افشای بلندپروازیهای اپل در آینده
گزارش: نسترن صائبی - شرکت اپل که معمولا کارهایش را در از انظار انجام می دهد، علاوه بر اینکه خودروهای بدون راننده اش را به مرحله آزمایش رسانده ، دست به اقدامات جدیدی برای ساخت محصولات جدیدی به غیر از لپ تاپ و گوشی و تبلت زده است که از میان آنها فعلا خبر عینک واقعیت افزوده و ماهواره فاش شده است.
البته ماه گذشته، برخی خبرها شایعه کردند که اپل حدود یک سال است که در حال کار روی عینک های واقعیت افزوده است و حتی تیم کوک، مدیرعامل این شرکت، در مورد قابلیت های فناوری نوظهور واقعیت افزوده و تمایل این شرکت برای سرمایه گذاری در این زمنیه سخنوری کرد. حالا اخبار حاکی از آن است که این محصول در یکی دو سال آینده روانه بازار خواهد شد.
گفته می شود که اگر این محصول به بازار بیاید، به راحتی می تواند جایگزین عینک هوشمند گوگل یا همان «گوگل گلس» باشد که تاکنون در این عرصه تقریبا یکه تازی کرده و رقیب جدی نداشته است.
یکی از مواردی که شک و تردید و شایعات را در مورد این محصول بالا برد، گزارشی است که در آن اخیرا یکی از کارمندان اپل، به دلیل احساس درد و ناراحتی در ناحیه چشم به چشم پزشک مراجعه کرده بود و دلیل آن را استفاده از نمونه اولیه محصولی عنوان کرد که در آن از لیزر استفاده شده است. این اتفاق در 21 فوریه گذشته رخ داده بود. در دوم مارس هم اتفاق مشابهی رخ داد. یکی دیگر از کارمندان اپل با مراجعه به چشم پزشک، احساس درد در چشمان خود به دلیل استفاده از یک دستگاه ابراز را ابراز کرد.با این اوصاف، می توان اینطور پیش بینی کرد که اپل در حال آماده سازی ابزار جدیدی است که به طور قابل توجهی با چشمان کاربران در ارتباط است. برخی ها ادعا می کنند که در این عینک واقعیت افزوده، از ردیاب لیزری استفاده می شود تا بتواند جهت خیره شدن فرد به یک نقطه را شناسایی کند و رابط کاربری عینک از این طریق و با توجه به آنچه که کاربر به آن می نگرد، اطلاعات مورد نیاز را روی شیشه عینک ظاهر کند.
ساخت ماهواره با کمک خارجی ها
باز هم شایعات مبنی بر این است که اپل به تازگی نیروهایی را به استخدام درآورده است که با توجه به پیشینه شان، گویا اپل به آسمان نیز نظری دارد.
بر اساس گزارش منابع آگاه، اپل دو مدیر بخش ماهواره گوگل را برای یک تیم سخت افزاری جدید استخدام کرده است. جان فن ویک (John Fenwick) که بخش فضاپیمای گوگل را مدیریت می کرد و مایکل ترلا، رییس بخش مهندسی ماهواره، چند هفته پیش گوگل را به مقصد اپل ترک کردند. جالب است بدانید که آنها قرار است زیر نظر گرگ دافی (Greg Duffy)، بنیانگذار شرکت سازنده دوربین Dropcam که اوایل سال جاری به اپل پیوست، کار کنند. در واقع اپل دو کارشناس را به استخدام درآورده است که در حوزه پرمتقاضی و بسیار پرهزینه «طراحی و کاربرد ماهواره» سررشته دارند.
فعالیت های این حوزه به دو بخش تقسیم می شود: ماهواره های جمع آوری کننده تصاویر و ماهواره های ارتباطاتی. شرکت بوئینگ در اسنادی که سال گذشته به رگولاتوری تحویل داد، از برنامه خود برای ارایه پهنای باند اینترنت از طریق هزار ماهواره که در مدارهای پایین زمین قرار دارند، خبر داد. منابع آگاه می گویند که بوئینگ، شرکت فعال در زمینه هوا-فضا با اپل مذاکره ای داشته است تا این شرکت بتواند به عنوان یک شریک سرمایه گذاری در این پروژه مشارکت کند. هنوز مشخص نیست که مذاکرات بوئینگ و اپل به نتیجه رسیده است یا نه. اما منابع آگاه در کنفرانس ماهواره که در ماه گذشته میلادی در واشنگتن برگزار شد، اعلام کردند که سرمایه پروژه بوئینگ را اپل تأمین می کند. با این حال، بوئینگ از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده است. اما کارشناسان ماهواره و ارتباطات معتقدند که سخت نیست بفهمیم چرا اپل به شبکه ای از ماهواره ها می اندیشد.
پیش از این مجله وال استریت گزارش داده بود که شرکت اسپیس ایکس با مدیریت ایلان ماسک پیش بینی کرده است که بازار اینترنت ماهواره ای تا سال ۲۰۲۵ به ارزش ۲۵ میلیارد دلار خواهد رسید. یکی از دلایل رشد این بازار، ارایه اینترنت از طریق ماهواره است. غول های فناوری مانند اپل، گوگل و فیس بوک هم به این موضوع کاملا واقفند و قصد دارند برای میلیاردها نفر که دسترسی به اینترنت ندارند، از طریق این ماهواره ها اینترنت فراهم کنند. گفتنی است که سرویس های پهنای باندی که بوئینگ و این شرکت ها در حال کار و آزمایش روی آنها هستند، نسبت به شبکه های موبایلی فعلا تاخیر کمتر و سرعت بیشتری دارند.
البته گمانه زنی ها در مورد استخدام این دو گوگلی در اپل، با شک و تردید به موضوع دیگری نیز می رسد. ممکن است اپل این دو مدیر گوگل را برای ساخت پهپاد استخدام کرده باشد. زیرا اپل هم اکنون تمام هم و غم خود را گذاشته است تا با استفاده از پهپادها اطلاعات نقشه خود را دقیق تر و به روزتر کند.
(منابع: بلومبرگ و تک رادار-فناوران)