کد بین شهری داخل استان‌ها اظهار کرد: این پیشنهاد چندی پیش به شورای اقتصاد ارایه شده بود اما به تصویب نرسید و در حال حاضر برای بررسی بیشتر برروی تعرفه‌ها به شرکت مخابرات ایران برگردانده شده است. کارشناسی مجدد برروی این پیشنهاد در مخابرات در حال انجام است تا دوباره برای شورای اقتصاد ارسال شود.

غفاریان درباره‌ی این که چه زمانی طرح هم کدی استانی اجرا خواهد شد، گفت: برای اجرای این طرح باید بررسی‌های فنی و اقتصادی نهایی شود و گرنه بدون افزایش تعرفه‌ی مکالمات تلفنی این طرح قابل اجرا نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، از سوی دیگر و به گفته‌ی کارشناسان، اجرای این طرح از نظر فنی هزینه‌بر است که این مساله نیز باید در نظر گرفته شود؛ به گفته‌ی وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات نیز اگر طرح حذف کد داخل استان‌ها هزینه‌ی بسیاری را به شرکت‌های مخابراتی تحمیل کند و به تغییر مراکز سوئیچ چند هزار مرکز مخابراتی نیاز باشد، این طرح که در شرایط فعلی در حال بررسی است، اجرا نخواهد شد.

محمد سلیمانی پیش از این در این باره به خبرنگار ایسنا گفته بود: در اجرای این طرح باید دو مساله‌ی اقتصادی و فنی را مورد توجه قرار دارد.

وی افزوده بود: مسائل فنی این طرح بسیار پیچیده و گسترده است، از این رو اگر هزینه‌ی بسیاری را به شرکت‌های مخابراتی تحمیل کند و نیاز به تغییر مراکز سوئیچ چند هزار مرکز مخابراتی باشد و با توجه به اینکه بیش از 11 هزار مرکز مخابراتی در کشور فعالیت می‌کنند، ممکن است ایجاد این تغییرات هزینه‌ای در حدود صد تا دویست میلیارد تومانی به شرکت‌های مخابراتی تحمیل کند که نتیجه‌ی منفی در بر خواهد داشت.

به گفته‌ی سلیمانی شرکت مخابرات ایران در شرایط خصوصی‌سازی قرار دارد و این امکان وجود دارد که با این وضعیت نتوانیم این کار را انجام دهیم، اما هنوز بررسی‌های فنی نهایی نشده است که به طور قطع در این باره تصمیم‌گیری کنیم.

اما صابر فیضی - مدیر عامل شرکت مخابرات ایران - در این باره‌ به خبرنگار ایسنا اظهار کرده بود: اگر در بررسی‌های فنی و اقتصادی به این نتیجه برسیم که این طرح قابل اجرا نیست ممکن است این طرح انجام نشود اما تا به این لحظه به این نتیجه نرسیده‌ایم.

محمود خسروی - رییس سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی - نیز گفته بود: یکسان‌سازی کدها مساله‌ای پیچیده‌ و اجرای آن دشوار است، بهتر است به جای این که نامبرینگ را بر هم بزنیم شارژینگ را در سطح استان یکسان کنیم.

محمد روح‌اللهی - مدیر عامل مخابرات استان تهران نیز درباره‌ی طرح حذف کد داخل استان‌ها در تلفن ثابت به ایسنا گفته بود:‌ شرکت‌های مخابراتی هر استانی موظف شده‌اند که طرح پیشنهادی در هم کدی استان را تهیه کنند که شرکت مخابرات استان تهران این طرح را آماده و برای شرکت مخابرات ایران ارسال کرده است.

وی با اشاره به این که حذف کد بین شهری باید به تدریج انجام شود،‌ تصریح کرد: در این میان دو مساله مطرح است یکی حذف شارژینگ بین شهری و دیگری حذف کد داخل استان‌ها است؛ در شرایط فعلی حذف شارژینگ بین شهری قابل اجراست اما هم کدی استان‌ها به تجهیزات و امکانات لازم نیاز دارد که به طور طبیعی زمان‌بر است که در نهایت تصمیمات قطعی در زمینه‌ی توسط شرکت مخابرات ایران، اخذ خواهد شد.

به گزارش ایسنا، با این حال اما و اگرهای بسیاری در اجرای این طرح وجود دارد و به گفته‌ی تحلیلگران با توجه به اظهارات مسوولان مخابراتی و توجه به اینکه خصوصی‌سازی نیز پیش روی شرکت‌های مخابراتی است می‌توان به این نتیجه رسید که این طرح به مرحله اجرا نخواهد رسید، با این حال نتیجه‌ی نهایی را بررسی‌های فنی و اقتصادی اجرای این طرح، مشخص خواهند کرد.

  • ۸۶/۰۶/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">