افزایش یک میلیونی کاربران اینترنتی کشور
طی یک سال گذشته تعداد کاربران اینترنتی کشور یک میلیون افزایش یافته و ضریب نفوذ اینترنت به 1/11 درصد، ظرفیت خطوط اینترنت داخل کشور به بیش از 23 هزار مگابیت و پورتهای پرسرعت اینترنتی به 30 هزار پورت افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارش عملکرد یکساله خود آورده است: دایری تعداد 5/2 میلیون شماره تلفن ثابت و دستیابی به ضریب نفود 30 درصد، ارتباط دهی به 3400 نقطه روستایی فاقد ارتباطی، افزایش روستاهای دارای ارتباط به 49 هزار روستا و افزایش متوسط میزان موفقیت مکالمات در شبکه تلفن ثابت به 5/43 درصد از جمله عملکردهای وزارت ارتباطات در بخش تلفن ثابت است.
همچنین دایری تعداد 4/3 میلیون شماره تلفن همراه و دستیابی به ضریب نفوذ 4/12 درصد، تحت پوشش قرار دادن 165 شهر جدید در شبکه تلفن همراه و ازایش شهرهای تحت پوشش به 1016 شهر، افزایش متوسط میزان موفقیت مکالمات در شبکه تلفن همراه به 40 درصد و افزایش 3/5 میلیون نفر به ظرفیت MSC تلفن همراه کشور از دیگر دستاوردهای دولت نهم در یک سال گذشته در بخش تلفن همراه به شمار می رود.
همچنین، توسعه سوئیچ بین الملل به 26 هزار پورت، طراحی، انجام مناقصه، انتخاب پیمانکار، عقد قرارداد شبکه هوشمند که 80 درصد آن نصب شده، بهره برداری از کابل زیردریایی ایران-کویت با ظرفیت 16STM1، تشکیل کمیته های راهبردی و مطالعاتی در زمینه بکارگیری شبکه های نسل جدید (NGN) مخابراتی از دیگر بخش های این گزارش به شمار می رود.
آمادهسازی شبکه های هوشمند و ارایه سرویس های مخابراتی در سطح کل کشور، تشکیل کمیته ای جهت ساماندهی کلیه فعالیت های بین الملل مخابراتی، انجام مطالعات و اقدامات اولیه به منظور ورود اپراتور سوم تلفن همراه، نظارت بر تداوم فعالیت 11 شرکت دارای پروانه PAP و نظارت بر تداوم فعالیت های 5 شرکت دارنده پروانه ارایه خدمات عمومی انتقال داده از طریق ارتباطات ماهواره ای نیز از جمله مواردی است که وزارت ارتباطات به آن دست یافته است.
افزایش یک هزار و 971 ایستگاه BTS،افزایش 2/6 میلیون نفر به ظرفیت HLR تلفن همراه کشور و افزایش 9 میلیون نفر به ظرفیت SMSC تلفن همراه کشور، افزایش 33 کشور و 64 اپراتور به کشورها و اپراتورهای طرف رومینگ تلفن همراه، افزایش 5/6 میلیون نفر به مشترکان سرویس پیام کوتاه و افزایش 122 هزار نفر به مشترکان سرویس پست صوتی نیز بخش دیگر این دستاوردها است.
براساس این گزارش، افزایش کشورهای منطقه متصل به HUB ایران از طریق فیبر نوری به هفت کشور، ایجاد 3400 کیلومتر خطوط اصلی فیبرنوری مخابراتی جدید، توسعه شبکه زیرساخت با ایحاد حلقه های ارتباطی اصلی کشور به 40 گیگابایت و توسعه ظرفیت تجهیزات فیبرنوری به میزان 10900E1 از دیگر موفقیت های وزارت ارتباطات محسوب می شود.
صدور پروانه سامانه تلفن همراه ماهواره ای، تهیه و تدوین و تصویب نظامنامه جدید دفاتر خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، واگذاری بیش از 400 مجوز جدید ایجاد دفاتر خدمات فناوری اطلاعات وارتباطات شهری، نظارت بر تداوم فعالیت های شرکتهای دارنده پروانه تلفن ثابت و هماهنگی جهت عملیاتی کردن فعالیتهای آنها، انجام مطالعات و بررسیهای لازم درخصوص تعرفههای سرویسهای جدید مخابراتی، تدوین مقررات و آئین نامه های اجرایی برای آزادسازی و خصوصی سازی و رفع انحصار دولتی از فعالیت های بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات با هدف تحقق فضایی رقابتی، مطالعه و بررسی تنظیم تعرفههای اتصال متقابل شبکههای ارتباطات، تدوین و اعمال مقررات و استانداردها و ضوابط در سرویسهای رادیویی از دیگر مواردی است که در این گزارش آمده است.
براساس این گزارش، وزارت ارتباطات در یک سال گذشته، چهار مجوز ارتباط اینترنت پرظرفیت، 203 مجوز خدمات اینترنت و 12 مجوز خدمات تلفن اینترنتی یک طرفه(VOIP) واگذار کرده و چارچوب نظام جامع فناوری اطلاعات و طرح شبکه اینترنت ملی را تدوین و تصویب کرده است.
جابهجایی 792 میلیون مرسوله پستی و افزایش سرانه مرسوله پستی به 54/11 مرسوله، ایجاد 371 دفتر خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، اتصال به شبکه شتاب و راه اندازی دستگاههای ATM شهری و انعقاد قرارداد پیشتاز دو طرفه در سطح بینالملل با 89 کشور جهان، موفقیتهایی است که شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به ان نائل شده است.
- ۸۵/۱۰/۱۱